Kinza: kai plovą norisi valgyti rankomis…

Lankymasis skirtingose vietose vardan naujo įrašo Blog‘e įgavo tokį pagreitį ir svarbą mano gyvenime, kad kartais net pamirštu apie savo mėgstamiausias vietas…

Viena iš tokių yra vidurio Azijos virtuvės atstovė – KINZA (Naugarduko g. 14, Vilnius). Šią vietą esu apdovanojęs „Skaniausio plovo“ titulu, tad po ilgo laiko tarpo turėjau įsitikinti ar ji išlaikė savo poziciją (jei gerai pamenu, nuo paskutinio apsilankymo praėjo beveik metai).

Kinza Plovas Vilnius

Aplankėme šią vietą saulėta pavakare, kai miestas trumpam aprimsta ir pasiruošia vakariniam/naktiniam siautuliui. Tuo metu dingsta automobiliai, o didžiąją dalį praeivių sudaro turistai – kurie nesistengdami tausoti savęs, stengiasi išsemti visus įspūdžių likučius iš Vilniaus ir toliau zuja jo pakampėmis…

Tokiu laiku Naugarduko gatvė tampa praktiškai tuščia. Eidami link Kinzos pastebime, kad lauke tėra vos vienas laisvas staliukas (iš kokių 4), tad nusižengdami ramumos įstatymui, nejučia, paspartiname žingsnį mūsų mėgstamos vietos link (nors konkurencijos užimti staliuką visiškai nėra).

Kinza Plovas Vilnius
Mojito kokteiliai

Už poros min. prie mūsų prieina ir padavėja. Nors žmona norėjo net nežiūrėti į meniu, bet aš jį vis tiek prigriebiau (o gal šį kartą norėsiu ne plovo). Ne, nenorėjau nieko kito… Užsisakome po didesnę Plovo porciją (8,5 EUR) ir nealkohilinius Mojito (4 EUR). Laukimas prasideda…

Ech, tas laukimas… Bet žinote kuo gerai yra Plovas? Jo praktiškai nereikia laukti – ~10min. ir jis jau ant mūsų stalo. Tad pasiurbčiojam savo nealkoholinius kokteilius (kaimiečiai t.y. valstiečiai – įsidėmėkite, kad NEALKOHOLINIUS) ir pradedame ragavimą.

Kinza Plovas Vilnius

Tobula. Nemoku apsakyti kokio nuostabumo būna akimirka kai tavo gomuryje vienu metu susijungia avienos, ryžių su specialiais prieskoniais, keptų morkų ir raugerškio uogų skoniai… Tą akimirka tu tarsi nusviedžiamas kažkur į Uzbekijos vidurį, iš tavo rankų dingsta valgio įrankiai, o prieš akis išdygsta didžiulis katilas, pilnas šviežaus plovo… Tada tu pradedi jį kabinti rankomis ir mėgaujiesi, mėgaujiesi, mėgaujiesi…

Beveik metus nevalgiau šio gėrio… Kaip? Kodėl? Kas dabar man atsakys į šiuos klausimus, jei pats to nesugebu padaryti?

Beje, pastebėjau, kad per tą laiką Plovas pabrango t.y. anksčiau didelė porcija kainavo 8 EUR, įprasta – 6,5, o dabar 7/8,5 EUR.

Iš vienos pusės žiūrint – PABRANGO!!!! VISKAS BRANGSTA!!!! Iš kitos – pabrango vos keliais procentais, o kokybė išliko tokia pati.

Mane labai džiugina antrasis variantas. Suprantu, kad kaštai auga ir labai sveikinu tokias vietas, kurios nesistengia palikti senųjų kainų (vardan laimingo kliento), o siekdamos išlaikyti kokybę tiesiog sąžiningai padidina kainas (ne 20-40%, kaip kai kurie, nes tai jau nervuoja).

Kodėl? Nes tie kurie nedidina kainų, tiesiog pradeda prastinti kokybę, o tai jau košmaras… Ir nėra nieko baisiau kaip stebėti kažkada buvusių gerų vietų degradacijos procesą… Džiaugiuosi, kad Kinza pasirinko teisingą kelią.

Kinza Plovas Vilnius
Prie plovo nemokamai galima pasirinkti ir salotų pvz. pomidorų ir svogūnų/ jogurtines su agurkais

Rekomenduoju? Tikrai taip! Vis dar mano Nr. 1…

Vertinimas: 10 iš 10
Kaina: 8,5 EUR už didesnę plovo porciją (7 EUR įprasta) ir 4 EUR Mojito (NEALKOHOLINIAI)

 

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *