The Old Green House: pasiklydę EURŲ jūroje arba kodėl čia niekada negrįšiu

Šis įrašas prasideda penktadienį, kai nieko per daug neplanavę susitikome su draugais ir nusprendėme nueiti kažkur pavalgyti. Pirmoji mūsų pasirinkta vieta buvo pilnai rezervuota, tad teko pasukti galvas kur dar galime nueiti pavalgyti.

Nežinau kodėl, bet prisiminiau The Old Green House, pro kurį dažnai praeinu, bet niekad neužeinu…

The Old Green House Vilnius Šonkauliukai

Pasirodo jį norėjau aplankyti ne vienas, tad visi patraukėme link Stuoko-Gucevičiaus gatvės. Ne tik patraukėme, bet dar ir eidami paskambinome norėdami rezervuoti staliuką ar bent sužinoti kokia situacija su užimtumu (visgi penktadienis).

Po trumpo pokalbio su personalu draugas liko kiek suglumęs, nes jam ne tik pasakė, kad nieko rezervuoti nereikia, bet tai pasakė su šypsena (lengva juoko forma)… Ar tai buvo ženklas? Turbūt…

The Old Green House Vilnius
Interjeras/Eksterjeras

Atėjus į šią vietą, viduje mus pasitiko didžiulė erdvė… Tiesą sakant, iš išorės, aš visada juos įsivaizdavau kaip jaukų/mažą restoranėlį, o pasirodo – čia ir gedulingus pietūs, ir vestuves kokiems 200 (dviems šimtams) žmonių galima kelti.

Pakilome į antrą aukštą – padvelkė retro prabanga… Oda, senoviniai baldai… Na, interjeras nėra mano mėgstamo stiliaus, bet čia jau skonio reikalas (bent jau į restoraną panašu).

Aptarnavimui jokių priekaištų nėra. Tiek bendravimas, tiek greitis – tinkamo lygmens, tad mums patiko. Gal mums tiesiog pasisekė? Nes žmonių ten buvo lyg Černobilyje t.y. vos keli turistai… Vėliau FB paskaičiau žmonių atsiliepimus ir supratau, kad kitiems ne taip pasiseka (ypač kai tie didieji stalai būna užpildyti turistais/gedulingais/vestuvėmis).

Užteks gerų žodžių? Eikime prie reikalo – užsakome maistą.

Viena meniu dalis buvo skirta Lietuviškai virtuvei t.y. cepelinai, bulviniai blynai ir pan. Kita – leido pasirinkti iš mėsos, žuvies ir pan patiekalų.

Viską išanalizavę užsisakėme: alaus, keptos duonos su sūriu (2,90 EUR), Didžkukulių su mėsa (5,50 EUR), Karamelizuotų šonkauliukų (11,90 EUR) + Grill Daržoves (2,20 EUR), Klasikinį Crème Brulle (3,80 EUR).

Tuo metu man buvo sunku vertinti kainas, nes po euro įvedimo dažnai jautiesi kaip jūroje… Vieną akimirką atrodo – “o! Kaip pigu!”, kitą akimirką – „šonkauliukai su garnyru ~49 lt? Cepelinai ~19 lt?“… Tokiais atvejais lieka tik laukti ir tikėtis kažko gero…

The Old Green House Vilnius
Įtartinas bokalas
The Old Green House Vilnius Kepta Duona
Visai nebloga kepta duona (2,9 EUR)

Atkeliavus alui Belmonto bokaluose mane pradėjo kamuoti negera nuojauta (tas pats savininkas?)… Bet kepta duona viską kiek apramino – traški ir su maloniai švelniu sūrio padažu. Ji patiko visiems ir galėjo varžytis su draugų Itališku Užkandžiu (6,7 EUR), kuris buvo tiesiog užkandis… Be jokios paslapties ar įdomaus skonio (nesakau, kad buvo blogai, ypač melionas su kumpiu, bet…).

The Old Green House Vilnius Itališkas užkandis
Itališkas užkandis (6,7 EUR)

Ir tada atkeliauja mano šonkauliukai už 14,1 EUR… Pažiūriu – gražu. Pažiūriu į kitų patiekalus – irgi gražu. Viskas bus gerai?

Vieną sekundę susimąstau – kur gi tos mano Grill daržovės? Tada pakeliu šonkauliukus ir randu: dvi baklažano riekeles, morkytę, pusę svogūno, 1/8 paprikos ir vieną pievagrybį… Jūs juokaujate? Žinau, kad nejuokaujate, bet noriu dar kartą paklausti – JŪS JUOKAUJATE?

The Old Green House Vilnius Šonkauliukai
Grill daržovių porcija (2,2 EUR)

Ok, pradedu valgyti šonkauliukus. Kur žadėta glazūra? Ir kodėl aš tikėjausi, kad jie bus kepti ant griliaus? Nes skonis kaip ką tik išimtų iš orkaitės (gerai, kad ne Mikrobanginės su Grill funkcija)…

The Old Green House Vilnius Šonkauliukai
Šonkauliukai (11,90 EUR)

Kodėl neparašėte, kad čia rozmarino skonio šonkauliukai? Nes kito skonio nejutau… Šiaip nepasakyčiau, kad ten išvis buvo skonio… Tik riebalai ir rozmarinas. Taip tikėjausi salstelėjusios BBQ glazūros ir mėsos skonio simbiozės…. O ir pačios mėsos nelabai buvo – daug smulkių kauliukų su keliais gramais mėsos (likau alkanas)…

Kaip vertinu? 1 iš 10. Galvojate, kad nemokate gaminti maisto? Pasigaminkite namuose šonkauliukus iš pirmo pasitaikiusio recepto ir sveikinu – Jūs pagaminote geriau…

Bet gal pas kitus maistas buvo geresnis?

The Old Green House Vilnius Cepelinai
Keistų tarkių cepelinai (5,50 EUR)

Paragavau žmonos cepelinų – Jūs tikrai patys gaminate jų tešlą? Nes mums pasirodė, kad ji iš kažkokių ruošinių… Vietomis lyg ir valgoma, vietomis – sausa, lyg vandens neragavusi…

The Old Green House Vilnius Cezario salotos
Vidutinės Cezario Salotos (5,90 EUR)

Tai gal Cezario Salotos (5,9 EUR)? Na, jos nebuvo labai peikiamos, bet kaip supratau – iki susižavėjimo taip pat buvo labai toli.

The Old Green House Vilnius Lašiša
Lašiša grill su citrininiu padažu + šviežių daržovių garnyras (11,30 + 1,40 EUR)

Lašiša grill su citrininiu padažu + šviežių daržovių garnyras (11,30 + 1,40 EUR)? Cituoju: “lašiša buvo sausa ir silpna, su lygiai tokiu pačiu, silpnu, padažu”.

Ai, dar gi ragavome žmonos mėgstamiausią desertą – Crème Brulle. Neapsigaukite, jis yra jos mėgstamiausias apskritai, o ne šioje vietoje. Šis nebuvo tragiškas, bet užsimerkęs galiu išvardinti bent 10 vietų kur jis ir pigesnis, ir geresnis… Jis buvo kažkokios keistos konsistencijos, lyg plakta piurė, o ne Crème Brulle. Labai silpnai išreikšta vanilė…

The Old Green House Vilnius Creme Brulle
Crème Brulle buvo keistos konsistencijos

Po valgio pradėjau galvoti – kiek gerų vietų mes praėjome judėdami link “The Old Green House”… Šio įrašo neturėjo būti… Kaip aš norėčiau, kad nebūtų… Kad mus būtų priėmusi pirmoji vieta ar būtume pravėrę kitas duris…

 

Vertinimas: 3 iš 10 (už aptarnavimą)

Kaina: “pavalgėme” už 32,10 EUR

 

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *