GYOZA: ne koldūnus čia reikia valgyti

Šiandienos įrašo veiksmo vieta – Vokiečių g.

Atvirai šnekant, tai ne pati mėgstamiausia mano medžioklės vieta. Tiesiog per daug triukšmo ir veiksmo. Per daug ratais besukinėjančių automobilių ir žmonių. Gal todėl joje niekada neužsibūnu, o tik greitu žingsniu ją kirsdamas einu ten kur man reikia.

Taip daugybę kartų akimis palydėjau GYOZA iškabą, kuri intrigavo, bet kažkodėl tiesiog praeidavau pro šalį. Ir visgi, vieną ramią sekmadienio popietę mes pagaliau čia užsukome pavalgyti.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas

Nuo pat pradžios likome sužavėti jų interjeru, kuriame vyravo medis bei minimaliai griežtos formos. Erdvės nedaug, bet ji labai teisingai paskirstyta ir pabrėžė Japonišką konceptą bei pridavė savotiško žavesio.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas

Prieš ateidami labiausiai bijojome vieno – čia rasime tik Gyoza, tad tikrai apsidžiaugėme meniu išvydę nuo užkandžių iki desertų. Gal dėl šio gąsdinančio ir labai konkretaus pavadinimo tiek ilgai ir delsėme?

Užsisakome: Gyoza su kiauliena (4,50 EUR), Gyudon su jautiena (7 EUR), Sake Yasai (8,90 EUR) bei Matcha limonado.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas

Pietus pradedame nuo Gyoza. Viskas su jais buvo tvarkinga ir gerai. Sultingas įdaras, geras apkepimas ir rankų darbas – ar galima daugiau tikėtis?

Todėl nemeluosiu sakydamas, kad tai buvo kažkas nepaprasto ir t.t. Tiesiog geri, kokybiški Japoniški koldūnai, kurie savyje nenešioja stebuklo.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas

Bet čia ne šios vietos problema, o pačio patiekalo (dar kartą primenu, kad labai bijojau šios vietos specializacijos pagal jų pavadinimą).

Visai kitokios spalvos pasirodė atkeliavus mūsų antriesiems patiekalams.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas

Iškart noriu informuoti, kad abu pasirinkimai buvo tiesiog fantastiški ir atvirai sakant, man net sunku juos komentuoti. Sunku dėl to, kad iš esmės jie buvo gana „paprasti“, bet tuo pačiu metu ir nepakartojami (jokių spec. padažų ar kitų „išsikalinėjimų“).

Gyudon (sushi ryžiai, jautiena, svogūnai, marinuotas imbieras, sezamo sėklos, svogūnų laiškai, čili pipirai) iš nuotraukos gali pasirodyti gana nuobodžiai, nes jame dominavo jautiena ir ryžiai, bet tai tikrai neatskleidžia visos jo esybės. Šis paprastumas manęs „nepaleido“ viso valgio metu. Švelniai salstelėjusi jautiena, įsimaišęs kepintas svogūnas ir puikūs ryžiai man iki šiol sukelia malonius prisiminimus.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas
Gyudon

Taip, gal norėjosi kiek daugiau spalvų bei daržovių, todėl neslėpsiu, kad valgio metu žvilgtelėdavau į žmonos patiekalą, bet tikrai nepripažinsiu, kad nors sekundei gailėjausi savojo pasirinkimo.

Sake Yasai (sushi ryžiai, sojų pupulės, lašiša, wakame salotos, agurkai, kopūstai, nori lapai ir avokadas) vėlgi buvo kažkas nepaprasto (ne apie spalvas aš čia). Puikiai suderinti skoniai, daug skonių! Wakame, sojos, lašiša – žmona žavėjosi visais jais ir kiek teko man ragauti aš jai tikrai pritariu bei rekomenduoju.

GYOZA, Japonija, Vilnius, Restoranas
Sake Yasai

Laikas labai greitai prabėgo, bliūdukai ištuštėjo ir mums teliko palikti ką tik atrastą ramybę. Durys atsidarė/užsidarė ir mes vėl Lietuviškame pavasaryje bei jau pradėjusioje triukšmauti Vokiečių gatvėje.

Nueiname neatsisukdami, nors jaučiame, kad reikėtų. Tiesiog nesinori sumaišyti ar net suteršti savo potyrių su supančios aplinkos chaosu. Ir nieko keisto, juk mes ką tik buvome Japonijoje.

Ar grįšim? Jau turime išsirinkę kitus patiekalus, tad 100% čia pasirodysime ir antrą/trečia/x kartą.

Vertinimas: 5 iš 5
Kaina: 20,40 EUR (+ limonadas, tik nepamenu jo kainos)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *