Chinkali Namai: Gruziniškos virtuvės perlas slėpėsi ten kur jo tikėjomės mažiausiai – Alubaryje, Lazdynuose

Lietuviai mėgsta gruzinus, o gruzinai Lietuvius. Tik kur juos rasti?

Na, yra Vilniaus centre kelios vietos kurios atstovauja šios šalies virtuvę, bet kažkodėl man jose labai trūksta egzotikos… Jos tvarkingos, gražios, pasižymi geru aptarnavimu, bet man visada kildavo klausimai: ar tai tikroji Gruzija? Jei ne, tai kur ją rasti Lietuvoje?

Ir vieną dieną žmona prisiminė, kad jos kolegė minėjo kažkokią vietą Lazdynuose kurioje galima paragauti gerų Chinkalių.
Lazdynuose? Gruzinai? Ką jie ten veikia? Jokios papildomos info, tik kažkoks sakinys apie „gerus Chinkalius“. Bet jei yra Chinkalių, tai turi būti ir kito maisto?

Taigi, „pagooglinome“ ir susiradome savo naują Ančių Medžioklės objektą – Chinkali namai.

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Atvykome į vietą su GPS pagalba, kuris mus nuvedė iki Architektų Rimi parduotuvės ir davė suprasti, kad toliau teks eiti pėsčiomis. Ir mes ėjome… Ėjome pro regis 90-uosiuose užstrigusias parduotuves, to pačio laikmečio žmones su treningais (ne visi, bet keli tokie pasitaikė), pro vyriškius kurie sėdi ant to pačio suoliuko jau nuo 96-ųjų bei atidžiai nužiūri užklydėlius iš ateities pvz. barzdotą praeivį su stilinga žmona (čia apie mus)…

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Priėjome Chinkali namus. Pirma mintis – čia „rajoninis“ alaus baras?

Užeiname į vidų – čia tikrai „alubaris“… Visgi, tuo metu salėje tvarkėsi du gruzinai, tad pabandėme užmegzti pirmąjį kontaktą:
– ar pas Jus galima atsiskaityti kortelėmis?
Jie į mus žiūri… Pakartojome tai angliškai…
– Aaaa, „kartachki neprinimajem“.

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Ok, grynų neturime, tad reikia eiti iki bankomato t.y. atgal iki parduotuvės… Vėl praeiname pro tas pačias parduotuves, pro 96-ųjų vyrukus (x2 t.y. į priekį ir atgal) – galima sakyti, kad mes jau čia savi. Prisipažinsiu, kad net pasakiau žmonai, kad abejoju ar noriu čia sugrįžti su pinigais ir gal verta važiuoti kur kitur… Kaip gerai, kad ji užsispyrė ir pasakė, kad mes čia valgysim…

Pasiimame meniu ir vartome. Kainos visai draugiškos pvz. Avienos sprandinės šašlykas kainuoja 7,00 EUR (be garnyro), o jo giminaitis iš Kiaulienos – 4,80 EUR. Chačapuri kainos prasideda nuo 3,50 EUR (su pupelėmis), o brangiausias variantas – 5,80 EUR (su aviena ir jautiena). Chinkali kainos irgi nustebino t.y. 0,75-0,90 EUR už vieną (minimalus užsakymas – 3vnt). Jei gerai pamenu, tai paskutinėje vietoje mokėjau ~2 kartus brangiau (Vilniaus centrinėje dalyje).

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Kadangi mes rusų kalbą esame kiek primiršę, tad užsakymas vyko rodomuoju būdu t.y. duri į patiekalą ir sakai kiekį (keisčiausia, kad viskas surašyta lietuviškai, bet jie mūsų kalbos visiškai nemoka). Taigi, mes užsisakėme: Baklažanų su riešutais užkandį (3,20 EUR), Chačapurį su špinatais (4,50 EUR), 6 Chinkalius su jautiena ir aviena (1 vnt. – 0,90 EUR) ir kai išgirdome jog gretimas staliukas ištarė KOMPOT, paprašome ir jo (0,70 EUR už stiklinę).

Prasidėjo laukimas… Galėjome toliau gėrėtis Lazdynų rajono romantika… Nuotaiką vis praskaidrino rytiniai šeštadienio treningai ar į „restoraną“ įbėgęs senolis – kuris paprašo „choziaino“ įpilti jam alaus, pasiima jį į lauko terasą ir po poros min. grįžta su tuščiu bokalu bei toliau tęsia savo kelionę (matyt iki parduotuvės).

Ir tada atkeliauja baklažanai… Iškart pasakau, kad galutiniam rezultate neketinu vertinti nei rajono aplinkos, nei pačio interjero ar aptarnavimo ypatumų/keblumų, nes čia prasideda smagiausia dalis – skonis…

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Užkandis buvo ganėtinai paprastas. Riešutų (pradžioje galvojau, kad ten ne riešutai, o varškė) įdare gana stipriai jautėsi česnakas ir jis buvo sūrokas, bet bendras derinys mums labai patiko (keptas baklažanas sušvelnino ir sugėrė dalį prieskonių). Apibendrinant – lengvas ir turtingo skonio užkandis, kuris tikrai nebuvo prėskas, kaip ne vieną kartą mums nutiko su gruzinišku maistu (kitur).

Tada atkeliauja Chačapuris su kažkokiu jogurtiniu padažu, kurį užsisakėm po gruzino rekomendacijos t.y. bedimo pirštu į meniu (galima rinktis iš ~8 rūšių padažų ir kiekvienas kainuoja papildomai. Jei gerai pamenu, tai mūsų variantas kainavo apie 0,70 EUR).

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Wow – nuostabu. Skonių gama vėl užpildyta ir puikiai atitinka mūsų poreikius. Valgydamas galvojau kuo šis Chačapuris skiriasi nuo ankstesnių ragautų variantų ir galiausiai supratau, kad aš čia beveik nejutau tešlos – dominavo įdaras.

Labai patiko sūrio, špinatų ir kalendros sukurtas bendras skonis. Dėl kalendros net nustebau, nes ji aprašyme nebuvo paminėta, bet kuriant šį stebuklą užėmė tikrai svarbią rolę. Mes ją labai mėgstame ir būna labai liūdna kai visi ją taip taupo… Tik ne čia. Čia ji vertinama ir nesvarbu, kad kelia patiekalo savikainą.

Galų gale atkeliauja Chinkaliai. Jokių spec. įrankių skirtų juos pasiimti juos už galų nebuvo (kaip Georgian House), tad instinktyviai paliečiau šakutę. Tai iškart pastebėjo gruzinas ir pasakė, kad liepė palikti įrankius savo vietose – jie valgomi tik rankomis (dar gestais parodė kaip tai turi būti daroma)!

Chinkali namai Gruziniska virtuve

Ok, rankomis tai rankomis… Su pirmuoju Chinkaliu buvo sunkiau susidoroti (sunku išlaikyti), bet kiti jau buvo suvalgyti kaip profesionalo t.y. prakandi tešlą, išsiurbi sultinį ir toliau valgai…

Skonis? Mums labai patiko. Labiausiai įsiminė, kad šių Chinkalių tešla buvo kitokios konsistencijos nei iki šiol teko ragauti. Ji nebuvo „tešliška“, o labiau šilkinė… Įdaras taip pat labai stiprus – kažkoks spec. prieskonių mišinys (Gruziniškas?) net po pusvalandžio buvo likęs ant skonio receptorių ir vis pranešdavo apie save (iš gerosios pusės). Aišku buvo ir kalendros mėsoje, ir specifinio avienos poskonio…

Mes šia vieta mes likome sužavėti. Net paprašiau, kad juos aplankytų brolis su žmona, kurie neseniai grįžo iš kelionės po šią šalį ir labai įdomu sužinoti ar mes tikrai pagaliau aptikome tikrąją Gruziją? Pagaliau?

Ai, dar apie kompotą – jis buvo puikus. Neskiestas (kiek įmanoma neskiesti kompoto) ir sodraus skonio, tad jį irgi galiu drąsiai rekomenduoti.

Čia keliaudami (tikrai rekomenduoju aplankyti) nepamirškite pasiimti grynų pinigų ir prisiminti bent kelis pagrindinius Rusų žodžių. Užteks: atneškite sąskaitą ir kelių skaičių (chinkalių kiekiui pasakyti). Nors ir ženklais įmanoma susikalbėt, tad sėkmės ir skanaus.

Vertinimas: 10 iš 10
Kaina: 15,30 EUR už pietus

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *