Central: iš pradžių juokėmės, vėliau dėkojome ir žadėjome sugrįžti…

– Jūs iš 105-to?
– Ne, mes iš „gatvės“.

Taip prasidėjo mūsų smagus nuotykis Druskininkuose, restorane Central, kuris įsikūręs BEST BALTIC Hotel Druskininkai Central viešbutyje.

Šią vietą pasirinkome ne atsitiktinai – nesenai vienas apgyvendinimo paslaugų pardavimo portalas pasidalino savo „nuomone“ apie 7 vietas Druskininkuose, kuriose verta pavalgyti… Kas čia blogo? Na, tiesiog kelios pozicijos tame sąraše man sukėlė abejonių dėl jo objektyvumo, tad aš išsiruošiau į tikrą Ančių medžioklę – vienintelę vietą iš sąrašo, kurioje dar nesu valgęs…

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė

Taigi, apie pirmą dialogo dalį su mus aptarnavusia mergina jau rašiau, bet toliau buvo dar smagiau. Mums labiausiai patiko maisto užsakinėjimas. Pvz. žmona pagrindiniam patiekalui norėjo užsakyti „Žąsies krūtinėlę su keptomis kriaušėmis, cinamonu obuolių sultyse ir aviečių padažu “ (8,9 EUR), bet mergina kaip niekur nieko pasakė, kad neverta. Anot jos – teks ilgai laukti (~45 min.), o galutinis rezultatas bus pusėtinas…

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė
Kelios Meniu pozicijos

Ji mane atkalbėjo ir nuo Steiko (11,20 EUR) – „baisiai mažas“… Sakė, kad vištiena su rozmarinų padažu nebloga (5 EUR), bet irgi nieko ypatingo… Žodžiu konsultaciją gavom kaip reikiant… Be užuolankų ir labai nuoširdžią.

Galų gale apsistojome ties: Smidrais su šonine ir keptomis šukutėmis bei olandišku padažu (6,00 EUR), Lašišos didkepsniu su keptais pomidorai, bulvėmis su „Parmezanu“ ir pesto padažu (7,70 EUR), Kiaulienos šonkauliukais su grill daržovėmis ir barbekių padažu (6,10 EUR) ir Kavos „Panna cota“ su vaniliniu užpilu ir vaisiais (3,00 EUR).

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė
Terasa ir automobilių stovėjimo aikštelė viename

Po smagaus maisto užsakymo, meniu kainų lygio įvertinimo (lyginant su tuo kaip buvo aprašytas maistas) bei įvertinus, kad jų žadėta „terasa“ yra tik staliukai šalia automobilių stovėjimo aikštelės, aš jau buvau įsitikinęs – mano medžioklė bus vykusi… Aš suvalgysiu juos gyvus…

Beje, dar detalė apie aptarnavimo lygį – net pristačius gėrimus mergina nesiteikė atidaryti žmonos putojančio vyno buteliuko. Tiesiog paliko jį ant stalo ir nuėjo (nieko, man asistuoti visai patinka). Ir dar pastebėjimas dėl mano raudono vyno – jis buvo per šiltas. Nežinau kokiomis sąlygomis jis buvo laikomas, bet temperatūra tikrai buvo ne mažesnė nei kokie 25 laipsniai…

Pagaliau atkeliauja užkandis. Hmz, atrodo neblogai… Gal net labai neblogai. Skonis taip pat maloniai nustebino – viskas puikiai derėjo, šoninė buvo ne per sūri, bet tuo pačiu ir papildė smidrų bei lengvą šukučių skonį. Jei norėčiau kabinėtis, tai man smidrai buvo kiek per daug išvirti, bet čia kalbu apie menką detalę (kelios sekundės vandenyje).

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė
Smidrai su šonine ir keptomis šukutėmis

Bendras skonis buvo puikus. Visgi, dabar rašydamas pastebėjau, kad šis užkandis turėjo būti pateiktas su Olandišku padažu, bet akivaizdu, kad jo nebuvo… Blogai? Na, džiaugsmo neprideda, bet tuo metu mes jo tikrai nepasigedome. Tik dabar kamuoja mintis – tai koks turėjo būti tas tikrasis skonis????

Lašiša žmonai labai patiko. Nors pats ragavau jos nedaug, bet galiu patvirtinti, kad ji pagaminta tikrai kokybiškai. Toks gana paprastas patiekalas, bet jautėsi, kad gamintas buvo su meile. Skani bulvių košė su lengvu parmezano poskoniu, pomidoriukai, lašiša ir lengvas pesto padažas –šie patiekalo ingredientai regis užpildė visą skonių paletę… Šiam patiekalui priekaištų neturiu.

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė
Lašišos Didkepsnis

Savo šonkauliukus irgi vertinu teigiamai. Esu net pasiryžęs ignoruoti faktą, kad jų buvo labai mažai… Jei ne skaniosios grill bulvės ir baklažanai, tai nebūčiau žinojęs ar kažką valgiau… Tada dar pagalvojau – jei man renkantis šonkauliukus ji nepasakė, kad jų bus tiek mažai, tai kiek būtų buvę steiko?

Trys maži ir trumpi šonkauliukai (gerai, kad kaulai buvo nedideli)… Tiek radau savo lėkštėje… Bet gal todėl juos taip ir vertinau? Kiekvienas kąsnelis buvo atidžiai išjaučiamas. Senai taip besimėgavau šonkaulių mėsa. Beje, kitiems jie gali būti sūroki, bet man jie buvo idealūs. O dar tas naminis BBQ padažas… Tikra palaima.

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė
Maža, bet nepaprasta šonkaulių porcija

Ir vėl jautėsi, kad maistas gamintas su meile. Gal ten šefui retokai tenka gaminti atskirus užsakymus t.y. ne viešbučio svečiams, kurie gauna maistą pagal nustatytą dienos meniu, todėl visą savo meilę maistui jis sudėjo į mūsų porcijas? (Tik meilę, nes akivaizdu, kad visų produktų pagal aprašymą jis neturėjo).

Panna cota? Silpniausia vakarienės dalis. Nebuvo neskanu (gana nesaldus, malonus derinys), bet turbūt norėdami jai suteikti standumo jie gerokai padaugino želatinos… Ir tai tiesiog „badė akis“, todėl platesnių komentarų neturiu (kur dingo vanilės užpilas?).

Restoranas Central, Druskininkai, Ančių Medžioklė

Taigi – ėjau jų „suvalgyti“ savo įrašui, bet vienu metu pajutau kaip jie „valgo“ mane… Taip, reikia pasistengti su aptarnavimu t.y. išmokyti personalą elementarių bendravimo/elgesio taisyklių, bet mes tai priėmėme kaip pramogą, o dar žinant kokios ten kainos (vertinant gauto maisto kokybę ir užmerkiant akis prieš sudedamųjų dalių nebuvimą)…

Ar rekomenduojame? Mes ten sugrįšim… Ir gal net užsisakysime Žąsį, nes dabar jau esu tikras, kad tas skonis nebus jau toks paprastas kaip mums sakė… Tad jei galite atleisti kelias aptarnavimo ar kitokio pobūdžio klaidas bei norite pasimėgauti tikrai geru maistu už priimtiną kainą – ši vieta tikrai turi ką Jums pasiūlyti.

Vertinimas: 7 iš 10 (maistas – 9)
Kaina: vakarienė su gėrimais – ~32 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *