DOU ASIA: egzotikos lašas Stoties rajone

Gyvenimas pilnas netikėtumų bei sutapimų, kurių visa virtinė gali maloniai nustebinti savo galutiniu rezultatu.

Vieną šeštadienio popietę, po reikalų tvarkymo, su žmona įnirtingai važinėjome po miestą ir ieškojome naujos vietos mano įrašui. Deja, bet ta diena mums nebuvo sėkminga, tad po kelių ratų sukimo Antakalnyje, Šiaurės miestelyje ir pan. (jau buvo ~ 15val.), susitaikę su mintimi, kad mums reikia tiesiog pavalgyti, atsidūrėme Uptown Bazaar‘e.

Savo nuotaiką taisyti nusprendžiau su Ramenais. Užsisakėme bei atsisėdome prie lango – įdomumas tas, kad mes šioje Uptown dalyje niekada nesėdime ir visada renkamės visai kitas lokacijas valgiui. Tad tik atsitiktinumo dėka pro langą pamačiau, jog kitoje gatvės pusėje atsidarė nauja vieta – Dou Asia (na, bent pakabinti balionai taip leido suprasti).

Užsakyto maisto žinoma jau neišmetėme, bet sekančią dieną keliavome atgal. Tik šį kartą Uptown mums nerūpi – mes ruošiamės patirti kažką naujo!

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Viduje mus pasitinka jaukus, spalvotas, bet neįkirus interjeras. Vietos nėra daug, bet jos lyg ir užtenka, nes nesistengta sugrūsti staliukų vienas šalia kito – tiesiog palikta pakankamai erdvės tarp jų, tad valgant vietoje nebus diskomforto dėl į nugarą kvėpuojančių kitų klientų.

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Meniu gana paprastas: kelios sriubos, WOK susikomplektavimo galimybė (su kiaušinių arba ryžių makaronais), keli karštieji patiekalai su ryžiais ir t.t. Esmė – viskas ant tiek paprasta, kad pasirinkimui nereikia skirti pusvalandžio.

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Mes užsisakome TOM YUM sriubos su jūros gėrybėmis, vištiena ir daržovėmis (4 EUR). Jautienos su porais, kuri pateikiama su ryžiais ir teriyaki-obuolių padažu (5,90 EUR) ir WOK‘ą su kiaušinių makaronais, Jautiena bei apelsinų-čili padažu (5,50 EUR).

Beje, prieš pateikiant kiekvieną iš užsakymų dar mūsų paklausė ar pageidaujame sezamo sėklų, čili ir kalendros (mums aišku reikėjo visko). (Nepykome, kad to paklausė tik prieš pateikiant maistą, bet tai galima padaryti jau užsakant, tad tai būtų vieta pasitaisymui)

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Ragavimą pradedame nuo Jautienos su porais. Vos pamačius šį patiekalą, tiksliau kalendros kiekį ant jo, man atvimpa žandikaulis – jie turi kalendros plantaciją? Visur jos deda vos vos ir dar petražolėmis „praskiedžia“, o čia kažkokia mistika. Ragavau iš įvairių vietų ketindamas juos prigauti dėl kalendros falsifikavimo, bet bergždžiai ir tai man suteikia daug optimizmo.

Spėjimas, kad kalendra jie bando prislopinti savo prastą maistą irgi nepasitvirtino nes bendras patiekalo skonis mane sužavėjo.

Mėsa puikiai apkepta, nesitampė ir lengvai kramtėsi bei idealiai derėjo su porais, morkomis ir padažu. Nors žmonai teriyaki-obuolių padažas pasirodė kiek per saldus, bet man jis tiko idealiai ir pasižymėjo puikiu saldumo/rūgštelės balansu.

Vienintelis dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – ryžiai buvo kiek pervirę, tad jei kitą kartą jie būtų kiek biresni, tai neturėčiau nei vieno priekaišto.

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Pradėjus valgyti sriubą skonio receptoriai dar labiau įsitempia bei patiria vis didesnį „stresą“ – skonio bomba. Kokosas, aštrumas, laimo rūgšties indėlis, jūros gėrybių poskonis ir t.t. Viskas burnoje sproginėja ir vos spėji identifikuoti kur ir ką jauti.

Ji buvo tos dienos favoritas. Labai patiko, kad sriuba buvo gausi ne tik skoniu bet ir ingredientų kiekiu. Turbūt nebuvo nei vieno šaukšto, kai pasigesčiau jūros gėrybės ar vištienos gabalėlio, o tai tikra prabanga, nes daugelyje panašių sriubų jūros gėrybes gali suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų (čia kalbu ne tik apie Lietuvą).

Nežinau kas kaltas dėl WOK‘o skonio (valgiau po sriubos), bet jis pasirodė pats paprasčiausias iš tos dienos potyrių ir beveik niekuo nenustebino.

DOU ASIA, Vilnius, Maistas, Azijos Virtuve

Viskas buvo gerai su jos skoniu, bet po pirmų dviejų ragavimų ji jau nesugebėjo nieko naujo pateikti. Gal kiek nuvylė apelsinų-čili padažas, kuriame labai stipriai jautėsi aplesinas, bet jei ne jų pridėti čili pipirai, tai net nežinau ar būčiau pajutęs aštrumą, kurio tikrai tikėjausi. Gal šis padažas labiau derėtų su kitu deriniu (vištiena?), nes man jis buvo per saldus ir švelnus, tad kitą kartą su jautiena rinksiuosi Teriyaki-obuolių arba kokosų-pasiflorų variacijas.

Visgi iš WOK‘o dar kartą supratau, kad jie labai atsakingai žiūri į proporcijas ir tai daro kliento naudai. Jautienos vėl užteko iki paskutinio kąsnio, jos buvo tikrai daug ir man nereikėjo taktiškai dėliotis savo ėjimų, kad jos nepabaigtum per anksti (skonis ir tekstūra buvo analogiška pirmam patiekalui).

Apibendrinant – vertinant kelių paskutinių mėnesių ragavimus, tai buvo vienas geriausių atradimų (įtraukiant Berlyną). Taip, yra kur pasitaisyti, pvz. galėtumėte įvesti skirtingas aštrumo modifikacijas pagal klientų poreikį ir nepervirti ryžių (gal ir makaronai galėtų kiek mažiau minkšti būti), bet aš likau sužavėtas.

Ateityje išlaikykite bent 80 proc. pirminės kokybės, kalendros ir mėsos kiekius ir aš pažadu būti Jūsų nuolatinis klientas! (O gal ir pavyks visą 100 proc. išlaikyti?)

Vertinimas: 4 iš 5
Kaina: 15,40 EUR už sočius ir egzotiškus pietus dviems

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *