BBQ House: kaip vyrai stebuklą sukūrė

Ar Jūs tikite likimu? O gal viskas tėra sutapimai? Pvz. paskutinio apsilankymo Keulėje metu aš pastebėjau jų kaimynus – BBQ House (Šiaurės miestelyje). Tuo momentu prieš akis lyg šmėstelėjo kažkokie FB matyti postai apie vietą panašiu pavadinimu bei geri atsiliepimai jų adresu. Visgi, tą kartą mes atvykome ne dėl jų, tad tiesiog nuėjome savo keliais.

Vėliau, patikrinus šį pavadinimą FB, mano noras apsilankyti ten tik išaugo t.y. vien geri atsiliepimai ir foto su regis milžiniškomis bei kokybiškomis maisto porcijomis (kiek tai sugeba perteikti fotografijos).

Akivaizdu, kad šios vietos mes ignoruoti negalėjome, tad vieną dieną, kartu su žmona, išsiruošėme į šios Anties medžioklę…
Atvykę į vietą išdidžiai praėjome pro jų išreklamuotus kaimynus ir atvėrėme BBQ House duris. Prieš mus stovi keli rimti vyrai ir praktiškai panosėje varto mėsą ant griliaus. Turiu prisipažinti, kad toks vaizdas kiek pritrenkė, bet po sekundės suprantu, kad pirmą teigiamą įspūdį man jie jau padarė.

BBQ House Vilnius

Apsidairome kur galime prisėsti, bet kadangi daugiau nei pusę pirmo aukšto užima griliai bei tie vyrukai, tai mums pasiūloma kilti į antrą aukštą. Galima buvo valgyti ir apačioje, prie lango, bet jei norite sėdėti prie staliuko, tai lieka tik viršus. Tiesą sakant ir viršuje vietos nebuvo labai daug, tik kokie 5-6 staliukai (skaitykite toliau, bet atvirai sakau – jei ten atvykus nebus vietos, tikrai verta palaukti).

BBQ House Vilnius

Man jų interjeras pasirodė visai mielas, tik mano žmona pareiškė, kad jai per daug marga (nesiginčijau… Ji gi su meniniu išsilavinimu). Anot jos – čia būtų užtekę juoda/balta kombinacijos, bet man pradeda atrodyti, kad ji tiesiog nežino kitų spalvų…

Su aptarnavimu irgi viskas buvo gerai, na, gal net labai gerai. Nors aptarnavo toks pats ritmas vyras kaip ir tie prie grilių (rimto stoto ir veido), bet elgėsi labai kultūringai, maloniai bei profesionaliai. Tikrai negalėčiau pasakyti nei vieno neigiamo dalyko apie aptarnavimą.

BBQ House

Meniu radome tai ko ir tikėjomės – daug mėsos! Bet labiausiai nustebino kainos pvz.: šonkauliukai – 7 EUR, vištienos kumpeliai – 6 EUR, Karališkų krevečių iešmeliai – 10 EUR, Burgeris – 5,5 EUR. Žodžiu tokios, kokių jau senai nemačiau… Ok, esu matęs, bet kai pastebi kokias porcijas jie neša gretimiems staliukams, tai pradedi galvoti, kad visi kiti tau meluoja su savo išaugusiomis „savikainomis“…

Užsisakėm Šonkauliukus (7 EUR) ir Brandintos jautienos steiką (12 EUR) bei dienos desertą t.y. griliuje keptą bananą, apibarstytą riešutų/džiuvesėlių mišiniu, su plakta grietinėle ir kavos puodeliu (3 EUR).

Kadangi žmonių nebuvo labai daug, tai maistą gavome ganėtinai greitai, per ~20 min. Stebėdami gretimų staliukų užsakymus mes jau buvome apsipratę, kad porcijos bus didelės, tad atkeliavęs maistas jau nenustebino (užsakymą priėmęs vyrukas mums dar minėjo kažkokį spec. patiekalą, kuriame už 20 EUR pateikiama 1,5 kg. MĖSOS!!!. Beje, nors porcijos ir didelės, bet vizualiai atrodė labai estetiškai (dėl prasto apšvietimo to nepavyko tinkamai perteikti).

BBQ House Vilnius

Kas liečia maistą, tai šonkauliukai buvo nuostabūs. Gerai iškepti bei sultingi, o pačios mėsos buvo LABAI daug ir ji nebuvo per riebi… Nors juos užsisakė žmona, bet dėl porcijos dydžio jais galėjau mėgautis ir pats. Nors žmonai viskas buvo idealu, bet man ant jų kiek pritrūko padažo (gretimas staliukas tai išsprendė tiesiog atskirai paprašęs BBQ padažo).

Mano steikas taip pat buvo labai neblogas, o kaip už 12 EUR., gal net geras. Tinkamai išbranditas, sultingas ir skanus. Tik aš pats kaltas, kad nepasakiau, jog noriu jo kiek mažiau iškepusio…

BBQ House Vilnius

Gavau Medium, gal net kiek stipresnio kepimo t.y. pasigedau kraujo… Kas dar jame man užkliuvo – tai forma ir storis, tiksliau skirtingas storis įvairiose vietose. Dėl to, vietomis jis buvo gero kepimo, o vietomis iškepęs kiek daugiau nei norėjosi. Bet čia jau einama į smulkmenas, nes viską apibendrinus aš vistiek mėgavausi kiekvienu kąsniu.

Mums taip pat labai patiko jų keptos bulvės (net žmonai, kuri kartais jas tiesiog palieka) ir šalia buvęs salotų garnyras su garstyčių padažu (vienodas prie visų patiekalų). Atrodo viskas taip paprasta, bet tuo pačiu ir stebuklinga…

Gal svarbiausia šios vietos varomoji jėga tie vyrai? Man atrodo, kad jie yra ne šiaip personalas, o tos vietos šeimininkai (kurie įsimylėję maisto gamybą ir BBQ). Mačiau kaip jie deda mėsą į lėkštes. Net šis paprastas veiksmas jiems atrodė labai svarbus ir jei kažkuriam pasirodydavo, kad mėsa padėta netinkamai, tai jie ją atsargiai perdėdavo…

BBQ House Vilnius

Ai, desertas! Tai buvo dar vienas stebuklas (gal dėl kepimo griliuje)… Bananas, trupiniai, plakta grietinėlė ir kava sudarė tokį nepaprastą junginį, kad mes jį suvalgėme akimirksniu (pamiršdami, kad vos įveikėme savo mėsos porcijas). Gaila, kad desertas pastoviai keičiamas, bet gal ir kitam kartui jie turės paruošę kažką nepaprasto?

Dar grįžtant prie ten patirtų akimirkų – kadangi mes sėdėjome antrame aukšte, prie pat turėklo, tai stebėjome kiekvieną maisto ruošimo etapą. Man labiausiai įsiminė akimirka kai ant stalo pastebėjau savo steiką. Jis dar tik buvo ruošiamas kepimui, kai kresnas vyras paėmė jį į ranką ir pradėjo lėtai „masažuoti“…

BBQ House Vilnius

Man daugiau nieko ir nebereikėjo… Jau tą akimirką supratau, kad mes čia atvyksim gerokai dažniau… Išdidžiai praeisime pro išreklamuotus kolegas (kiek žmonių taip ir nesužino, kad tikrasis lobis buvo visai šalia) ir atvėrę duris vėl viduje rasim žmones, kurie su tokia meile ir atsidavimu gamina tikrą BBQ…

Kažkas vėl sakys – užsakytas straipsnis! Savininkas pats parašė! O aš atsakau Jums – patys nuvykite ir patirkite tai ką patyrėme mes… Esu tikras, kad daugiau niekada neabejosite Naminės Anties žodžiu ir objektyvumu.

P.s. jei kažkam trūksta mano išvardintų minusų, tai pridėsiu dar kelis (man jie tikrai netrukdė, bet gal kažkam, tai kritiniai momentai): pastovus BBQ kvapas (ne smarvė, o kvapas) , mums buvo truputi šalta (kai atidarė lauko duris papilomam vėdinimui), viršuje mažai šviesos (todėl ir foto kokybė prastoka t.y. vaizdas buvo daug geresnis).

Vertinimas: 9 iš 10;
Kaina: Dviese persivalgėme už 22 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *