Don Pedro: sachara burnoje ir skrandyje

Nors vis mažiau laiko galiu skirti Ančių Medžioklei ir kiekvienas prisėdimas rašymui tampa tikru iššūkiu, bet pažadu niekur nedingti (pasistengsiu). Problema ta, kad naujas vietas ir toliau sėkmingai lankau, tik jų aprašymai dažniausiai lieka galvoje.

Visgi būna ir tokių atvejų, apie kuriuos tiesiog privalau išsikalbėti.

Šį kartą noriu papasakoti apie ilgai planuotą kelionę pas Don PEDRO. Juos galite rasti Šiaurės miestelyje bei prie Mindaugo Maximos (aš lankiausi Šiaurės miestelyje).

Don Pedro, Vilnius

Tik įėjus į Don Pedro mane pasitiko užspaustas interjeras. Vietos mažai, staliukai išmėtyti padrikai, kad tik kažkur „įsipaišytų“, o ir tie patys labai jau plastmasiniai bei nepatogūs. Kaip greito maisto užkandinei, tai čia viskas ok, bet jei norėčiau pavalgyti su šeima, tai ko gero rinkčiausi kitą vietą (gal naujamiestyje geriau? Nes ten patalpos bent dvigubai didesnės).

Don Pedro, Vilnius

Pradedu žvalgytis po jų meniu. Mano žvilgsnis buvo akivaizdžiai pasimetęs, nes maloni mergina, prie kasos aparato, užkalbino teiraudamasi ar galėtų padėti.

Atsakiau teigiamai. Tad ji pradėjo pasakoti. Vienas dalykas ką supratau iš jos kalbos – daugelis patiekalų čia vienodi, tik pateikimo būdas skiriasi (lėkštėje arba lavaše).

Don Pedro, Vilnius

Toliau žiūrėjau ir galvojau – kokią virtuvę reprezentuoja ši vieta? Iš pavadinimo turėjau papulti į Meksiką, bet ar tikrai?

Humusas, Falafeliai, Tacos, Nachos, Cezario salotos ir t.t. Džiaugiuosi, kad yra iš ko rinktis, bet gal galima neklaidinti žmonių ir pasikeisti pavadinimą į „Habib Pedro“ ar panašų? Tiesiog pasijutau kiek apgautas, kai prie Meksikos radau ir dalį Rytų skonių iš Libano ir pan. (gal ta dalis net didesnė, o ieškojau tai Meksikos).

Don Pedro, Vilnius

Užsisakau DON PEDRO su jautiena (6 EUR) ir Tacos su vištiena (1 vnt. / 2,5 EUR).

Prieš pradedant vertinti skonius noriu pacituoti kelis jų aprašymus:
DON PEDRO „Patiekalas dėl kurio Jūs atėjote. Kalnas mėsos, TIKROS MĖSOS, sultingos, skaniai marinuotos, keptos virš anglių. Brandintos jautienos kumpio arba vištienos krūtinėlės ir šlaunelių mėsos.. na ok, užteks apie mėsą. Taip pat lėkštėje sutiksite bulvytes, daržoves, padažų“;
Tiny Bite (TACOS) „Mexicos klasika – grilinta mėsa pasirinktinai (vištiena arba jautiena), daržovės, žalioji citrina, guacamolės padažas“.
Na, žinau, jog užknisau su savo citatomis, bet paskutinė iš jų įžangos „Ilgos ir smagios paieškos Lietuvos ūkių, kurie mums tiekia mėsą, davė vaisių. Don Pedro gaminamas maistas yra sveikas ir dieviškai skanus! Ragauji ir nori dar! TIKRĄ mėsą marinuojame patys. Ypatingoji jautiena ir sultingoji vištiena, kiekvieną dieną ruošiame šviežiai ir pagardiname egzotiškais prieskoniais. Visas mūsų gaminamas gėris sukdamasis virš rinktinių anglių skleidžia nepamirštamą aromatą ir nukelia į malonius potyrius. Net ir padažai yra autentiški ir gaminami pagal Don Pedro slaptąjį receptą. Pagrindinis mūsų prieskonis – MEILĖ“.

Tikiuosi nepridariau daug klaidų perrašinėdamas visus šiuos žodžius, bet…

Gal Jūs ir stengėtės ieškodami gerų Lietuvos ūkių, gal ir stengėtės sukurti unikaliai greitą bei sveiką maistą, kurį visi mylėtų, taip kaip Jūs jį mylite patys, bet…

Jums nepavyko.

Atsiprašau už atvirumą ir tikrai tikiuosi, kad dar galite pasikeisti, bet mano ragautas maistas buvo…

Don Pedro, Vilnius

Pradėjau nuo Tacos. Jei ne jo viduryje manęs laukęs gvakamolės/ pomidorų prizas, tai būčiau palikęs jį gulėti tiesiog prakąstą, lyg sužeistą kareivį apkasuose. Nors ir pasiekus „bonusą“ nieko gero nepajaučiau, tiesiog NIEKO.

Sultinga vištiena??? Kur ji!!!?? Kodėl tada man sudėjote tą sausą mėsą? Koks tas lipšnus padažas buvo ant Tacos, nuo kurio visi pirštai pasidarė nemaloniai lipnūs. Kodėl prie šio maisto, default, nebuvo pridėta šlapia servetėlė (kol neradau jų laikymo vietos, tai pirštus tiesiog bandžiau nulaižyti ir tai tikrai nereiškė, kad Tacos man patiko. Aš tik norėjau jausti savo normalius pirštus).

Meksikos klasika? Na, valgytas dalykas kai kuriais aspektais buvo panašus į Tacos, bet bendras skonis žemesnis nei vidutinis. Visai gerų Tacos galima rasti Uptown Bazzar, tad rekomenduočiau pasidaryti komandiruotę (uždėjus gvakamolės visko neišgelbėsite, o ir pastaroji buvo silpno skonio).

Don Pedro, Vilnius

Firminis DON PEDRO patiekalas neparodė nieko naujo. Mėsa vėl buvo sprangi. Tikrai sprangesnė už Tacos vištieną (a, tai va kur jos sultingumas). Tiesą sakant net nepamenu kada paskutinį kartą buvo taip sunku nuryti maistą. Vienintelis būdas ją valgyti – kiekvieną kąsnį sumiksuoti su daržovėmis ir taip ryti be diskomforto.

Bet šiame patiekale jau buvo ir du geri dalykai – patiko Artimųjų Rytų prieskoniai, naudoti jautienos marinatui (bet lyginti jos su konkurentų produktu net nekyla rankos) ir be galo traškios (šviežios) daržovės, kurių nepagailėta, o baigus valgyti mėsą jų net buvo likę, tad nuo sprangumo nenumirsite (bulvių nebandžiau pabaigti ir paragavau vos kelias, sausumo ir taip pakako). Ai, buvo ir Tacos vienas geras dalykas – žalios citrinos skiltelė (dar patiko jausmas, kai po valgio nusivalai lipšnius pirštus).

Ok, gal kiek hiperbolizuoju apie mėsos sausumą, gal per stipriai čia „išsiputojau“, bet jaučiausi apgautas dėl visų tų aprašymų ir t.t. Kaip ir dėl žalumynų ant mėsos, kur vietoje kalendros gavau petražoles.

Nenoriu menkinti Jūsų darbo (aptarnavimas buvo tikrai geras), bet kol kas čia tikrai negrįšiu ir nemanau, kad galiu rekomenduoti tai daryti kitiems. Na, paragauti maisto už pigią kainą nueiti galima, bet tik paragauti (jei kažkam patiks ir taps nuolatiniais klientais – šaunu).

Tiesiog tas visas gražbiliavimas besigiriant labai primena Alfa vyro vyliojimo metodus, kai tau žadamas dangaus, o gauni apsvaiginimą vaistais ir video internete.

Gera, sveika, sultinga mėsa bei jos kepimas ant žarijų yra pagirtinas tikslas ir labai norėčiau, jog Jums galų gale ją pavyktų pagaminti, bet dabar finale gauni sacharos smėlį ir tiek.

Reikia imtis permainų ir jas daryti greitai.

Kaina: 8,50 EUR (be gėrimų)
Vertinimas: 2 iš 5

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *