Katlerio kebabai: padažuose paskandintas skonis

Nors karšta vidudienio saulė man vis dar primena vasarą, bet mintys jau krypsta rudeniop. Gal todėl, nejučiomis, dažnas iš mūsų pradeda ieškoti paguodos maiste ir taip ruošiasi žiemai?

Man kažkaip vis dažniau mintį „ledų!“ permuša – „gal kebabų?“. Tad savaitgalį, su dviejų draugų kompanija, atsidūrėme prieš kiek daugiau nei 2 mėnesius duris atvėrusioje vietoje – Katlerio kebabų restoranas.

Katlerio Kebabai, Vilnius

Nors atsidarė jie su trenksmu, bet kažkaip tuo viskas ir baigėsi. Manęs daugiau nepasiekė nei vienas FB reklaminis postas ar bent kažkokia žinutė iš ten buvusių žmonių su teigiamomis/neigiamomis rekomendacijomis (Aūūū???).

Katlerio Kebabai, Vilnius

Praeiname pro iškabą, kurią galiu apibūdinti kaip: „na, kažkam gali patikti“ ir patenkame į tamsią salę. Gal rudeniop čia ir nebebus taip niūru, bet saulėtą popietę, per porą sekundžių atsidurti tamsoje buvo kiek nejauku.

Katlerio Kebabai, Vilnius

Pakankamai didelėje patalpoje (gal kokie 15-20 kebabų kioskų) užimti vos keli staliukai, tad įsitaisome prie lango (langai su žaliuzėmis + lyg tamsinti, tad šviesiau nepasidaro).

Gauname po popierinę staltiesę/meniu ir pradedame žiūrėti. Mums patinka, kad kaip ir dera Kebabų „restoranui“ – meniu pakankamai konkretus ir jis kurtas ne į plotį, o gylį, tad išsirinkti nėra sunku.

Katlerio Kebabai, Vilnius

Užsisakome porą Panevėžietiškų Vištienos Kebabų (kopūstai, agurkėliai, pomidorai, česnakų padažas ir griliuje kepta vištiena), Vištienos Kebabą (naminis majonezas, cukinijos, feta sūris, agurkų griežinėliai, iceberg salotos, svogūnai ir jalapenų pipirai), Avienos Adanos Kebabą (ant žarijų keptas maltos avienos iešmelis su marinuotomis paprikomis, ridikėliais, kopūstais bei morkomis su česnakų ir raudonėlių padažu), Riešutų sviesto Semi-Freddo desertą bei gaiviųjų gėrimų pagal poreikį (beje, prie visų Kebabų dar priklausė ir prancūziškos bulvytės su padažu).

Prasideda laukimas. Per pirmąsias 20 min. priprantame prie tamsos, smagiai šnekamės ir stebime čia besirenkančią marginalią publiką. Ją sudarė lankytojų porelės su treningais, senyvi turistai ar net „madingais“ kailinukais pasiruošusios damos su „GIUCCHY“ rankinėmis (dauguma buvo normalių, bet netrūko ir įdomių egzempliorių).

Katlerio Kebabai, Vilnius Katlerio Kebabai, Vilnius

Vieta atgyja, pradeda pulsuoti. Triukšmas auga, daugelis staliukų užsipildo ir mes suprantame, kad visai čia ne kebabų restoranas, o tiesiog naktinis baras, kuris duoda Kebabų (kažkokia bloga komunikacija buvo vykdyta). Tai indikuoja gerokai nutrintas, platus, gėrimų meniu, kuris kažkada atrodė stilingai, bet dabar jau apiplėšytas ir garbės nebedaro (tada supranti, kad jam vos du mėnesiai ir ant kiek pigios/neapgavotos medžiagos buvo jam parinktos).

Laikas bėga, kartu su vietos pulsavimu, pradeda pulsuoti ir mūsų nervai. Nuotaiką kiek praskaidrina nugirstas padavėjos pasakojimas naujai klientei apie maisto gamybos laikus t.y. 15-20 min. AHA, būtent todėl mes čia jau ir sėdime virš 40-ies! Gana garsiai pasijuokiame ir toliau laukiame.

Maždaug po 50 min. mes gauname maistą ant stalo ir tai yra neatleistina. Na, kaip barui, kuriame reikia gerti – atleistina, bet kaip Kebabų „restoranui“ – ne.

Ragavimą pradedu nuo bulvyčių. Pyktis kiek atlyžta – visiškai mano tipo. Idealus traškumo, minkštumo, riebumo variantas ir dar su lupena! Jokių nereikalingų prieskonių, tik druska ir grynas skonis. Padažo net nereikia, bet jis taip pat palieka gerą įspūdį, tad nebuvo apleistas.

Pereiname prie Kebabų (aptarsiu Panevėžietišką ir su Aviena).

Katlerio Kebabai, Vilnius
Panevėžietiškas Kebabas

Man patiko, jog jie buvo traškūs (gal dėl to, kad nebuvo suvynioti į jokią foliją, o gal dėl kokio specialaus griliaus, nežinau, bet tai buvo traškiausi lavašai, kuriuos esu valgęs).

Jaučiau, kad naudotos kokybiškos, sultingos daržovės ir jų buvo pakankamai daug.

Kalbant apie Panevėžietišką variantą (5,99 EUR), tai man retkarčiais pritrūkdavo tolygaus mėsos paskirstymo. Jos buvo, bet tiesiog sudėta per dideliais gabalais, tad po vieno mėsos kąsnio seka du daržovių ir padažo kąsniai. Gal galite ją labiau pasmulkinti ir paskirstyti?

Katlerio Kebabai, Vilnius
Avienos Adanos Kebabas

Avienos Adanos Kebabe (7,50 EUR) problemos su mėsa jau nebebuvo. Ten sudėtas avienos iešmelis leido viską kontroliuoti pačiam. Mėsa pasižymėjo mano labai mėgstamu avienos poskoniu, o ir padažas kiek aštresnis nei Panevėžietiškame variante (raudonėlių padažas? Nes abiejuose buvo ir česnakinio). Kažkada juokiausi iš Wraperios dėl jų daržovių mikso, bet šiame Kebabe man labai derėjo tiek morkos, tiek ridikėliai, tiek marinuotos paprikos (reikės dar kartą įvertinti Wraperia).

Labai gaila, kad Avienos Kebabą užsisakė žmona, nes ji niekaip nesugebėjo jame įžvelgti mane žavėjusių akcentų. Jai vis kažkas netiko: per daug padažo, per aštru, per daug skonio ar rūgštumo ir t.t. Norėjau tiesiog jį atimti ir toliau mėgautis pats, bet tai tik priminimas, kad visų mūsų skoniai labai skirtingi, todėl tai kas skanu man – nebūtinai tenkins Jus.

Katlerio Kebabai, Vilnius
Vištienos Kebabas

Taip, žmona rado prie ko prikibti, bet tiek man, tiek draugams Kebabai tikrai patiko, tad 3 prieš 1. Porcijos buvo milžiniškos ir joms įveikti reikia ateiti be pusryčių ar bent po ilgo pasivaikščiojimo (po barus irgi tinka).

Dar viena svarbi detalė – padažai. Jie buvo kokybiški, skanūs, bet ar tikrai reikia viso litro ant vieno Kebabo?

Prieš atvykdamas paskaičiau kelis atsiliepimus ir anot jų, čia pateikiamas maistas yra gerokai per sausas. Nors to bijojau, bet nieko panašaus – suvalgovės ragautas Vištienos Kebabas (5,99 EUR) tiesiog kaip krioklys nesiliovė varvinęs savo padažo ant maisto padėklo (labai gražūs padėklai). Panašiai buvo ir su visais kitais kebebais, tik mūsų padažai buvo tirštesni, tad geriau išsilaikė viduje.

Katlerio Kebabai, Vilnius
Vištienos Kebabo krioklys (po vieno iš nusausinimų)

Ok, išgirdote klientus, pridėjote daugiau padažų, bet patariu persvarstyti jų kiekį. Arba pradėkite klausti klientu ar jie nori jausti vien padažą ar ir kitą skonį (iki padauginimo buvote labai arti ir dėl to kenčia bendras vertinimas).

Minėjau, kad Kebabų porcijos buvo labai didelės, tad po valgio mes susirūpinę pradėjome laukti „nepamatuoto“ sprendimo – deserto. Visa laimė, kad ant stalo atkeliavo gana kuklus, bet išvaizdus desertukas (4,80 EUR).

Katlerio Kebabai, Vilnius
Desertukas

Nors jis ir buvo simpatiškas, ne per saldus, sodrus, o uogos skatino vasaros prisiminimus, bet (viskas kas eina po „bet“ yra š….) savo kainos niekaip neatidirbo. Man pačiam keista tai sakyti, nes beprotiškai mėgstu riešutų sviestą, bet čia buvo tiesiog maža ledų/ šaldyto kremo porcija už 4,80 EUR. Lyginant su visa galva (ar net dviem) geresniais Restoranais, kurių kainą jis beveik siekia – net prajuokino.

Jei sugebėsite susitvarkyti su savo virtuve bei maisto ruošimo laiku, jei išgryninsite skonį t.y. nepaskandinsite kebabų padažuose – gal nebebūsiu toks skeptiškas ir užsuksiu Avienos kebabo.

Prisipažinsiu, kad po atsidarymo Jus tikrai nurašiau ir nemačiau jokių galimybių išsilaikyti, bet jei toliau dirbsite tinkama linkme – matau šviesą tunelio gale.

Vertinimas: 3,5 iš 5 (4 balai, jei vertinčiau kaip naktinę Kebabinę, kai tau trūksta skysčių pvz. padažo)
Kaina: du kebabai + gėrimai ir desertas už ~23 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *