Paukščių takas: Čili tipo užkandinė danguje

Kai ant žemės niekas nebedžiugina, reikia keliauti į dangų.

Todėl savaitgalį mes patraukėme į objektą, kuris yra arčiausiai dangaus Lietuvoje – Vilniaus televizijos bokštą ir jame įsikūrusį restoraną Paukščių Takas.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Atvykus, prieš pakylant arčiau dangaus, mes aišku dar susiduriame ir su žemiškais rūpesčiais – kur velniai rautų pasistatyti automobilį? Negi neįmanoma išspręsti šios problemos įrengiant padorią stovėjimo aikštelę su automatiškai nuskaitomais automobilio numeriais ir ribotu stovėjimo laiku? Nes dabar lankytojų vietos užimtos vietinių gyventojų ir tu arba neleistinai statai automobilį, arba lendi į kiemus ir „bandai laimę“ (matyt Lazdynuose šeima turi po 3 automobilius, tad tiesiog nėra kaip jų sutalpinti).

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Bet, ok. Prisiparkuojame, susimokame 18 EUR už pakilimą į dangų (9 EUR žmogui) ir jaučiame kaip žemiški rūpesčiai mus apleidžia.

Kelionės tikslas pasiektas – mes 19 aukšte, kur randame apžvalgos aikštelę ir restoraną. Pastebime vieną iš padavėjų ir nuleidę akis paaiškiname, kad esame restoranų pankai, todėl atvykome nerezervavę staliuko (ši vieta buvo išrinkta rytinės kavos metu). Regis mes tokie ne pirmieji ir mums greitai atrandamas staliukas su puikiu vaizdu.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Ai, nors visi ten staliukai su puikiu vaizdu. Gal todėl pradžioje net nepastebėjau, kad mes sukamės ratu t.y. valgio metu apžiūrėjome visą Vilniaus panoramą. Tiesą sakant, mums buvo taip gražu ir vaizdas taip kerėjo, kad net kurį laiką nepastebėjau jų neskoningo bei nesuderinto interjero (sovietinė prabanga + disco stiliaus kratinys).

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Matyt galvodami, kad niekam nerūpi vidus, jie nieko ir nedaro su ta vidine beskonybe/tarybų jausmo dvelksmu. Deja, bet rūpi ir taip neturi būti. Mes jau turime protingus telefonus, o kai kas net moka už Netflix, jau ne 90-ieji ir reikalavimai kiti.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Dar vienas užkliuvęs reikalas – meniu. Jis nusižiūrėtas nuo Čili ir pan. vietų? Maketavo ta pati kontora? Jei dar turėjau tikėjimo šia vieta, tai jis pradeda nykti tiesiog akyse.

Pradedame rinktis maistą ir pasiekiame užkandžius. Ok, matome du „rinkinių variantus“, vytintos mėsos griežinėlius, marinuotas daržoves ir sūrių su kepinta duona lėkštę (trečias rinkinys). Viskas? Nes mano supratimu tai ne užkandžiai, o tiesiog chaltūra prie alaus/vyno/degtinės. Galite su manimi ginčytis, bet tokie „užkandžiai“ leistini nebent aludėje (ne PUB‘e) ar Palangoje, Basanavičiau gatvėje, bet tikrai ne „restorane“. Patarimas – parduotuvėse būna visai neblogo Ančių kepenėlių pašteto, tai pateikite jį su kiek paskrudintu batonu (pynute) ir kokio džemo ant viršaus uždėkite bei papuoškite kepinta pistacija, turėsite bent vieną užkandį.

Pagrindinių patiekalų pasirinkimas taip pat nedžiugino. Kaip ir dera Čili meniu jie siūlė nuo Steiko iki cepelinų (8 EUR) ar Burgerių (9 Eur už vieną!).

Gerai, Neringos verslininkai sako, kad jų kainos įtakojamos ir sudėtingos logistikos, o tai kaip čia? Gal apmokestinate liftu kylančius maisto tiekėjus?

Jei jau taip, tai imame Jautienos išpjovos kepsnį (17 EUR) ir Lašišos kepsnį (13 EUR), o desertui nusprendžiame išbandyti Mėlynių pyragą (3,50 EUR) bei Šokoladinį tortą (5 Eur).

Po stresingos meniu analizės mes vėl pasineriam į matomų vaizdų analizę, tad nepastebime kaip prabėga pusvalandis – mūsų maistas ant stalo.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Žmonos lašiša buvo normalaus skonio, bet man per paprasta. Skonis tvarkingas ir greitai pamirštamas. Nei vienas ingredientas neišsišoka ir nebando imtis iniciatyvos, kuri galėtų suteikti bent kokį pranašumą prieš visas kitas vietas, turinčias lašišos. Sakyčiau eilinis, saugus, žmonos ėjimas pasiteisina ir ji sako, kad jai patinka (manęs tai neįtikina).

Pereinu prie savo Medium Rare Steiko. Ar nustebsite jei pasakysiu jog juo nebuvau patenkintas? Arba atspėkite kodėl sakinio pradžioje pažymėjau užsakytą kepimo lygį?

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Tikrai taip – aš likau nepatenkintas, o ypač dėl jo perkepimo. Jokio sultingumo ir valgymo džiaugsmo, tik liūdnas pjaustymas peiliu, kuris net nepritaikytas Steikams. Lėtas kiekvieno gabalėlio perkramtymas rodės tęsėsi amžinybę. Neskamba labai linksmai? Nedžiugino nei slyvų padažas, nei sausos bulvės (dar sausesnės nei mėsa, tai net kažkiek paguodė) – na, bent vaizdas patiko.

Tai gal juos išgelbėjo desertai?

Deja. Aš taip ir nesugebėjau identifikuoti mėlynių skonio, Mėlynių pyrage. Neragavau tų šalia buvusių uogų, gal dėl jų jis taip pavadintas? Žmona sakė, kad pyrago viršutinis sluoksnis yra iš šių uogų, bet nesu tikras, nes viską uždominavo jo pagrindas su riešutų, miltų ir kita mase.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Šokoladinis tortas pasižymėjo ryškia šokolado spalva, bet tik tiek. Aš gal pats kaltas, kad pripratinau save prie daug kakavos turinčio šokolado, bet šis variantas man buvo tiesiog per silpnas. Jis tebuvo praskiesto šokolado skonio tortas ir nieko daugiau. O gaila, gerą šokoladinį tortą aš tikrai mėgstu.

Paukščių takas, Restoranas, Vilnius, Televizijos Bokštas

Gaila, bet tenka pripažinti, kad žmonės tikrai ne maisto kyla į padebesius. Matyt ten užtenka pasigėrėti vaizdu ir „iškalti“ alaus su keptos duonos bei sūrio rinkiniu.

Ši galimai reprezentacinė vieta, kur galėtum užbaiginėti savo verslo sandorius su kolegomis iš užsienio, dar šviesmečiais atsilieka nuo mano vizijos, bet gal?

Yra ir gera žinia – jei pervertinau dangų, tai gal žemėje ne taip blogai? Nauja medžioklė, jau kitą savaitę!

Vertinimas: 2,5 iš 5
Kaina: pietūs dviems su gėrimais ir desertais 52 EUR + 18 EUR kelionė į dangų

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *