Kamado BONO: nauja era Anties terasoje

Kas gali būti geriau už poilsį Druskininkuose?

Ogi grįžimas namo, kai žinai, kad juose tavęs jau laukia nauja kepsninė. Ir ne bet kokia, o Kamado BONO.

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius

Taip sutapo, kad į namus BONO parsigabenau tik išvykimo rytą, tad nemeluosiu – poilsiaujant 50 proc. laiko aš galvojau apie pirmąjį jos užkūrimą bei ieškojau visos įmanomos info, kad pirmas blynas „neprisviltų“ (būnant viešbutyje laiko sąnaudos siekė kokius 80 proc.).

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius
Pirmasis kepsninės užkūrimas

Labai ačiū visiems padėjusiems išsirinkti kepsninę ir ypač tiems, kurie tai darė išsamiai bei kantriai. Taip gavosi, kad daugiausiai informacijos man pažėrė Kamado BONO komanda ir ne tik pažėrė, bet ir atsakinėjo į kiekvieną kvailą klausimą bei nesistengė „įkišti“ savo produkto, o tiesiog konsultavo.

Papildomai atlikęs pažįstamų žmonių apklausą, kurie jau naudoja keramikines kepsnines, supratau, kad mano sprendimas aiškus – geresnio kainos/kokybės/aptarnavimo sąntykio nerasiu, tad nedelsdamas užsisakiau savo terasai naują žaislą.

Dar grįžtant prie aptarnavimo ir požiūrio į klientą – kadangi visos Media kepsninės buvo parduotos, o į sandėlį naujos atkeliavo tik penktadienį ryte (mūsų išvykimo dieną), tai spėkite kas išsireikalavo, kad jo kepsninė būtų paruošta ir atiduota prieš išvykstant ilsėtis? Nes gi nu, kažkas užsinorėjo Velykoms išsikepti Antį ir kitaip būti negali…

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius
3,5 val. kepimo ir rezultatas

Arba antrą Velykų dieną pradedu bombarduoti žinutėmis tą patį žmogų, kad patartų kaip čia dabar man kepti, o jis kantriai man atrašinėja, užuot pasiuntęs ieškoti info „Lithuania Grilling and Smoking“ grupėje (Sorry ir ačiū, Tomas Petryla).

Pasikartosiu – aptarnavimas vertas 10 balų ir vien dėl jo aš tapau Jūsų klientu.

Bet grįžkime prie esmės t.y. maisto gaminimo šiame stebukle. Dabar nesuprantu kam aš tiek laiko jaudinausi ir ieškojau info apie kepimo technikas ir t.t. (na, bent receptų ir planų visam sezonui jau turiu).

Nuo pat jos užkūrimo momento atrodė lyg groju šiuo instrumentu kaip iš natų. Pridarai vieną sklendę, pridarai/atidarai kitą ir tiesiog stebi temperatūrą bei jos tendencijas. Kai stabilizuojasi, šauni Antį ant grotelių ir lauki.

3 val. 30 min. lauki savo rezultato (ilgiausios gyvenime 3 val. 30 min.). Aišku, galima ir greičiau, bet aš pasirinkau ~130 laipsnių temperatūrą, kad Antis ne tik iškeptų, bet dar ir dūmo skoniu pradžiugintų (pasprink Orkaite iš pavydo, tarp mūsų viskas baigta).

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius

Galutinis rezultatas nustebino. Pradinis rūpestis, kad tavo maistas visai parai buvo paliktas bei užmirštas soliariume dingsta vos prapjovus mėsą ir pamačius jos grožį. Nepamenu, kada paskutinį kartą valgiau tokios puikios tekstūros ir sultingumo mėsą. O dar šalia degustuojant Pinot Noir iš Naujosios Zelandijos, išvis pasijunti lyg „kostmose“.

Beje, antis buvo kimštą raugintais kopūstais su slyvomis (prieš kemštant dar kartu patušinau keptuvėje) – tai tapo mano garnyru nr. 1. prie paukštienos, būtinai paragaukite.

Bet palaukit, tai ne viskas. Antis, lieka antimi, o dar didesniame „kostmose“ atsidūrėme paragavę deserto t.y. ant grotelių kepti ananasai (glazūruoti ruduoju cukrumi) ir bananai su šokoladu bei mažais zefyriukais + ledai.

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius
Nepaprastas desertas

Paprasta? Skamba labai paprastai, bet skonis buvo nesuvokiamas. Nežinau ką ugnis su jais padarė, bet aš net nesugebėčiau papasakoti kaip stipriai mutavo ananaso skonis ir koks jis buvo neapsakomai švelnus, su mini rūgštele, valgymo metu… Žinau tik vieną – sekantį kartą desertas jau aiškus (?).

Beje, draugai atsinešė tortuko iš Pinavijos, tai net nelyginsiu jų (spėkite kas laimėjo).

Kamado BONO kepsninė, Keramikinis grilius

Kamado BONO, ačiū už šį stebuklą! Sekantis užkūrimas – Neapolietiška pica (tada Ribsai, tada Burgeriai, tada čeburekai, tada…)

Čia buvo savaitinis Anties žodis. Ketinau kažką aprašyti iš Druskininkų, bet viskas ten manęs kažkaip netenkino (žinojau kas manęs laukia namie).

P.s. nebijokite, nevirsiu manijaku, kuris tik ir dalinasi savo BBQ foto ir receptais, bet nepykite jei dar kelis kartus kažką panašaus išvysite.

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *