Pilaite MEKAN DÖNER KEBAP: iki idealaus Kebabo buvo labai netoli

Po kelionės į Berlyną jau išbandžiau kelias kebabų „valgyklas“ Lietuvoje. Stengiausi orientuotis ir ieškoti pačių turkų gaminamų kebabų, bet nė viena vieta nenudžiugino (ne tik Vilniuje).

Kadangi po Berlyno braukiau brūkšnį ir panaikinau visų Lietuvos Kekabinių turėtus pliusus, tai nebeturėdamas savo Kebabų favorito jaučiuosi kiek nejaukiai… O jei paprašys kažką rekomenduoti, ką atsakysiu???

Tiesiog negalėjau ramiai jaustis ir turėjau toliau ieškoti. Klausinėjau žmonių, naršiau blogus, ieškojau žmonių komentarų po senais savo postais apie kebabus ir t.t., kol radau dar vieną taikinį – Pilaite MEKAN DÖNER KEBAP.

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Nuvykome ten sekmadienį apie 12val., kur mus pasitinka pilkas Pilaitės Kebabų kioskas (kitokio aš ir nesitikėjau – visi jie iš esmės panašūs). Nesitikėjau ir tokio kiekio žmonių viduje, nes prieš mūsų akis iš jo jau spėjo išeiti pora žmonių su maišeliais, tad dar kokios 6 silkės viduje kiek pribloškia – „kaip Berlyne“-, akimirką pagalvoju. Mums atsistojus į galą durys vėl atsidaro, bet greit užsidaro ir spėju tik išgirsti kaip vyras žmonai skundžiasi, jog reikėjo užsakyti telefonu (žinojau, žinojau).

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Pasirodo visos silkės jau yra pateikusios savo užsakymus, tad prasigrūdame į priekį ir užsisakome: kebabas Pitoje (3,50 EUR) ir mažas kebabas (3 EUR), abu su jautiena. Beje, anot kabančių sertifikatų jų mėsa atitinka Halal reikalavimus bei jie dar turi 2017 metų GOLD sertifikatą, kuris tikina, kad čia naudojami produktai yra aukščiausios kokybės. Tiesa tai ar ne, tikrai negaliu pasakyti, bet tai parodo jų požiūrį į verslą, o man patinka tokios detalės.

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Prie maisto gamybos dirba du žmonės (abu lyg turkai). Darbo greitis primena matytą Vokietijoje. Viskas puikiai organizuota ir suderinta, tad silkių mažėja gana greitai.

Aš jau esu tokioje pozicijoje, kai galiu apžiūrėti kokios daržovės sukrautos vitrinoje, stebiu ir lyginu padažus t.y. jų tirštumą su matytais Berlyne (abiejose vietose nebuvo minties apie majonezą, o viskas labiau priminė tirštą, Graikišką jogurtą).

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Turiu pasakyti, kad radau ne vieną panašumą su savo prisiminimais, tad nepastebimai mano lūkesčiai jiems stipriai išauga. Viskas tęsiasi iki to momento, kai po apskrudintos pitos užpildymo priedais jie ją negailestingai sukiša atgal į grilių. Norėjau šokti link jų šaukdamas „NEEEEEE!!!“. Ne nu, bet atrodyčiau kaip pusprotis, tad viskas lieka vaizduotėje, o realybėje net antakis nerviškai nesujuda.

Ok, po kokių 15min. gaunu savo maišelį su užsakymu ir einame ieškoti kur čia Pilaitėje pavalgius (iki namų nenusiveši, o vietoje nėra kaip to padaryti). Paeinam link Rimi ir ties senuoju Pilaitės keliu sukame į miškelį. Susirandame skardį bei pradedame puotą (jei taip darysite ir Jūs, būkite geri ir susirinkite visas šiukšles po savęs, nes šiukšlių ten netrūko).

Mano nuotaika kiek sugadinta, nes savo akimis mačiau nusikaltimą su griliumi, tad apie traškias daržoves nebesvajojau. Nesvajoju ir apie nežymų padažo indėlį, nes pastarojo įdėjo bent 3 porcijas. Bet gal gyvenime tereikia kiek daugiau optimizmo?

Išsipakavus pitą matau kalną mėsos. Ji plona, apskrudusi. Ištraukiu vieną juostą ir paragauju – gal aš Berlyne? Mėsa turi mėsos skonio ir jis nėra per daug įkyrus dėl prieskonių pertekliaus (kitų vietų problema). Pasakysiu dar daugiau – aš nežinau ar Berlyno mėsa buvo skanesnė nei ši, man abi jos skanios.

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Valgymo metu pasigedau nekalto daržovių traškėjimo, bet man patiko jų įvairovė (mėlynasis ir paprastas kopūstai, morkos, pomidorai, agurkai, svogūnai, kukurūzai) bei tinkamas kiekis.

Gal padažo buvo kiek per daug, bet jis nebuvo visiškas dominantas. Taip, kitaip nei Berlyno variante čia jis turėjo žymiai svarbesnį vaidmenį, bet jis nebuvo tragiškas ir dėl tinkamos jo konsistencijos baigus valgyti niekur nesusikaupė jo perteklius. O ir skonis buvo neblogas ir neįkyrus, tad negaliu labai pykti (jokių blogų pojūčių už valandos ar vėliau).

Norėjosi vieno dalyko – traškesnės pitos. Dėl nešimo maišelyje t.y. tušinimo, ar padažo kiekio, ji buvo tiesiog per minkšta. Nors turiu pabrėžti, kad pats jos skonis ir pačios pitos storis buvo geri, tad išvengta didžiausios Lietuviškos pitos bėdos, kai finale tu valgai batoną, o ne kebabą (minėjau, kad ten buvo daug mėsos?).

Pilaite Mekan Doner Kebab, Vilnius

Žmona taip pat liko patenkinta. Jos lavašas buvo skanus, nesuskrudęs iki anglies. Nors ant viršaus ir radome užpilto padažo kalną, bet viduryje jo pertekliaus nejautė, tad ji liko patenkinta. Jai taip pat labai patiko daržovių įvairovė ir mėsos kiekis – tobulas viduriukas.

Nors Berlyno variantas vis dar lieka Nr. 1 iš ragautų variantų, bet galiu drąsiai teigti, kad Lietuvos Kebap scenoje taip pat VĖL turiu Nr. 1 ir juos rasite Pilaitėje (bent kuriam laikui, nes paieškos tęsiamos).

Vertinimas: 4 iš 5 (tik Berlynas turi 5)
Kaina: Pitoje 3,5 EUR, Mažas lavaše 3 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *