La Pasta Makaronų namai: iki idealumo trūko labai nedaug

-“Noriu spagečių!“

Tokį reikalavimą, prieš kelias dienas, man pateikė žmona.

Šiam norui įgyvendinti turėjau dvi opcijas: gaminti pats arba leisti tuo pasirūpinti profesionalams.

Gal sakysite, kad pasirinkau lengviausią variantą, bet kartais reikia ir man pailsėti (taip, aš dažnai gaminu), tad taip mes ir vėl atsidūrėme Šiaurės miestelyje – La Pasta Makaronų Namai

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Ne veltui jie pasivadinę Makaronų namais, nes viduje mus pasitinka tikras „namų jaukumas“. Gal net per daug jaukus jaukumas.

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

La Pasta Makaronų Namai Vilnius La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Kažkas tarp idiliškų retro šeimyninių televizijos serialų interjerų ir siaubo filmų, kur žinai, kad TAIP „so sweet“ ir gražu negali būti, todėl jauti pastovią įtampą bei baimę, kad tuoj, tuoj kažkas nutiks (niekas mūsų neužpuolė).

Tas spalvotas retro šaldytuvas, baltos sienos sienos, kėdės, net pianinas, viskas tave verčia jaustis lyg „poilsio namuose“, skirtuose pavargusiems nuo streso (su minkštomis sienomis).

Jei reikėtų rinkti labiausiai šeimynišką restoranėlį, tai ši vieta tikrai galėtų būti TOP3 sąraše.

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Ko aš čia kabinėjuosi? Na, Italijoje tokio interjero nelabai matyt pavyktų rasti (?), bet ramiems šeimos pietums jis tikrai tiks (pasirodo aš priklausomas nuo truputėlio netvarkos).La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Galite ne tik paragauti, bet ir nusipirkus savo damai namie pagaminti (visi visai laurus bus Jums)Atvykus į restoranėlį jį radome beveik pilną, tad salėje buvęs vienas vaikinukas vos spėjo suktis.

Lėta aptarnavimo pradžia t.y. priėjimas, meniu pateikimas, užsakymų priėmimas ir dar kelios smulkmenos, buvo labiausiai nuvylęs potyris šioje vietoje.

Teisybės dėlei paminėsiu, kad vėliau iš kažkur atsiradęs pastiprinimas su italu priešaky (savininkas?) situaciją pagerino ir aptarnavimas tikrai susitvarkė.

Italas ne tik aptarnavo kelis staliukus, bet dar ir pašnekindavo lankytojus – toks dėmesio demonstravimas visada nuteikia maloniai.

Kai pagaliau mūsų paklausė ką užsisakysime staigiai „išpyškinome“ (reikėjo skubėti, nes turėdamas daug laiko jau buvau 3 kartus persigalvojęs): Taglianere ai Frutti di Mare (juodi makaronai su jūros gėrybėmis), Pizza Pollo e Ricotta (pica su marinuota plėšyta vištiena, grilinta saldžiąja paprika, rikota ir rukola). Taip pat desertui užsisakėme Tiramisu ir Torta al Cioccolato Fredda (kažkas panašaus į šokoladinį cheesecake).

Po užsakymo pateikimo baiminausi, kad ir su maisto gamybos greičiu bus problemų, bet visa laimė, kad virtuvėje viskas vyko labai sparčiai ir jau po gerų 10-12 min. užuodžiau jūros gėrybių kvapą bei intuityviai nusprendžiau, kad čia jau mūsų patiekalai.

Taip – už ~15 min. mūsų maistas jau prašėsi ragaujamas.

La Pasta Makaronų Namai Vilnius
Nematote vištienos? Atskirai pažymėjau

Pradedu nuo jų išreklamuotos Romos tradicijomis paruoštos plonos picos (rašo, kad visi produktai vežami iš Italijos ir aš kažkodėl tuo tikiu) (7,90 EUR).

Gal dėl puresnio pado Neapolietiška pica lieka mano favorite, bet ir šis variantas buvo net labai neblogas. Padas labai traškus ir tvirtas, tad lengvai galėjau mėgautis ją valgydamas rankomis.

Ir šį kartą visai ne pade slėpėsi skonis, o jų naudojamuose prieduose.

Kai viename kąsnyje susiliedavo rikotos sūris, saldžioji paprika, rukola ir kiti elementai – viskas pakildavo iki neregėtų aukštumų.

Ji buvo ideali, o ypač kreminis ir švelnus rikotos indėlis bei naujo skonių derinio atradimas (noriu rikotos ant visų picų).

Tik valgydamas niekaip negalėjau suprasti kur slepiasi ta marinuota/plėšyta vištiena. Lyg ir jausdavau ją, bet nemačiau. Visgi, ties viduriu pastebėjau, kad rikotos sūrio spalvos kažkodėl skiriasi, tad dar atidžiau pažiūrėjęs supratau, kad dalis rikotos yra višta. Tiesiog jie taip gražiai ir kvadratėliais ją „suplėšė“, kad ji ėmė ir užsimaskavo (kas nežinojo – Italijoje auga laukinės vištos, kurios labai mėgsta maskuotis, tai čia jų genai).

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Žmonos makaronai taip pat be priekaištų (9,50 EUR). Nepervirti, bet išvirti. Padažas tiesiog alsavo savo natūralumu ir šviežumu. Jūros gėrybių buvo daug ir visa gama, pradedant moliuskais, baigiant aštuonkojais.

Po savo valgių net pradėjome abejoti ar dar mums reikia desertų, bet nusprendėme priimti jų iššūkį.

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Tiramisu (3,50 EUR) buvo neblogas, bet man jame pritrūko biskvitų kiekio ir jų permirkimo kavoje (tos konsistnecijos, kai atrodo, kad vos vos išsilaiko neištižę). Jų buvo, bet per mažai, tad viską užvaldė kremas.

Viskas atvirkščiai su šokoladiniu pyragu (2,90 EUR). Jame biskvitinis padas man buvo per daug dominuojantis ir norėjosi daugiau kreminės masės.

La Pasta Makaronų Namai Vilnius

Tad desertai paliko dvejopą jausmą – skanu, bet kažko trūksta iki idealumo. Pvz. viename padidinti biskvito kiekį, o kitame pamažinti.

Beje, dar paragavome ir jų „naminio limonado“ (1,90 EUR).

Žmonai pasakius, kad meniu jie turi gėrimą, kurio pavadinimas man jau virto tikra parodija t.y. „naminis limonadas“, atsakiau, kad mes jo neragausime (nuo kada naminis limonadas yra vanduo su citrinų sultimis?).

Visgi, ji paminėjo, kad šis variantas braškių skonio ir aš sutinku suteikti dar vieną šansą .

Limonadas buvo per saldus ir mano nuomonės apie marketinginį produktą pavadinimu „naminis limonadas“ nepakeitė, nes gavome gazuotą vandenį su braškių sirupu (žmona dar sumurmėjo, kad sirupas bent Itališkas).

La Pasta Makaronų Namai Vilnius
„Naminio“ limonado atstovas

Na, jei rinkti iš visų tų „Fake“ limonadų, kuriuos ragavau pastaruoju metu, tai šis kiek geresnis, nes be Itališko sirupo buvo dar citrinos ir ledukų, o kaina 1,90 EUR (ne 2,50 kaip kitur).

Ar mums patiko? Taip.

Ar idealu? Kažko lyg ir trūksta, bet negaliu tiksliai pasakyti ko ir tikiuosi, kad jie tai ras.

Grįšime čia paragauti lazanijos ir rikotos (su pica).

Vertinimas: 9 iš 10
Kaina: 28,80 EUR (su kava)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *