Benedikto turgus: klasiškas turgus „kaip užsienyje“

Galvojate, kad ir šią savaitę nieko iš manęs nesulauksite?

Na, aš irgi taip galvojau, bet tiesiog privalau trumpam Jus nukelti į šeštadienį aplankytą vietą.

Taip gavosi, kad nežinodamas kur galėtume nuvažiuoti papietauti pradėjau vartyti meniu.lt bei žiūrinėti kokių naujų vietų jie man gali pasiūlyti.

Kažkaip net keista pasirodė, kad labai didelė naujų ir negirdėtų vietų koncentracija telkėsi Ukmergės g. Taip, buvo ten kelios dėmesio vertos vietos ir anksčiau, bet tiek daug naujienų? Ok, minutinė pertraukėlė su google ir man jau aišku, nes ta vieta – BENEDIKTO TURGUS, kurį ne per seniausiai piarino visos žiniasklaidos priemonės.

Benedikto turgus

Matosi jog reklama jiems tikrai pasiteisino, nes automobilių buvo tiesiog pergrūsta ir saviškį mes palikom tolokai nuo turgaus. Priėję arčiau pradėjome ginčytis kurioje šalyje matėme panašius fasadus, o jei yra su kuo lyginti, tai jau nėra blogai (reiškia, kad gyvename vis geriau).

Benedikto turgus Benedikto turgus Benedikto turgus

Vidus, kaip ir dera naujai vietai, priekaištų nesulaukia. Juoda/balta + spalvingos pardavėjų vitrinos bei stendai – mums patiko. Tad tiesiog atsipalaidavome bei maišėme turgų skersai ir išilgai, kartkartėmis sustodami prie pardavėjų paragauti jų produkcijos bei su jais pasišnekėti.

Ir ko tik ten nebuvo, pradedant naminiais riešutų sviestais ir ožkų sūriais, baigiant mandarinų maišais tiesiai iš Ispanijos. Labai patiko, kad vis daugiau smulkių vietinių verslininkų (ūkininkų) bando ieškoti naujų galimybių bei gamina savitus, įdomius produktus pvz. kanapinė chalva ir t.t.

Benedikto turgus Benedikto turgus Benedikto turgus

Nors atvykome tik pavalgyti, bet palikome šią vietą ir su kitomis gėrybėmis. Manau, kad ir Jums taip būtų.

O kaip su maitinimo vietomis?

Na, jų čia tikrai buvo pakankamai, nors iškart galiu pasakyti, kad Uptown man paliko geresnį įspūdį (labiau pritaikyta hipsteriams).

Benedikto turgus

Žmona ragavo Borsch Ukrainietiškų barščių (3,50 EUR) bei naminių virtų koldūnų su antiena (7 EUR). Abu patiekalai jai labai patiko, o ypač barščiai. Ir tikrai, pamenate kaip kažkada aš juokiausi iš valgyto plovo ir mėsos kiekio jame? Tai čia jos buvo tris kartus daugiau. Visi kiti ingredientai ir bendras skonis taip pat buvo fantastiški – idealus tirštumas ir bendras ingredientų skonis mus sužavėjo (dar ta bandelė su česnakiniu aliejumi).

Benedikto turgus

Koldūnai taip pat buvo geri, tik papildomai sumokėtas euras už antieną nelabai pasijautė. Gal ant kitų nededa spanguolių? Viskas ok, tikrai skanu, bet tai tiesiog koldūnai, o juos aš valgau kartą per pusmetį ar rečiau (ir vistiek nepasigendu).

Sau užsisakiau Burgerį iš Mr. Fox. Nors svyravau tarp kelių vietų, bet jie mane pavergė vienu užrašu – Black Angus, tad Jautienos Burgeris (6 EUR) jau ruošiamas.

Daug komentarų apie šį Burgerį nebus, nes jis man pasirodė keistas. Labiausiai kliuvo rūgštumas, tad valgydamas vis raukiausiau. Ok, pats kaltas, kad tik rašant pamačiau jog jis bus su kaparėlių majonezu, bet kas tokį derinį išvis sukūrė? Kodėl padažas prie bulvyčių irgi buvo rūgštus?

Benedikto turgus

Rūgštumo indėliui užtenka agurkėlių, nes dabar tas majonezas taip viską sugadino, kad jokių kitų skonių net nejutau. Sakot buvo ten svogūnų džemo? Na, mačiau jį, bet jis buvo rūgštus. O gal Brioche bandelė? Irgi rūgšti. Man tęsti?

Gal Jūsų WOK geresni, bet su Burgerių receptūra reikia padirbėti. Suprantu, kad visada norisi išsiskirti iš kitų, bet bent vieną klasikinį pasirinkimą reikia turėti.

Ar mano Burgeris gali sugadinti bendrą šios vietos vaizdą? Tikrai ne. Mes porai valandų atsidūrėme kažkur tarp Barselonos ir Londono, o šeštadieniui daugiau nieko ir nereikia. Atvirai kalbant – tai aš panašiai įsivaizduoju ir Halės turgų ateityje t.y. skoningas vietinės egzotikos (rauginti agurkai/kopūstai) perpynimas su klasiškomis maitinimo vietomis.

Ančių medžioklė rekomenduoja čia užsukti ir patirti savo nuotykių.

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *