Leaye: pagaliau Vilniuje yra vieta kur galima paragauti dalelę Kinijos virtuvės…

„Gal važiuojam kur nors paragauti kinietiško maisto?“ – kviečiu žmoną.
„NE“ – paprastas, vienodas ir kiek nuobodus atsakymas nuskamba kiekvieną kartą kai užsimenu apie šios šalies virtuvę.

Tokį atsakymą užprogramavo žmonos potyriai tikrojoje Kinijoje t.y. suformuotas supratimas, kad tai ką mes gauname lietuviškuose „kinų restoranuose“ yra tik parodija ir pasityčiojimas.

Anksčiau ji būdavo gana dažnas svečias šioje šalyje, tad ginčytis su ja neturėjau didelio noro t.y. nebuvo jokių argumentų, kurie galėtų paneigti jos teiginius, o pralaimėti aš nemėgstu.

Jų nebuvo iki FB reklamos apie naują kinų restoraną Vilniuje – Leaye.

Leaye Kinu restoranas Vilnius

Žinoma, mūsų kelias į šią vietą nebuvo rožėm klotas t.y. iki žmonos TAIP. Pirmiausiai reikėjo parodyti jų patiekalų nuotraukas, aprašymus ir t.t. Bet man pavyko ją įtikinti ir ko gero pirmą kartą, per mūsų pažinties/vedybų laikotarpį mes išvykome į kinų restoraną.

Leaye Kinu restoranas Vilnius

Dominikonų gatvėje mus pasitiko jauki, minimaliai/stilingai įrengta ir šviesa užpildyta patalpa t.y. visiška priešingybė toms vietoms rūsiuose (ar langus uždengusioms 15 užuolaidų sluoksnių), kuriose ne tik, kad tamsu, bet ir dar prikišta tos raudonos spalvos „interjero“ detalių, kurios tau gimdo šleikštulį šiai spalvai (iš kur žinau apie tas „kitas“ vietas? Na, tarkim turiu paslapčių nuo žmonos).

Leaye Kinu restoranas Vilnius Leaye Kinu restoranas Vilnius

Aptarnavimui skiriame gerą įvertinimą. Mandagus ir savalaikis bendravimas – ko dar reikia?

Užkandžiui užsisakėme Garuose virtų koldūnų (7 EUR). Pagrindiniam valgiui: „Cherry Pulp“ kiaulieną su vyšniomis (9,5 EUR), Vištieną su medumi ir sezamais (8,5 EUR), Brokolių česnakų padaže (5 EUR) ir keptų ryžių su kiaušiniu (2 EUR). Prie viso to dar nusprendėme paragauti Mochi ledų (3 EUR).

Leaye Kinu restoranas Vilnius
Koldūnai mums pasirodė per paprasti savo kainos lygiui

Istorija prasideda koldūnais ir mano žmonos komentaru: „visai ne tokie. Tešla kažkokia keista“. Ir tikrai – mums jie pasirodė labai vidutiniai t.y. Lietuviški. Nebuvo neskanu, bet skonine prasme jiems kažko trūko ir dar ta tešla… Galų gale 6 koldūnai už 7 EUR?

Ant stalo po truputi pradeda keliauti pagrindiniai patiekalai. Porcijos milžiniškos ir koldūnai jau pamiršti…

Leaye Kinu restoranas Vilnius
Gal ne tokie kaip Kinijoje, bet tikrai valgomi

Žmona paragauja Brokolių ir vėl: „neblogai, bet Kinijoje jie nebūdavo apliejami kažkokiu spec. padažu. Tiesiog išverdami garuose ir pateikiami su kapotais česnakais ant viršaus“. Visgi, vėliau atlyžta ir pripažįsta, kad šitas variantas visai nieko. Gal kiek silpnokai juntamas česnakas, bet tikrai valgoma.

Leaye Kinu restoranas Vilnius
Ryžiai buvo kaip ryžiai

Ryžiai – vėl moralas iš žmonos pusės ir pasakojimas, kad Kinijoje ryžiai pateikiami tik tuo atveju, jei tu PO vakarienės jautiesi alkanas t.y. prie maisto jų neduoda ir nelabai supranta kodėl kai kas jų prašo prieš pradedant valgyti.

Ir tiesą ji sakė, nes nesupratau kodėl aš juos užsisakiau. Garnyrui tikrai užtenka ir brokolių.

Nesupraskite manęs neteisingai, jie nebuvo blogi, bet jie buvo tiesiog ryžiai t.y. skrandžio užkišimui sukurtas įrankis (dėl to jų ir nebaigėm valgyti).

Leaye Kinu restoranas Vilnius
Saldumas ir rūgštelė viename – mums patiko

Ragaujam „Cherry Pulp“ – skanu. Nors iš išvaizdos labai primena rūsyje gaunamą variantą, bet skonine prasme neturiu prie ko prikibti. Mėsa jautėsi pakankamai stipriai ir be krakmolo poskonio. Padažas taip pat nesugebėjo užgožti mėsos ir tik papildė ją rūgštele/saldumu (nebuvo tirštas, tai reiškia, kad ir jame nebuvo padauginta krakmolo). Man šis patiekalas patiko ir tikrai galėčiau užsisakyti dar kartą.

Leaye Kinu restoranas Vilnius

Vištiena žmonai taip pat labai patiko (ne per daug padažo, krakmolo ir jo įkyraus lipšnumo). Nors ji daugiausiai lankėsi regionuose kur vyrauja žuvies patiekalai, bet saviškiam variantui Lietuvoje ji taip pat negailėjo pagyrų. Net trumpam susiginčijom dėl to, kurio patiekalas skanesnis, bet supratę, kad vienas kito neįtikinsim – grįžom prie savo maisto valgymo.

Su pasimėgavimu baigėm savo antruosius patiekalus ir pradėjome laukti deserto.

Pradžioje tas laukimas buvo kiek nesmagus, nes valgant pagaliukais pritaškėme ant popierinių „staltiesių“ ir tai atėmė didelę dalį estetikos, bet mums net nespėjus paprašyti jų pakeisti, aptarnavusi mergina pati tai padarė (+1 balas jai).

Leaye Kinu restoranas Vilnius
Nuostabūs žaliosios arbatos skonio ledai

Ir gerai, kad tai padarė, nes galėjome nieko netrukdomi mėgautis mums atneštais Mochi leidai (žaliosios arbatos skonio).

Tikrai rekomenduoju juos pabandyti – ne per saldus ir gana stipraus žaliosios arbatos aromatas susimaišęs su migdolų drožlėmis bei lašeliu medaus mus sužavėjo.

Už pietus dviese sumokėjome 35 EUR ir tai atrodo nemažai, bet jei atimtume 7 EUR už koldūnus, 2 EUR už ryžius, tai kaina gaunasi visai padori už tokį maistą. O jei dar įvertintume tai, kad jų pateikiamų porcijų užtenka +/- dviem žmonėms, tai tikrai verta pas juos užsukti (na, trims žmonėms mūsų maisto tikrai būtų užtekę).

Leaye Kinu restoranas Vilnius

Gal ir ne visi jų patiekalai mus sužavėjo, bet jie tikrai skiriasi nuo mums įprasto šios virtuvės iškraipymo. Aišku, ne visi tai gali ir pajausti ir sakyti, kad čia tas pats maistas kaip ir kitur, tik kainos užkeltos, bet tokiems turiu vieną klausimą – ką Jūs suprantate apie maistą?

Žmona šiam kinų restoranui duoda TAIP ir pagaliau mes turime vietą kur galėsime pasimėgauti šia virtuve dažniau.

Vertinimas: 8 iš 10
Kaina: 35 EUR už pietus dviems

Ar skaitei?

Komentarų: 1

  1. „Leaye tikrai maloni atgaiva tarp kinų restoranų. Iki šiol vienintelis nenuvildavęs kinų restoranas buvo šis https://www.panorama.lt/parduotuves/gan-bei-city/ kur maistas nebuvo pats įspūdingiausias, bet bendram kinietiškų restoranų fone man stovėjo aukščiausiai. Su žmona užsisakėme Cherry Pulp ir aštrią Sičuano jautieną, tai Cherry Pulp buvo toks gan standartinis patiekalas, nebuvo prie ko prikibti, bet Sičuano buvo išvis fantaškas patiekalas, geriau rastume nebent pačioje Kinijoje. Taigi duočiau tik aukščiausią įvertinimą, beje, porcijų dydžiai tokie, kad apie desertą net minčių nekilo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *