MIAN: Kinija ir nuostabūs makaronai

Net nežinau ar po tokios ilgos tylos man reikia tiesiog pasisveikinti ir apsimesti, kad nieko nebuvo, ar iš naujo Jums prisistatyti?

Ai, gal tiesiog eikime prie reikalo, nes savaitgalį aplankėme vieną vietą ir noriu Jums apie ją papasakoti. O šio įrašo herojus – MIAN

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Aš ko gero nesu vienintelis asmuo, kuris pakelia antakį išgirdęs frazę: „Kinų maisto restoranas“. Po šių žodžių savaime įsijungia savisaugos instinktas bei atmintyje atgyja blogi krakmolo prisiminimai.

Todėl gerokai nustebau, kai jie akimirksniu mane nuginklavo bei atsakė į klausimą ar aš čia ateisiu ir tam užteko išvysti jų FB Coverio foto, kurioje puikavosi garuose virtos bandelės Baozi (Bao).

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Taigi, pasigrožėję Vilniaus šviesų festivalio vaizdais bei atsidūrę šiame Kinų maisto restoranėlyje mes labai nudžiugome, jog visos mums žinomos klišės apie šios virtuvės atstovų interjerą liko nepasitvirtinusios. Viduje mus pasitiko šviesus, minimalus bei skoningas interjeras. Restorano patalpa gana kompaktiška, bet teisingai parinktos spalvos, staliukų išdėliojimas ir kiti sprendimai neleido pasijausti klaustrofobiškai.

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Ant stalo randame meniu, tad nedelsiant pradedame rinktis vakarienę: žinoma, kad užsisakome Baozi su Jautiena (7,5 EUR), Aštrios sriubos su jautiena ir rankų darbo makaronais (7,2 EUR), „Shanghai Chow mein“ makaronus su kiauliena (6,8 EUR) bei Žalios arbatos (3 EUR).

Tiesa, nors priėjusi mergina ir buvo labai maloni, bet duokite jai kas nors išragauti visą meniu. Na, bent sriubas. Nes pasiteiravus rekomendacijų ji gebėjo tik toliau maloniai šypsotis. Bent meluoti išmokykite, kad nemirksėdama durtų pirštu ir sakytų: „VA! Šita man skaniausia!“. Tai moka net Maximos darbuotojai, išmoks ir jūsų personalas.

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Ant stalo atkeliauja bandelės. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo tvarkingai: tinkamai suformuotos (tai nėra labai paprasta padaryti, aš žinau), pateiktos bambukiniame garintuve. Visgi, pilnai mėgautis jomis mums sukliudė viena detalė – viršus buvo kiek apdžiuvęs. Tai galėjo reikšti tik vieną – jos buvo garintos kiek anksčiau, tada atidėtos į šalį (apdžiuvimo momentas) ir vėl pagarintos (šildomos)…

Jautėsi, kad Baozi gamintos tą pačią dieną, bet gauti maksimalaus vertinimo jau nebegalėjo. Įdaras buvo puikus, jautėsi spec. prieskoniai, morkytės ir t.t., bet tas nedidelis padžiuvimas buvo per giliai įsišaknijęs.

Taip pat jautėsi ir žmona, kuri savo laiku buvo dažnas svečias šioje šalyje (ir yra mano asmeninė China food ekspertė). Jai, kaip ir man, patiko įdaras ir 95 proc. bandelės, bet kadangi visai neseniai ją lepinau savo gamybos analogiškomis bandelėmis, tai ji liko prie mano rankų darbo rezultato.

Beje, labai rekomenduoju pabandyti ir patiems namie pasigaminti šių stebuklų (Bao). Nustebsite kaip tai paprasta! Youtube pilnas tešlos receptų, o su įdarais nebijokite eksperimentuoti. Pvz.: vienas iš mano variantų buvo su figų džemu ir ožkų sūriu (žmonės kalba, kad buvo nuostabios). Neturite garų puodo? broomsy.lt kaip tik yra idealus (regis naujas) variantas – https://broomsy.lt/lt/produktas/tefal-garu-puodas (pirkėjas gaus asmeninę konsultaciją kaip pasigaminti šias bandeles. Ai, ir atsiprašau už reklamą).

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Grįžkime prie maisto bei „Shanghai Chow mein“ makaronų su kiauliena, kuriais žmona tiesiog mėgavosi. Ir tai darė ne veltui, nes jie buvo vieni geriausiai paruoštų makaronų. Ji net kelis kartus pakartojo, jog tai būtent tas skonis kurį jausdavo Kinijoje. Puikios konsistencijos rankų darbo makaronai, įvairių skonių bei detalių prisotintas padažas, traškios daržovės, ideali riebumo proporcija – mums patiko!

MIAN, Kinų restoranas, BAO, Vilnius

Aštri jautienos sriuba gal ir turėjo kiek mažiau skonio subtilybių, bet skųstis tikrai negaliu. Rimta porcija su daug: minkštos jautienos, skanių makaronų (vėlgi, puikios konsistencijos), kalendros, sezamo sėklų ir puikaus sultinio. Na, tik dėl aštrumo apibūdinimo būtų galima padiskutuoti, nes jis pasirodė gana švelnus t.y. pritaikytas Lietuvai (nebijokite šio žodžio vartant meniu). Viskas buvo gerai su šia sriuba (geriau nei esame pratę), bet kitą kartą bandysiu ieškoti egzotiškesnio skonio.

Pradžioje kiek įtariai atrodė, kad jų didžioji dauguma patiekalų susiję su makaronais, bet po ragavimo mes laiminame jų specializaciją juose ir patvirtiname – juos jie tikrai gaminti moka.

Tad su dideliu džiaugsmu pranešu, kad atsirado antroji vieta Vilniuje, kuri gavo žmonos palaiminimą renkantis Kinų maistą!

Vertinimas: 4 iš 5 (su trupučiu avanso)
Kaina: 24,50 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *