Anties Receptai: ką gaminti iš Avokadų

Kai gyvenimas tau duoda Avokadų, tu imi ir mėgaujiesi!

Jei kam reikia receptų, viskas labai paprasta.

Balažanų suktinikai su avokadų įdaruBalažanų suktinikai su avokadų įdaru

Baklažanų suktinukai:
– gerai sunokusius avokadus sutriname šakute, maišome su Philadelphia sūriu;
– į masę įspaudžiame porą česnakų skiltelių, dedame druskos ir pipirų;
– įdarą tepame ant keptuvėje apkeptų baklažano riekelių ir jas susukame (prieš kepimą baklažano riekeles palaikome su druska apie 30min., kad išsiskirtų skystis, kurį nuvalome).
Galima variacija – prieš susukant apibarstome smulkintais graikiniais riešutais.

Gvakamolė su saldžia bulveGvakamolė su saldžia bulve

Gvakamolė su saldžiosios bulvės lazdelėmis:
– nemokysiu kaip gaminti Gvakamolę, nes jos receptų pilni internetai. Tik mano patarimas – būtinai į ją įdėkite šviežiai smulkintos kalendros, nes tai padvigubina jos skonio gylį;
– saldžiąją bulvę supjaustome šiaudeliais, dedame į dubenį ir apipilame alyvuogių aliejumi. Ant viršaus beriame druską, pipirus, saždiąją bei rūkytą paprikas (rūkytos bent dvigubai daugiau), čili pipiro ir viską kantriai išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų. Tada beriame smulkiai tarkuoto Parmezano (pagal pageidavimą) ir vėl permaišome;
– bulvytes kepame 220 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min (apverčiame po 15 min. kepimo);
– (kaip dėti į lėkštę nemokinsiu).
Prie šio patiekalo puikiai tinka kefyras!

Skanaus!

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *