Kas gali labiau praskaidrinti niūrų sekmadienį jei ne naujos vietos bandymas?
Už lango regėjome darganą orą, tad pradėjome ieškoti vietų kur galime gauti mėsos (ja užkimšti niūrumą). Prisiminiau vietą pavadinimu – MEATBUSTERS, kas mums sufleravo, kad ko ko, bet mėsos jie tikrai turi turėti.
Jų svetainėje prisižiūrėjus reklaminių produkcijos nuotraukų, klausimų nebeliko – mes važiuojame į Naujamiestį.
Prie įėjimo į akis krenta plevėsuojanti JAV vėliava, kuri tarsi leido suprasti, kad čia gausime dalelę Amerikos BBQ tradicijų ir mūsų entuziazmas toliau stiprėja.
Viduje mus pasitinka komiksų tapetai, akys pradeda raibuliuoti nuo jų spalvų, bet po poros sekundžių priprantame ir pradedame analizuoti meniu.
Akys pradeda klaidžioti po meniu. Tai pastebėjęs personalas (buvo ir savininkas?) pradeda mus konsultuoti, tad gauname asmeninį meniu pristatymą su skonio apibūdinimais ir foto peržiūrom. Viskas vyksta labai mandagiai ir jaučiamės kažkokie ypatingi.
Aš pasirenku BBQ Šonkauliukus su Coleslaw salotomis (8,50 EUR), žmona – Busterio Jautienos Burgerį su Portobello grybu (8,88 EUR) ir limonado.
Laukdami maisto gurkšnojome mums dar nematytą gaivųjį gėrimą – MATCHA (2,50 EUR). Nors dažniausiai gėrimų atskirai nekomentuoju, ypač jei ne pačių gamybos, bet šį noriu paminėti. Labai patiko žaliosios arbatos skonio persipynimas su laimu/greipfrutu. Skonis labai išraiškingas ir stiprus – rekomenduoju.
Kadangi tie gėrimai gaminami su žaliosios arbatos ekstraktu, kuris kaip žinia – degina riebalus ar pan., tai jau įsivaizdavau kaip šis cheat mealas mums visiškai nekenks (niekuo nepagrįsta ir tik mano asmeninė mintis, tad jei šis gėrimas nepadės numesti svorio – aš už tai neatsakau).

Ok, atkeliauja šonkauliukai ir Burgeris, o šalia jų – pora pirštinių. Jas iš karto stumiame į šalį – mes profai, o profai valgo rankomis (patiko, kad pirštinės pagal spalvas paskirstytos t.y. poniutės gali valgyti su rožinėmis ir taip išlikti damomis, net kai nusišypsojus matosi tarpdantyje įstrigusi mėsa).
Žmonos Burgeris buvo milžiniškas ir tikras gražuolis, beveik kaip iš jų foto. Skonio jis buvo neblogo, bet su kai kurių produktų derinimu reikėtų kažką daryti. Pvz.: chipotles majonezo aštrumas užgožė pelėsinį sūri, jo net nesijautė (chipotle ganėtinai aštri, bet ne per daug). Grybas skanus, mėsos labai daug, bet ji man pasirodė nuobodi (kokybiška, bet be spec. brandinimo ar kitokio skonio).
Šonkauliukų išvaizda mane kiek suglumino – jie buvo beveik juodi. Net baisiai juodi, o šis vaizdas priminė svilėsius bei nevalgomą maistą.
Tas juodumas susiformavo nuo labai jau “ribinio” glazūros apskrudimo t.y. dar dvi minutės griliaus ir jie, tiksliau jų glazūra būtų nevalgoma.
Visgi, šonkauliukai man visai patiko. Mėsa buvo labai gerai iškepta, lengvai slinko nuo kaulo, pati glazūra irgi skani – stipraus skonio.
Ir tokie jie buvo 95 proc. laiko, nes pasitaikė vieta kur glazūra jau buvo pasvilusi, tad mėgautis ta vieta tiesiog negalėjau. Bet aš jiems tuos 5 proc. nesusipratimo linkęs atleisti (avansu).
Tad apibendrinant – gana įdomi vieta. Kainos nėra mažos, bet tiek mokėti galima ir mes čia dar užsuksime. Tik reikėtų kiek pasistengti su kepimu ir produktų derinimu, daugiau viskas gerai.
Vertinimas: 8 iš 10
Kaina: 22,38 EUR
Komentarų: 1
O kokia vieta atsirado prie buvusios darbovietės, net gaila pasidarė, kad ten nebedirbu 🙂 Kai dirbau netoliese dar prieš keletą metų, tai buvo kažkokia picerija, kurios padažai buvo tikri, natūralūs, skanūs, tiek čili aštrumas, tiek česnako buvo iskirtiniai. Dar prisimenu, kad buvo sumuštinių kavinė ši https://www.118.lt/imones/cubanos-uab-baronsta-restoranas/8422990?name=baronsta&act=&rgn=&det=0&actionId=27#cdetails taip pat patikdavo užsukti papietauti ar vakarienę pasiimti :). O vat Meatbusters nesulaukiau, tai reikės dabar kurią dieną užsukti, nes burgerius ir šonkauliukus labai mėgstu ir įdomu labai pasidarė aplankyti šią vietą 🙂