Perino: geriausia vieta pavalgyti Anykščiuose

Jums neatsibosta, kad 95% Ančių medžioklės apžvalgų yra iš Vilniaus? Man kartais atsibosta, todėl šiai apžvalgai pradėjau ruoštis dar prieš geras dvi savaites, kai google suvedžiau: „kur pavalgyti Anykščiuose“. Taip – šį kartą apsilankėme būtent šiame Lietuvos miestelyje.

Atlikus trumpą analizę, kurios metu buvo vertinami FB ir google reitingai, foto ir lankytojų atsiliepimai bei atmetus jau lankytas vietas, išsirinkome restoranėlį Perino food & wine

Perino Restoranas Anyksciai

Būsiu atviras, šios išvykos į Anykščių kraštą tikrai labai laukiau, nes galutinis tikslas buvo ramus poilsis prie ežero, bet dėl maisto abejonių turėjau tikrai didelių (paskutinio vizito metu dvi lankytos vietos mums didelio įspūdžio nepaliko). Gerai, gal ne abejonės mane buvo užvaldžiusios, tiesiog nesitikėjau nieko gero, o kai nenori nusivilti – neturėti jokių lūkesčių būna geriausias sprendimas.

Perino Restoranas Anyksciai Perino Restoranas Anyksciai

Prieš atvykstant į Perino mes dar aplankėme Lajų taką, pavaikščiojome medžių viršūnėmis ir kartu su jomis palydėjome krintančius lapus į žiemos rankas – nuostabus vaizdas ir dar geresnis jausmas, kuris padėjo perjungti smegenis į mini atostogų rėžimą.

Tad pravėrę šio restoranėlio duris mes jau buvome tinkamai nusiteikę t.y. ai, kaip bus taip gerai, gi mums atostogos.

Perino Restoranas Anyksciai Perino Restoranas Anyksciai

Pirmas vaizdas – jauku. Interjeras tinka ir patinka, tad susirandame staliuką iš kurio atsiveria vaizdas į daugiabučius, šaligatvį, gatvę ir patogiai įsitaisome (nepagalvokite, kad šaipausi iš vaizdo pro langą, mes patys norėjome jausti Anykščių gyvenimo ritmą).

Gauname meniu. Jis gana paprastas ir neperkrautas (man norėjosi kažkokio pasirinkimo ir iš jautienos patiekalų). Po greitos peržiūros užsisakome Brusketas su Parmos kumpiu ir Brie sūriu (3 EUR), Chilli con carne (2,80 EUR), Gnocchi su Pesto padažu ir Mozzarella sūriu (4,60 EUR) bei Lašišą užkeptą Brie sūriu (8,20 EUR).

Perino Restoranas Anyksciai Perino Restoranas Anyksciai

Pirmoji atkeliavo mano užsakyta Chilli con carne (ji turėjo būti pateikta pirmoji?). Ir čia man padeda išankstinis nusiteikimas – nieko nesitikėk. Todėl manęs nenustebino, kad sriuba pasižymėjo silpnoku skoniu, o aštrumo beveik nejutau. Bet labiausiai mane trikdė jausmas, kad jie lyg naudojo kiaulienos faršą, vietoje jautienos. Tikrai? Man nepasirodė?

Na, ne blogiausias Chilli con carne variantas ir lenkia Čili ar kokio Can can lygį, bet nerekomenduoju.

Atnešamos Brusketos. Pirmas kąsnis su išankstiniu nusistatymu pakrypsta netikėta linkme ir mano akys nušvinta. Toks keistas lengvumo/gaivumo jausmas, kuris užpildomas stipriu Brie sūrio, pomidoro ir parmos kumpio skonių deriniu. Ar patiko? Tikrai taip!

Perino Restoranas Anyksciai

Deja, bet mūsų neutralumo ir minimalių lūkesčių strategija pradeda bliūkšti ir prie to dar labiau prisideda pirmasis pagrindinių patiekalų vaizdas.

Ragavimą pradedu nuo lašišos.

Perino Restoranas Anyksciai

Šviežių bulvių skiltelės, cukinijos, salotos ir lašišos/Brie sūrio derinys labai atitiko tos dienos nuotaiką – neperkrauta ir švelnu. Lašišos buvo gana daug ir ji tinkamai derėjo su Brie sūriu. Gal man kiek norėjosi, kad ji būtų sūresnė, bet ne visiems tai gali užkliūti.

Visgi, geriausias dalykas šiame ragavime manęs dar tik laukė – Gnocchi.

Dar renkantis maistą aš norėjau užsisakyti lašišą, bet žmonai pasirinkus pastarąją man teko ieškoti alternatyvų. Kadangi nebuvo galimybių pasirinkti jokio jautienos patiekalo (Chilli con carne?), tai kažkodėl instinktyviai apsistojau ties pastaruoju (labai retai valgau Gnocchi restoranuose, nes jie man vis neįtinka).

Perino Restoranas Anyksciai

Pirmiausiai mane nudžiugino šviežia, plėšyta Mozzarella. Tada šviežiai ruoštas pesto padažas ir galų gale patys Gnocchi. Viskas buvo nepriekaištingai skanu ir tobula. Tiesiog mėgavausi kiekvienu kąsniu ir kartojau žmonai, kad pagaliau AŠ pasirinkau skaniausią patiekalą.

Nežinau kaip Jums galiu apibūdinti šio patiekalo skonį, bet pabandykite įsivaizduoti savo skaniausią vaikystės patiekalą ir emocijas, kurias patirtumėte jei vėl galėtumėte juo mėgautis tuo nerūpestingu laikotarpiu.

Tad kiekvienas toks atradimas vertas atskiro gero žodžio.

Nežinau ar tokiam mano Gnocchi sudievinimui galėjo daryti įtaką Lajų tako sukurta nuotaika, ar tai, kad pagaliau matėme saulę (žinau, kad Vilniuje jos nematėte), o gal tiesiog pradėjau svajoti apie ežero ramumą ir poilsį gamtoje, bet jiems skiriamas aukščiausias vertinimas.

Taip, yra kur jiems dar taisytis (tai kaip ten su tuo Chilli con carne faršu ir aštrumu?), bet kitą tikrai žinosiu kur pavalgyti Anykščiuose.

Vertinimas: 8,5 iš 10 (dėkokite sriubai)
Kaina: 21,10 už pietus dviems su 1 taure vyno

Ar skaitei?

Komentarų: 1

  1. vienareikšmiškai, geriausia vieta Anykščiuose pavalgyti- Anykščiú spa restorane. būtinai pabandykite 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *