BBQ gatvės mūšis – kas ten vyko

Kažkaip pagalvojau, kad reikėtų prisiminti praėjusį šeštadienį praūžusią We Will Grill fiestą. Ne kasdien tenka sudalyvauti tokiame renginyje, o dar ir ne kaip paprastam mirtingajam, bet užimti garbingą BBQ gatvės kovų teisėjo/vertintojo vietą.

Iki šiol nežinau kodėl nusipelniau būti tarp garbingos komisijos narių, bet pasakysiu atvirai – tai buvo žiauriai įdomi ir vertinga patirtis! Ta prasme rimtai, tu gauni nemokamai maisto ir purvinais nuo šonkauliukų pirštais rašinėji balus ant balto popieriaus lapo – kas gali būti smagesnio?

Turiu pastebėti, kad renginys buvo suorganizuotas labai aukštame lygyje. Chill zonos ant kiekvieno kampo, nemokami maisto šedevrai dalinami beveik nepertraukiamai (aha, NEMOKAMAI), o šalia 8 komandos galinėjasi BBQ čempionate.

Vienintelis dalykas ko man gaila – žmonių galėjo būti gerokai daugiau, nes šis renginys buvo to vertas (pamoka ateičiai). Tad kol tinginiai vartėsi ant sofkutės, kiti Ogmios mieste sau kirto šonkaulius, uzbekiškus plovus ar net šviežiai keptą kiauliuką ir viskas kaip priklauso su BBQ dvelksmu.

Bet įdomiausias laikas bėgo uždaroje palapinėje, kur 8 BBQ čempionato dalyviai vis pristatydavo nuo ryto gamintus savo šedevrus (arba nesusipratimus).

Buvo trys BBQ rungtys: Burgeriai, Šonkauliai ir Desertai (komandos net karamelę, vietoje, ant Kamado gamino).

Buvo tiek gerų akimirkų, kai slapčia vieną burgerio dalį išnešiau ant sėdmaišio besiilsinčiai žmonai (ant tiek geras buvo), tiek blogesnių, kai staigiai ieškojau servetėlės, kad išspjaučiau kažkokį nesusipratimą.

Įsitikinau, kad BBQ maisto srityje „pavarau“ visai neblogai (namie ir be streso), bet neįsivaizduoju savęs tarp tų 8 drąsių komandų. Todėl atskira padėka visiems jiems – turite DIDELIUS „drąsą“ (if you know what I mean) ir buvo garbė vertinti Jūsų patiekalus (pavogsiu keletą idėjų)! Tikrai nėra paprasta skirti tam tiek laiko (jų pasirengimas manau truko daugiau nei savaitė) ir prisiimti riziką būti nušvilptiems.

Atskira padėka Tomas Petryla už netikėtą kvietimą teisėjauti. Stebėdamas kaip buvo organizuojamas šis reikalas supratau, kad nėra klausimų kodėl Kamado BONO stovi pas mane terasoje, kaip ir dar šimtuose kitų – ši chebra tiesiog dievina tai ką daro, jie tuo gyvena ir yra profai visomis prasmėmis. Todėl kai jie sako, kad jų aptarnavimas/garantijos geriausios ant Lietuvos svieto, lieka tik persižegnoti ir aklai tuo tikėti (bent aš patikėjau ir tuo džiaugiuosi)!

Graužkitės nagus jei nedalyvavote ir rykite akimis kelias mano padarytas foto. Susimatom kitais metais!

Ar skaitei?