Anties Receptai: Buffalo Wings (Sparnai)

Nenumaldomai artėjant savaitgaliui ir jo malonumams, nusprendžiau su Jumis pasidalinti Buffalo Sparnelių (Wings) receptu.

Jis nėra kažkoks ypatingas, tiesiog po daugybės bandymų ir nesėkmių man pagaliau pavyko rasti sau artimą Buffalo sparnelių skonį, kuriuo nėra gėda pasidalinti.
Tad nieko nelaukę pradedam ruošti Anties modifikuotus Buffalo Sparnus!

Buffalo Wings, Sparnai, Receptas, Ančių Medžioklė, Maistas

Mums reikės:
– Vištienos sparnelių
– Kukurūzų krakmolo
– Druskos
– Pipirų
– Sviesto
– Aštraus Sriracha padažo
– Balzaminio acto
– Medaus/cukraus
– Vorčesterio padažo

Gamybos eiga:
– Sparnelius per sąnarus padalinam į tris dalis (išmetame mažiausią dalį t.y. sparno galą). Nusausinam ir metam į dubenį;
– Ant sparnelių dedam kelis šaukštus kukurūzų krakmolo, pabarstome druska ir pipirais, viską išmaišome, kad sparneliai tolygiai pasidengtų prieskoniais ir krakmolu (galima viską daryti ir maišelyje, tada tik iškratyt reikės);
– Spranelius kepti galima dviem būdais: a) gruzdinti aliejuje (skaniau) b) kepti orkaitėje (sveikiau). Jei pasirinkote aliejų, tai kepkite per du kartus (sumetam sparnelius, gruzdinam ~4min vartydami, tada sudedam juos ant popierinio ranšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių ir dar kartą dedam gruzdinti – po šio ritualo regėsite gražesnius sparnelius ir džiaugsitės geresniu traškumo lygiu). Orkaitėje pirmas ~20 min kepu 120 laipsnių temperatūroje ir finišuoju dar po 20 min su 220-230 laipsnių temperatūra (apverčiu po 15 min kepimo, be jei sparnelių labai daug tai gali ir ilgiau viskas trukti). Idealu jei orkaitėje kepate ant grotelių t.y. riebalai gali nuvarvėti ant žemiau padėto padėklo;
– Gamindami padažą tiesiog išlydom apie pusę (gal kiek mažiau) pakelio sviesto, pilam panašų kiekį Sriracha padažo (pagal pageidaujamą aštrumo lygį). Viską išmaišom ir po truputėli dedam Medaus, pilam šlakelį Vorčesterio, balzaminio acto, galima įspausti česnako – tiesiog miksuojam, ragaujam ir kuriam (man patinka saldesnis, tai dedu daugiau medaus). Jei padažas gavosi per skystas, įdėkite truputi kukurūzų krakmolo ir jis pasitaisys;
– Sudedam sparnelius į dubenį, užpilam padažu, maišom ir tiekiam ant stalo su salierų stiebais bei morkomis. Jei norisi kažkokio padažo pamirkymui, tai man skaniausias gaunasi sutrynus mėlynąjį pelėsinį sūrį ir sumaišius su jogurtu bei įtarkuojant šviežio agurko.

Buffalo Wings, Sparnai, Receptas, Ančių Medžioklė, Maistas

Patarimas – naudokite Sriracha padažą, o ne kitus aštrius reikalus (nebent turite spec poreikių). Išbandžiau daug skirtingų padažų, bet būtent su šiuo sparneliai tapo tokie kokių ir norėjau (pirkau Mindaugo Maximoje, tikrai jo turi Promo ir Asorti, kitur neteko matyti).

Skanaus!

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *