Receptai lauko kepimo sezonui

Artėjant savaitgaliui ir stiprėjant nenumaldomam norui vėl užkurti Kamado BONO velnio mašiną, nusprendžiau pasidalinti pora lengvų receptų.

Nors pats juos ruošiu ant griliaus ir esu tikras, kad būtent tai suteikia jiems to nepaprastai gilaus poskonio, bet būtų įdomu sužinoti kaip Jums pavyksta juos paruošti orkaitėje (jei kitos galimybės nėra), tad jei pabandysite – lauksiu komentarų.

BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai

Pirmas receptas, tai jau mano klasika tapęs užkandis – įdarytos mini saldžiosios paprikos su šonine. Beje, turiu pasakyti, kad jis ant tiek geras, jog iš lėkštės dingsta greičiau nei pakelis saulėgrąžų pas Vladiką, Saulių ir Tamošių, jį dalinantis tarpusavyje.

BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai

O gaminasi jis labai paprastai:

– Imame saldžiąsias paprikas ir įpjauname išilgai. Nupjauname kotelį, jei viduje yra sėklyčių, jas pašaliname;
– Atskirame indelyje sumaišome Philadelphia, Rasa ar pan. tipo tepamą sūrį (vienam paprikų maišeliui užtenka 1 indelio), tarkuotą cheddar (ar kitą sūrį). Aš dar dedu smulkiai pjaustytos šoninės arba chorizo dešros (kita irgi tiks, bet jei norisi aštriau, dėkite chilli ar pan. prieskonių). Iš esmės – čia fantazijos reikalas, tad galite patys eksperimentuoti, tik būtinai dėkite tepamą sūrį;
– Imame po vieną papriką ir ją pradarę prikemšame paruoštu įdaru;
– Galiausiai apvyniojame šaltai rūkyta šonine ir kepame ant atviros ugnies, apie 10-15min., ~180-200 laipsnių temperatūroje, pavartant (gal panašiai ir orkaitėje, tik finale viską apskrudinkite).

Patarimas: jei nevyniosite į šoninę, tai sutvirtinkite paprikas mediniais pagaliukais, kad kepant neišbėgtų įdaras.

Dar viena klasika – glazūruoti ananasai ir kepti bananai su zefyriukais.

BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai BBQ Receptai, Ančių Medžioklė, Griliaus Receptai

Čia viskas gerokai paprasčiau:

– Supjaustome ananasą ~1-1,5cm grežinėliais;
– Bananų odelę įpjaunu išilgai ir ją praveriu;
– Už odelės šonų prikišu mažų zefyriukų. Dar labai skanu uždėti tarkuoto šokolado (geriausias skonis su 70 proc. kakavos);
– Viską dedame ant griliaus, tiesioginės liepsnos (~180-200 laipsnių temperatūra);
– Ananasą porą kartų apverčiame, kol abi pusės gražiai apskrunda ir po antro apvertimo apibarstome ruduoju cukrumi glazūravimui. Bananų nevartome, o tik laukiame kol išsilydys ant viršaus esantys priedai (man bananai ir ananasai visada baigia kepti kartu);
– Dedame į lėkštutes ir pateikiame su plombyro ledais. Pasakiškas skonis.

Patarimas: jei kepsite orkaitėje, tai ananasus dėkite ant grotelių, kurių apačioje yra padėklas skysčiams varvėti.

Tad tiek iš mano lauko virtuvės. Gero savaitgalio!

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *