Parma Pizza: mažasis Neapolis Fabijoniškėse

Paskutiniame savo įraše minėjau kuriozą su vienos vietos paieškomis Savičiaus gatvėje. Taip nutiko todėl, kad pagal FB pamatytas maisto foto tiesiog negalėjau pagalvoti, kad ši vieta Fabijoniškėse, o ne kažkur senamiestyje.

Taip, tai buvo visai ne Savičiaus, o Stanevičiaus gatvė. Ir labai keista, kad jau klajojant senamiestyje net du kartus žiūrėjau info apie juos FB, bet nemačiau jokio skirtumo, nors puikiai žinau, kad tai skirtingos vietos.

Tad lygiai po savaitės mes patraukiame į Fabijoniškes – Parma Pizza.

Parma Pizza, Vilnius

Privažiuojame jau gerokai aptrintą IKI pastatą Stanevičiaus g. 23 ir pradedame Parma Pizza paiešką.

Kažkodėl tikėjausi rasti atskirai įsikūrusią piceriją, bet plakatas prie parduotuvės įėjimo mums sufleruoja, kad reikia eiti į vidų. Šiaip plakatas sufleruoja dar kai ką – „pica išsinešti“ (tik išsinešti?).

Parma Pizza, Vilnius Parma Pizza, Vilnius

Pasirodo jie turi vos vieną mini staliuką, prie kurio valgyti tikrai nesinori (tiesiog per daug veiksmo ir per mažai vietos).

Šios informacijos FB kažkaip neužfiksavau ir porą minučių sustingę stebime jų meniu ant stiklo – Antakalnis gana toli, tai kaip mes jomis pasimėgausime dar šiltomis?

Spėsime! Ir įeiname į vidų.

Parma Pizza, Vilnius

Su mumis maloniai pasisveikina Ponia dirbanti prie kasos ir visai netikėtai prasideda labai nuoširdus bei malonu pokalbis.

Mes tik norėjome paklausti per kiek laiko galime tikėtis savo užsakymo, o viskas pakrypo iki to, kad mes išsipasakojome iš kokio rajono atvykome (sakė, kad net iš Pilaitės pas juos važiuoja žmonės, bet iš Antakalnio mes pirmieji ir jei patiks, tai turime apie juos papasakoti ir kitiems).

Parma Pizza, Vilnius
Ši vieta didžiuojasi savo naudojamais produktais

Kad jie veikia vos mėnesį ir naudoja tik tikrus Itališkus miltus, Itališkus pomidorus, Mozzarellą ir tyrą alyvuogių aliejų (rodo į kampą ir aš puolu fotografuoti. Regis jai tai patinka). Net pasakė, kad valgydami jų picas mes pradedame sveiką gyvenseną būdą (ji tuo tikėjo, tikime ir mes).

Tas pokalbis buvo toks nuoširdus ir atviras, jog pasirodė lyg šnekame su sena pažįstama, tik temos kiek kitokios (kam rūpi aplinka, kai gauni tokį aptarnavimą?).

Užsisakome Parmos (5,95 EUR) ir Veronese (4,95 EUR) picas bei po ~10-15 min. jau lekiame namo – mes norime jų dar šiltų!

Žinoma, papuolame į Kalėdinį kamštį ir namus pasiekiame gerokai vėliau nei tikėjomės, tad picos jau gerokai atvėsusios.

Parma Pizza, Vilnius

Pirmuosius kąsnius patikime atšalusiems gabalėliams ir nors skonis buvo neblogas, bet nusprendėme, kad jiems reikia orkaitės pagalbos, tad nustatę max karštį ir padėję jas ant grotelių pašildome po 1-2 minutes.

Ir tada įvyko dieviškas atgimimas – jos vėl buvo tarsi ką tik iš pečiaus.

Idealus pado traškumas, gyvas sūrio skonis ir kiti priedai pražydo visu gražumu. Iki dabar pamenu jų saldžių pomidorų skonį (didesnius padažo gabaliukus suvalgiau atskirai).

Neturiu nei vienos pastabos savo Veronese (pomidorų padažas, Mozzarella, extra virgin alyvuogių aliejus, virtas kiaulienos kumpis, vytinta Chorizo dešra, konservuotas peperoni) ar žmonos Parma picai (pomidorų padažas, Mozzarella, žaliasis padažas, vytintas kiaulienos kumpis, juodosios alyvuogės, kietasis sūris, saulėje džiovinti pomidorai, šviežios salotos). Jos garantuotai patenka tarp mano TOP favoritų Lietuvoje.

Parma Pizza, Vilnius
Parma Pizza

Vien ko vertas jų pado skonis, kuris man vėl priminė, kad Neapolietiškoje picoje jis turi būti Nr. 1 ir iš esmės jam užtenka trintų pomidorų ant viršaus, kad galima būtų juo mėgautis. Nežinau iš kur jie gavo pado receptą, bet jis mums buvo idealus ir net žmona nepaliko nei vieno kraštelio (gal ten dirba savininkės mama, o jos vyras italas??? Kažkas tikrai juos turi sieti su Italija).

Ir ne tik pado skoniu buvo galima džiaugtis. Ne mažiau svarbi ir jo struktūra, kuri šiame variante sugebėjo be problemų išlaikyti savo priedų svorį valgant rankomis, nors viduryje buvo idealaus plonumo (tolygus plonėjimas nuo krašto link vidurio).

Parma Pizza, Vilnius
Idealus Neapolietiškas padas

Pastebėjote Parmos kumpio gabalėlius, jų dydį? Kitų produktų kiekį? Nė vieno lašo „chaltūros“ šioje vietoje neaptikome ir jei gyvenčiau arčiau Fabijoniškių, tai čia būčiau tikrai dažnas svečias.

Tiesiog idealiai suformuota ir pagaminta pica, pagal visas Neapolietiškos picos tradicijas už vieną geriausių kainų Vilniuje.

400 like jų FB puslapyje? 4.000 – tai minimali riba už jų pastangas ir picas. Prie jų turi driektis eilės lyg populiariausioje Neapolio picerijoje… To jiems ir palinkėsiu, nes regis radau dar vieną perlą, kuris slėpėsi kažkur Fabijoniškėse.

P.s. moteris dirbusi prie kasos aparato prašė palikti komentarą jų FB puslapyje.
Kaip Jums šis komentaras?
Jūsų vieta nuostabi!

Vertinimas: 10 iš 10;
Kaina: 11,30 už dvi picas (kainuos prasideda nuo 4,50 EUR)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *