Bulvytės ir Žuvytės: beskonis ir nuobodus reikalas

Kažkas minėjo Angliją? Kažkas atvežė Angliją į Lietuvą? Na, na… Vieną dieną nuvažiavau ir aš pas Bulvytės ir Žuvytės pažiūrėti ką visgi jie siūlo lietuviui (statistiškai, ko gero, kas antras lietuvis yra ragavęs originalių Fish and Chips‘ų viešėdamas Anglijoje, tad natūralu, kad nostalgijai užslinkus gali čia užsukti pavalgyti).

Ne išimtis ir aš… Dar iki šiol pamenu Gravy ir acto skonį ant bulvyčių bei tą jausmą kai nesupranti ką valgai… Tik nepamenu vieno – ar man patiko, ar ne. Buvo keista, neįprasta ir likau pasimetęs.

Bulvytės ir Žuvytės beskoniai Fish and Chips

Nežinau ar to pačio jausmo tikėjausi ir Lietuvoje, bet turiu pasakyti, kad šiame variante man buvo viskas labai aišku (kalbant apie skonį)… Neaiškiausias dalykas – ar M ir L kompleksų žuvys skyrėsi dydžiu ar ne? Tikrai? Skiriasi ar ne?

Bulvyčių tai tikrai daugiau buvo L porcijoje, net atsibodo jas valgyti… Šiaip jos buvo visai neblogos, traškios ir su daug druskos, tad nejučia jas visas įveikiau. Taip, įveikiau… Ir tuo nesididžiuoju, bet supratau kodėl jų pavadinime pirmiausia eina Bulvytės.

Kalbant apie Fish‘ą, tai kaip ir galima tikėtis, jokio ypatingo skonio čia nepadaryti… Patiko, kad apvalkalas buvo labai traškus ir nepersisunkęs riebalų (angliškame variante buvo priešingai), žuvis šviežia, bet kaip minėjau – skonis visiškai paprastas ir nuspėjamas. Nelabai čia padėjo ir belgiški bei totoriški padažai, tiesa sakant jie mane labai stipriai nuvylė, net nebuvo skanūs (paprasti, paprastų majonezų, kečupų ir kitų priedų mišiniai)…

Patiko žirnių košė. Į ją dažiau tiek žuvį, tiek bulvytes. Gal net sakyčiau, kad tai buvo linksmiausia ir įdomiausia valgio vieta t.y. viską dažyti košėje ir galvoti, kad šis maistas turi skonį…

Nors ne, dar smagiau buvo kai pradėjau pilti actą ant bulvyčių ir taip kelioms akimirkom vėl grįžti į Angliją… Ten nors ir nesupratau ką valgau, bet man buvo įdomu tyrinėti maistą bei bandyti suprasti kas čia per padažas.

Taip, Jūs mane supratote teisingai… Nežinau ar taip galima rašyti vertinant maistą, bet man buvo nuobodu ir neįdomu… Snobiška ir nuododu… Bet tokia jau ta Angliška virtuvė.

Maistas ir produktai buvo kokybiški (išskyrus padažus), bet neverti atskiro važiavimo pas juos (draugiškas patarimas).

Vertinimas 6 iš 10
Kaina: 7,5 EUR už L dydžio kompleksą (bulvytės (DAUG), žuvytė, vienas padažas ir žirnių košė)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *