Meze Restoranas: turkijos virtuvės skonis už gerą kainą

Sekmadienis. Eilinis ginčas su žmona: kodėl mes negalime, kaip normalūs žmonės, nors vieną sekmadienį tiesiog niekur neiti valgyti (tam, kad aš paskui galėčiau tai aprašinėti)!?

Regis mūsų derybos jau buvo aklavietėje, bet netikėtai peržiūrėtas Šiaurės Miestelio maitinimo vietų sąrašas leidžia man atlikti genialų ėjimą, kuris buvo pergalingas t.y. radau vietą kuri siūlo pasimėgauti turkų/graikų virtuve (jos silpna vieta)…

Po greito susiruošimo mes jau keliaujame į MEZE restoranas.

Meze Restoranas Anciu Medziokle

Ši vieta gana keista, nes iš pradžių tu įeini į Eastanbul parduotuvę, apsidairai ir nieko nematai… Tada paklausi pardavėjo kur čia galima valgyti, o jis tau parodo į kitame gale esančia erdvę su staliukais (tarp lentynų jos beveik nesimato).

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Įėjimas į restoraną pro parduotuvę

Pati restorano erdvė primena matytas vietas pačioje Turkijoje. Gana ryškus ir estetiškai išgrynintas interjeras. Gal man kiek kliūna prieskonių indeliai, kurie atrodo labai pigiai (plastmasiniai dangteliai), bet vertinant iš turkiško restorano perspektyvos – tai nėra tai jau taip blogai.

Meze Restoranas Anciu Medziokle

Aptarnavęs vaikinas neblogai šnekėjo lietuviškai ir buvo tikrai malonus, tad aptarnavimas mums patiko. Reikėjo matyti kaip jis stengėsi dėliodamas mūsų įrankius… Atrodė, kad pradės matuoti atstumus tarp užkandžių bei pagrindinio patiekalo šakučių…

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Gana tvarkingas interjeras

Po trumpos konsultacijos užkandžiui išsirinkome Sucuklu Mantar (Įdaryti grybai su tradicine turkiška dešra ir paprikomis, užkepti sūriu). Pagrindiniam patiekalui aš išsirinkau Kleftiko (Lėtai kepta aviena, patiekiama kepimo popieriuje ir mūsų slaptuoju padažu), o žmona Pideli Kofte (Avienos kofte (malta aviena su tradiciniais prieskoniais), patiekiama su rankų darbo pita, jogurtu ir pikantiškomis pomidorų salotomis). Taip pat pasinaudojome rekomendacija paragauti jų Naminio limonado (citrininis).

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Meniu dydis tiesiog pribloškė

Beje, viską rinkomės iš milžiniško meniu… Ne jo patiekalų kiekio prasme, o dydžio… Jis buvo minimum kokio A3 formato ir mane kiek prajuokino. Gal jie norėjo turėti didžiausią meniu rinkoje? Na, jiems tikrai pavyko.

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Sucuklu Mantar (4,2 EUR) – buvo nuostabūs

Pietus pradėjome nuo Sucuklu Mantar (4,2 EUR). Tie užkepti sūriu grybai mums labai patiko. Rodėsi lyg valgytum picą tik su gerokai stipresniu skoniu. Prie bendro skonio labai derėjo paprikos ir specifinė dešra, kuri buvo užkrauta dideliu specialių rytietiškų prieskonių užtaisu. Gal sūris galėtų būti kiek švelnesnis (mozzarella?), nes fermentinis variantas buvo kiek sūrokas, bet mums tai netrukdė (neklius ir Jums, jei esate tokie patys druskos mėgėjai kaip ir mes).

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Kleftiko įpakavimas

Po kurio laiko sulaukiame ir pagrindinių patiekalų. Mano Kleftiko (11,60 EUR) buvo taip įspūdingai ir sudėtingai supakuotas, kad jie jį man norėjo padėti atidaryti… Visgi, mes ir patys mokame tokius dalykus + man reikėjo nuotraukos, tad susitvarkiau pats (bet ačiū už pastangas).

Deja, bet didžiausias malonumas ir buvo jo išpakavimas… Ai, dar patiko klausytis kai man jį pristatinėjo t.y. kiekvieną dieną naudojama tik šviežia aviena, ji kepama 4 val., kad būtų minkšta ir t.t. Bet jau ne kartą esu sakęs, kad valgydamas maistą aš ieškau kažko nepaprasto, kažko WOW. O šiame patiekale WOW buvo tik įpakavimas. Pati aviena buvo labai gerai paruošta, minkšta (net plyšo), bet po jos sudėtingo ruošimo proceso, apie kurį mums taip pasakojo, ji buvo atidavusi savo visą skonio specifiką.

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Viskas buvo taip gerai ištroškinta, kad sugebėjo panaikinti avienos skonį…

Kas mėgsta avieną supras apie kokią specifiką aš kalbu, o kas nemėgsta – irgi supras, nes būtent dėl jos jie jos ir nekenčia (o aš dievinu)… Tad bendrai – patiekalas buvo gerai paruoštas, bet be dvasios… Net prėskas (daug druskos teko įsidėti)…

O tas jų žadėtas slaptas padažas buvo ant tiek gerai paslėptas, kad nesupratau kur jis buvo (ar tai tie drebučiai viduje, kuriuos reikėjo kabinti šaukštu?)… Jame labiausiai pasigedau rytų skonio, kurio mes šiame restorane ir ieškojome (teko skaninti viską druska).

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Pideli Kofte (8,40 EUR) – labiausiai rekomenduotinas patiekalas

Visai kitas reikalas buvo su Pideli Kofte (8,40 EUR). Prisipažinsiu, kad visą laiką, kai valgiau savo maistą žiūrėjau į žmonos lėkštę… Ten slėpėsi tikra skonių BOMBA t.y. būtent tai ko mes ten važiavome…

Kukuliai tiesiog rėkė, kad jie iš avienos ir dar buvo suderinti su rytietiškais prieskoniais viduje (pastarieji neužgožė mėsos skonio, bet jautėsi). Dar tas specialus padažas ant viršaus (lyg iš paprikų, lyg pomidorų). Gal jie mano patiekalo slaptąjį padažą per klaidą atidavė žmonai?

Pasakiškas jausmas kai gali atsignybti kukulio su padažu, įsidėti tą skonio bombytę į burną ir jį užkąsti pita, padažyta švelniame jogurte (tirštame lyg 60 proc. riebumo grietinė).

Visa laimė, kad žmona leido ne tik atlikti testinius jos patiekalo ragavimus, bet matydama mano žvilgsnį paliko dar vieną kukulį atskirai… Ir juokėsi iš manęs, kai su pita visą lėkštę išlaižiau…

Tad jei norite stipraus skonio, tikrai rekomenduoju šį patiekalą. O geriausia tai, kad jis daug pigesnis nei manasis. Išvis, jei atmestume mano Kleftiko už 11,60 EUR, tai maisto kainos ten labai padorios. Dauguma patiekalų kainuoja iki 8 EUR. Na, tik limonado „nesveika“ kaina t.y. 2,5 EUR už nedidelę stiklinę su keistu plastikiniu šiaudeliu.

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Užkandžių lėkštė, kurią padovanojo restoranas

Dar grįžtant prie aptarnavimo – mums labai patiko jų rodytas dėmesys viso valgio metu pvz. prieš sulaukiant užkandžio, jie mums atnešė mini užkandžių lėkštę kurioje buvo paprikų užtepėlė (super skani), avinžirniai su pomidorais, alyvuogės su bulvėmis bei jų gamybos pita (irgi labai gera). Ir ne tik atnešė, bet dar ir papasakojo apie visą tai, ką mums dovanoja. O valgio pabaigoje sulaukėme dar ir arbatos.

Meze Restoranas Anciu Medziokle

Visa tai smulkmenos, bet labai malonios… Po tokių smulkmenų net beveik nepykau dėl savo prėsko pagrindinio patiekalo ar limonado, kuris kainavo 2,5 EUR… (netyčia po valgio konvertavau tą kainą į litus ir supratau, jog už nedidelę stiklinę sumokėjau – 8,6 Lt (žinau, kad negalima konvertuoti, bet suskydau…)).

Meze Restoranas Anciu Medziokle
Brangusis limonadas ir keistasis šiaudelis

Tad tikrai rekomenduoju čia apsilankyti ir paragauti kokybiško turkų virtuvės skonio už tikrai gerą kainą.

Vertinimas: 9 iš 10;
Kaina: pietūs mums kainavo ~30 EUR, bet galima ir gerokai pigiau, jei nepirksite limonado ir Kleftiko

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *