Anties Receptai: kepta lašiša su pomidorais ir garintomis daržovėmis

Kadangi šią savaitę nieko specialaus Jums neparuošiau iš apžvalgų, tai bandysiu prasisukti su receptu.

Jis aktualus visiems, bet geriausiai subalansuotas sportuojantiems bei besistengiantiems padailinti savo formas (suprask ir vyrams, ir moterims).

Žinau, kad daugeliui besilaikant griežtos mitybos viskas ima ir pabosta: vištiena, grūdai, varškė, daržovės – atsibosta viskas ir tai yra normalu.Kepta lašiša su pomidorais ir garintomis daržovėmis. Receptas

Todėl noriu pasidalinti šiandienos pietų receptu, kuris mane vėl sugebėjo pradžiuginti. O tai – paprasčiausia lašiša su pomidorais bei virtomis/garintomis daržovėmis.

 

(mano porcija):
• Lašiša (200 g.)
• Brokolis (0,5 vnt.)
• Nedidelės morkos (2 vnt.)
• Česnako skiltelės (3 vnt.)
• Slyviniai pomidorai (3 vnt.)
• Druska
• Šviežiai grūsti pipirai
• Persiland prieskoniai
• Citrina

:
• Abi Lašišos puses ištriname druska, pipirais bei citrinos sultimis – padedame į šalį;
• Padaliname brokolį į mažus žiedelius, supjaustome morką ir česnako skilteles (nedarom milimetrinių kubelių, pjaustome grubiai). Į gilią keptuvę įpilame vandens (per 2-3 cm, visada galima jo papildyti) ir pradedame virti ant max ugnies (jau galite įjungti orkaitę ir ruošti 200-ams laipsnių);
• Į keptuvę su vandeniu sumetame pjaustytas morkas. Tegul jos kiek paverda.
• Įkaitiname kitą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus ir kai pasiekiamas didelis karštis – apkepame lašišą po 2 min. iš abiejų pusių, kol gražiai paskrunda (aš kaip steike, dar ir šonus pakepinau);
• Į kepimo indą dedame apkepintą lašišą, šalia sudedame per pusę perpjautus pomidorus, kuriuos apšlakstome nuo kepimo likusiu aliejumi ir pabarstome druska. Viską dedame į paruoštą orkaitę. Kepame apie 8-10 min. (baigiau su grilio funkcija, apie dvi min.);
• Pradėjus kepti lašišą, morkos jau turi būti kiek suminkštėjusios, tad sudedame česnaką ir brokolius. Jei reikia – papildome vandens, bet jo jau turi būti ant dugno, tad nepersistenkite. Viską uždengiame su dangčiu ir leidžiame pasigarinti. Pabaigoje užberiame Persiland prieskonių mišinio ir viską gerai išmaišome (galimi ir kiti prieskonių variantai, bet mane šis tiesiog sužavėjo).
• Viskas – turime pietus per 15 min., kurie puikiai tinka jei norisi kažko skanaus ir sotaus, bet iki savaitgalio Cheat Meal dar reikia pakentėti.

Ps. mane labiausiai sužavėjo brokolių ir morkų skonis – švelniai paveikti vandens, bet idealios konsistencijos ir traškumo (tokie, apie kokius iš kelionių Kinijoje pastoviai pasakoja žmona).

Pps. gal Druskininkuose kokių naujų vietų atsirado?

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *