Restoranas 4: nepakartojamas Tuno tartaras

Dar vienos Kalėdos buvo palydėtos Palangoje. Nors šį kartą nesulaukėme sniego, bet tai nereiškia, kad pajūryje praleistas laikas buvo mažiau kokybiškas nei ankstesniais kartais.

Be visų standartinių vietų aplankėme ir naują restoraną (praeitais metais jo lyg nebuvo) – Restoranas 4, kurį mums rekomendavo patikimi šaltiniai.

Restoranas 4 Palanga

Šį restoraną, su draugais, aplankėme antrąją Kalėdų dieną, vakare. Žmonių buvo lygiai tiek, kiek dirbo personalo, tad vakarieniaujant galėjome mėgautis visiška ramybe ir privatumu. Būtent dėl tokios ramybės mes jau kelinti metai kaip atklystame į šį kurortą besibaigiant šventėms.

Restorano interjeras pasirodė jaukus, su minimaliom detalėmis, nenuobodus, tad vakaro jaukumo niekas negadino.

Maisto meniu gana „siauras“ (tai nėra blogai), didžiąją meniu dalį sudarė gėrimai (dėl gėrimų galvą sukome ilgiau nei dėl maisto).

Dar prieš čia ateinant mums rekomendavo išbandyti Tuno Tartare (8 EUR), tad rekomendacija liko neužmiršta. Iš pagrindinių patiekalų aš išsirinkau Anties krūtinėlę (14 EUR), o žmona – Ravioli (9 EUR).

Vedini gerų atsiminimų apie viename Kauno restorane ragautą Melionų Margaritą bei pasiteiravę ar pas juos ji taip pat tiršta, užsisakome po vieną (Kaune jos buvo skaniausios EVER ir manau, kad greitu metu teks keliauti į tą vietą dar kartą, kad ir Jūs apie tai sužinotumėte).

Restoranas 4 Palanga Mango margarita

Pirmiausia atkeliavo Margaritos (5,5 EUR). Kur druska ir rūgštelė ant krašto? Ir kur tas tirštumas? Kokteilis buvo neblogas, bet toli gražu neatitiko mūsų lūkesčių, ypač lyginant jį su Kauno variantu (šis restoranas dėl to nekaltas ir tikiu, kad daugelis vietų jau neatlaikys Margaritų išbandymo…).

Restoranas 4 Palanga Tuno Tartaras Restoranas 4 Palanga Nuostabus Tuno Tartaras

Tada ant stalo, virsdamas dūmais, atkeliauja Tuno Tartare. Tenka palaukti bent porą minučių kol prasisklaidžius dūmams mes pamatome patį patiekalą, bet laukti buvo verta… Nežinau kaip apibūdinti jo skonį, bet tai buvo nepaprasta… Tunas persipynęs su morkų muslinu, avokadais, ponzu sudarė tokio neapsakomo skonio derinį, kad kiekvienas kąsnis buvo palaima… Dieviškas skonis, ne kitaip… Vėliau mus aptarnavusi mergina papasakoja, kad vieni vilniečiai čia atkeliauja vien dėl jo (300 km. dėl vieno užkandžio) ir prisipažinsiu, kad aš ja tikiu…

Restoranas 4 Palanga Antiena

Po tokio „stipraus“ užkandžio aš su nekantrumu pradedu laukti Antienos. Ant stalo ji atkeliauja minimali ir stilinga, kaip ir pridera šiai vietai. Mėsos skonis, kepimas, viskas buvo tikrai neblogai, bet vienas – bet. Kur WOW? Kur kažkas, kas mane priverstu įsimylėti šią Antį? Vien atidengtos kojos ir didelės iškirptės man neužtenka, aš laukiu stebuklo. Deja, bet nei kuskusas, nei padažas manęs nesužavi ir manau, kad šioje vietoje galima patobulėti.
Pavalgiau skaniai, bet jau po 5 min. aš pamiršau Antienos skonį (kaip minėjau, pačiai mėsai neturiu nė vieno priekaišto) ir grįžau į prisiminimus apie Tuną… To neturėjo būti… Suprantu, kad šios vietos pagrindinis tikslas – gera mėsa, bet kitą kart noriu gauti ir stebuklą.

Tiesa sakant, žmonos Ravioli buvo labiau įsimenami ir skanesni už mano pasirinkimą. Jie buvo kiek sūroki, tad paprastiems mirtingiesiems tai gali kiek kliūti, tik ne mums, mums buvo idealu. Ravioli taip pat galėčiau rekomenduoti.

Trumpai apibendrinant – mums patiko, bet yra tobulintinų vietų. Draugams irgi patiko, bet anot jų – Restoranas ONORĖ labiau… Mes jau laukiame kitos kelionės, kada aplankysime ir šią vietą (šie du restoranai rungėsi dėl mūsų vakarienės, deja, dėl laiko trūkumo aplankėme tik vieną iš jų).

P.s. prisiekiu, kad Tuno Tartare skonį atsimenu lygi šiol… Lyg atmintinai išmoktą meilės eilėraštį… Skonis tiesiog nepamirštamas…

Vertinimas: 8 iš 10
Kaina: vakarienė – 42 EUR + arbatpinigiai

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *