Rene: skaniausios midijos mieste

Praėjusios savaitės pradžioje žmona pareikalavo praskaidrinti jos darbo dienos vakarą vakariene mieste. Ne tik pareikalavo, bet dar ir nurodė ko nori, kur nori ir kada nori.

Taip savaitės viduryje mes atsidūrėme RENE (turbūt nesunku atspėti, kad ši vieta buvo parinkta dėl joje gaminamų Midijų).Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Iškart noriu perspėti, kad per FB užsiprašius jų meniu (kažkodėl jis nėra pasiekiamas online), buvome informuoti, kad šis meniu galioja tik iki Vasario 14 d. ir bus keičiamas, tad pastebėjus neatitikimų su naujuoju variantu – nepykstame.

Keliaujam į Rene.

Mus pasitinka jau daugybę metų nepakitęs interjeras, kuris labiau primena aludę, nei restoraną. Neapsigaukite, tai nėra kritika, nes būtent ši aplinka ir sugeba ją išskirti iš kitų. Įdomiai parinktos detalės, personalo apranga ir t.t. neleido nuobodžiauti viso vakaro metu.

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Meniu teko išsianalizuoti namuose, tai su užsakymu ilgai netrukome: svogūnų žiedai tešloje „Buggenhout“ (3,80), „Moules Magrite“ Midijos (13 EUR), Trumpieji šonkauliukai „La Decadanse“ (8,80 EUR) ir kadangi pastarieji buvo „plikos“ komplektacijos dar paėmėm Keptų daržovių skiedras (2,10 EUR) bei Rene bulvyčių „Frites Belge“ (3,80 EUR). Ai, dar kažko geriamo iš Belgijos užsisakėme (verta! Už vakaro metu suvartotus 3 vnt., sąskaitoje atsirado 12 EUR suma).

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Vakarienę pradedame svogūnų žiedų kompanijoje. Pastarųjų išvaizda mane stipriai išgąsdino, nes pirminė prieš gerą mėnesį ragautus Londone (ten buvo dalinai apvalgyti vos 2 vnt.). Jie atrodė gerokai perskrudinti ir išdžiuvę. Bet vos jų paragavus blogos mintys buvo nugintos šalin – švelniai traški, pikantiško skonio tešla bei viduje rastas minkštas svogūnas nė trupučio nepriminė UK ragauto perdžiuvusio varianto, kuriame net nepavyko identifikuoti svogūno (fui, ten buvo gerokai perkeptas reikalas).

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Žmona kiek paburbėjo, kad trūksta druskos, bet jos nepriteklius man tik padėjo labiau įsisavinti jų skonį ir pajausti tešloje naudoto alaus natas. Tiesą sakant, nepamenu ar ant Lietuvos svieto teko ragauti geresnių svogūnų žiedų.

Atsimenate minėtas įdomias vakarienės detales? Tai va, netikėtai padavėjas mums atneša didelį voką ir sako, kad jį mums kažkas perdavė.

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Hmz, įdomu. Dedikuotas jis tikrai mums (ant voko minimos midijos ir šonkauliai), o viduje randami įrankiai. Plojam atsistoję!!! Tokia paprasta detalė, o toks geras įspūdis. Nepulkite dabar visi to kopijuoti, bet tokių lankytojams suteikiamų akimirkų savikaina tikrai nėra didelė, o atsiminimai… Super!

Atkeliauja midijos su šonkauliais.

Žmona savo midijomis nepaprastai patenkinta (konjako, grietinėlės ir vėžių sriubos padaže). Ir būčiau melagis jei sakyčiau priešingai. Ne veltui jas rekomendavo mus aptarnavęs vaikinas, kaip ir keli draugai – visiška bomba. Padaže ir midijose skonio buvo tiek daug, jis buvo toks teisingas, kad prisiminus kelis pastaruosius midijų valgymus kitose vietose atrodo, jog kažkas iš tavęs tyčiojosi.

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Jei esate pratę prie klasikinio, skiesto padažo (1 šaukštelis grietinėlės, pusė galvutės česnako, valgomasis šaukštas pigiausio vyno, 300 ml. vandens), tai šis variantas gali būti net per stiprus, bet neparagauti jo – nusikaltimas (kaina gi visur +/-2 EUR lyginant su 13 EUR).

O dar tas gražuolis, raudonas vėžys puode… Klasika lieka klasika ir kėlėme sau klausimą, kodėl mes jų čia negrįžome anksčiau (jei sako, kad naudoja tik šviežas midijas ir mes tikrai tuo tikime). Beje, į kainą dar įskaičiuotas ir majonezas bei jų firminės bulvytės (apie kurias kiek vėliau).

Šonkauliukai sukėlė dviprasmiškus jausmus.

Rene, Restoranas, Vilnius, Midijos, Šonkauliai

Porcija kompaktiška ir net atrodė mažoka, bet finale likau pakankamai sotus, tad tikrai dėl to nepykstu.

Patiko jų prieskonių mišinys, kurį įsimylėjau nuo pirmojo kąsnio bei viso valgio metu badžiau atskirti kokios naudotos cinamono, laimo sulčių, čili, rozmarino ir kitų prieskonių proporcijos. Kaip ir midijų padažas – vienas stipriausių reikalų ir jau nekantrauju kada jį išbandysiu kartu su Kamado BONO ant savo keptų šonkauliu.

Bet čia džiaugsmas ir baigiasi. Pats jų kepimas buvo nelabai vykęs. Šonkauliai per sprangūs ir išdžiuvę, apie kritimą nuo kaulo net kalbos nėra (palaikykite juos kurį laiką folijoje, įpilkite ten šlakelį obuolių sulčių ar pan.).

Akivaizdu, kad kitą kartą ir pats čia valgysiu Midijas, nes net toks įsimintinas šonkaulių prieskonių parinkimas nesugebėjo atpirkti jų kepimo klaidų.

Ir dar maža detalė – jei ramiai „praskaitėte“ vietą, kur rašiau, jog šonkaulių komplektacija buvo „nulinė“ ir teko papildomai užsisakyti garnyrą, tai atkreipkite dėmesį į bulvyčių kainą.

3,80 EUR? Ne, tikrai NE.

Gal tai ir jūsų klasika, bet skoniu jos vertos max 2 EUR. Visiškai nuobodžios ir pilkos, kaip dabar madinga pilka interjero spalva. Kad ir keptos pagal spec. technologiją su minkštu vidumi, bet tikrai nevertos nei kainos nei tokių pagyrų, kaip Skvernelis nevertas būti Prezidentu. Na, tiesą sakant, bulvytės bent užsienio kalbą turėtų mokėti (tikėtina), bet tai nėra pateisinimas.

Daržovės bent skanios buvo ir kažką apie jas menu, o bulvyčių skonio atsiminimai dingdavo su kiekvienu kąsniu. Įtraukite jas į komplektą, kaip su midijomis, taip bus mažiau skaudu mokėti atskirą kainą, nes kitą kartą NĖ UŽ KĄ JŲ NEIMSIU! Tiksliau imsiu, nes jos bus prie midijų!

Vertinimas: 3,5 iš 5 (midijos 5 iš 5)
Kaina: 43,50 EUR (iš jų 12 EUR už mistiškus gėrimus, tad galima „prasisukti pigiau“)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *