Restoranas 4: oazė Palangos restoranų dykumoje

Rašant šį įrašą prisimenu save einantį Basanavičiaus g. Palangoje ir keistą jausmą, kai supranti, kad 95 proc. aplink esančių maitinimo įstaigų yra tiek beviltiškos, kad net jų arbatai galėtum rasti 9 priekaištus. Pvz. pamatai kavinę/piceriją su reklamine iškaba apie picą už 9,50 EUR., o stebėdamas koks popieriaus lapas su keliais ingredientais guli ant klientų stalo vos susilaikai nerodydamas pirštais ir garsiai nekvatodamas.

Būtent todėl mes stengėmės ieškoti savo valgio kiek atokiau nuo šios gatvės. Ir nors aplankėme ne vieną vietą (ukrainiečių restorane barščiai buvo labai geri), bet šiandien noriu papasakoti apie Restoranas 4, tiksliau grįžti su naujais įspūdžiais, nes apie juos jau rašiau 2016 metais.

Restoranas 4, Palanga

Taigi, paskutinis vakaras ir paskutinė vakarienė. Mes nusprendžiame jog atėjo laikas tikram poilsiui t.y. nustoti klajoti ir pavakarieniauti savo viešbutyje Grand Baltic Dunes I Apartments in Palanga.

Restoranas 4, Palanga

Nusileidę iš savo kambario liftu žemyn patraukiame į restoraną, kur mus pasitinka tos pačios mielos ir neatsibodusios skandinaviško dizaino detalės. Nepamenu ar senojoje vietoje buvo tos nuotraukos, bet mums jos taip pat pridėjo žavesio. Tad nors vietos čia ir mažiau, bet mums viskas labai tiko ir derėjo su viešbučiu.

Restoranas 4, Palanga Restoranas 4, Palanga Restoranas 4, Palanga

Meniu, tiksliau pagrindiniuose patiekaluose man kiek pritrūko pasirinkimo laisvės, nes iš 4 ten buvusių patiekalų, Vištienos krūtinėlę (10 EUR) užsisakė žmona, tad turėjau rinktis tarp Pastos su Jūros gėrybėmis (11 EUR) (sakė jog patys ją ir gamina vietoje) bei Jautienos išpjovos (19 EUR).

Bet ką daryti, kai Pasta tavęs nežavi, o po paragautos Wagyu jautienos tu dar nesi pasiruošęs paprastam skoniui (nesupykit už tokį pasisakymą, čia visai jautienai skirta). Mano akys slenka žemyn ir užsisakau ketvirtą ir pigiausią meniu variantą – Quesadilla su kapota vištiena ir karamelizuotais svogūnais (7,50 EUR.). (Mus aptarnavęs vaikinas minėjo, kad meniu bus plečiamas sezono metu, o kol kas jie orientuojasi į kokybę ir šviežumą, tad dėl to nepykstu).

Be Vištienos ir Quesadilla dar užsisakome Kukurūzų sriubos su Elniena įdarytais Ravioli (4,50 EUR), Nachos su riešutų sviesto padažu, sūriu ir sriracha (5,50 EUR) bei dvi Mango margaritas (6 EUR / viena).

Beveik Meksika?

Restoranas 4, Palanga

Pirmiausiai atkeliauja mūsų margaritos. Grįžtant į 2016 metus, tai čia jaučiasi didžiulis proveržis (praeitą kartą pabumbėjau dėl jų). Atsirado ir druska/rūgštis ant taurės kraštelių, pati taurė pakeitė formą, o ir jokio skiedimo ledukais, jų tik lygiai tiek kiek reikia, kad būtų gaivu (atrodo, kad Margaritas taisė būtent man ir pagal mane). Super – šitas gėrimas „užskaitomas“.

Restoranas 4, Palanga

Atkeliauja sriuba ir Nachos. Apie sriubą kiek vėliau (desertui), o Nachos mus vėl nuteikia labai pozityviai. Lyginant su kitais, ragautais Lietuvos meksikietiškuose restoranuose, turbūt vieni iš geresnių (palaukit, bet čia net ne meksikiečių restoranas?). Labai vertinu tokių vietų pastangas paieškoti kažko įdomesnio (WOW), nei tiesiog supilti faršą/sūrį ant viršaus ir užkepinti.

Labai patiko žemės riešutų padažo ir sriracha žaismas su traškiais Nachos, bet tuo pačiu aš norėjau dar stipriau jausti šiuos du ingredientus t.y. daugiau aštrumo (Meksika!) ir daugiau žemės riešutų (man jie šiaip patinka). Kad ir kaip būtų, vien už pastangas jie verti gero vertinimo.

Ant stalo atkeliauja Vištienos krūtinėlė ir Quesadilla. Kad galėtumėte kainas bei vaizdą lyginti su Basanavičiaus g. produkcija, priminsiu, kad jie kainavo – 10 ir 7,5 EUR.

Vien savo išvaizda jie mus nuginklavo ir pavergė, kaip kažkada JAV slapta pavergė USSR žmones su savo laisvės idėja.

Restoranas 4, Palanga

Regis iš visiškai nuobodžios vištienos krūtinėlės jie sukūrė mažą stebuklą, kuris žmoną tiesiog sužavėjo. Jai patiko tiek bulvių/burokėliu piurė, kuri regis sproginėjo burnoje, tiek degintas svogūnas (viskas ten taip turi būti), tiek traškių burokėlių ir kedrinių pinavijų apvalkalas. Ir ne tik patiko, bet išlaižė iki paskutinio piurė lašo.

Quesadilla gal ir nenustebino kažkokiais netikėtais skonių vingiais, bet priekaištų jai neturiu. Na, gal tik norėjosi kiek labiau jaučiamo glazūruotų svogūnų indėlio, bet susivalgė tvarkingai, sočiai ir su pasimėgavimu (bet gal kokia kalendra dar skonį sustiprintų?).

Restoranas 4, Palanga

Žinote, rašydamas ir dar kartą žiūrėdamas į šio maisto nuotraukas pradedu suprasti ką jaučia Basanavičiaus gatvės kavinių lankytojai po išgertų 8 bokalų alaus, kai ant stalo atkeliauja trečia porcija keptos duonos. Jūs bent įsivaizduokite su kokia meile jie į ją tada žiūri… Na, tik mes buvome blaivūs ir matėme tikrąjį grožį, o ne „užpiltą“. Tą, kurio Palangoje tikrai nėra daug, nebent karbonadas ar kepta duona (abu su sūriu) Jus nuoširdžiai žavi.

Bet grįžkime šiek tiek atgal, kai man atnešama sriuba. Pamenate jų tuno tartarą ir mano Odę jam iš praeito apsilankymo (beje, jis dar meniu)?

Restoranas 4, Palanga

Tai čia panašiai – tiesiog “kostmosas”. Ji buvo tokia gera, kad tik ją suvalgęs norėjau užsisakyti dar vieną porciją (tada dar vieną). Jiems kažkaip pavyko iš visų ingredientų ištraukti nenusakomą rezultatą.

Švelnus ir salstelėjęs kukurūzų skonis, krapų aliejus, traškus svogūnas ir dar tie du Ravioli su elniena nuo šios skelbiami kaip mano sriubos favoritai. Taškas.

Pamokslas ir išvados?

Kodėl mes tik paskutinį vakarą čia nusileidome? Sumokėjome vos ne mažiausią visų mini atostogų kainą už geriausią maisto ir emocijų porciją.

Džiaugiuosi, kad Jūs atsikėlėte į mūsų mėgstamą Grand Baltic Dunes I Apartments in Palanga, dėl kurių nepriekaištingo aptarnavimo mes ir vėl turėjome gerą poilsį, o Jūs esate dar viena priežastis, kodėl čia grįšime ne vieną kartą (esate puiki pora).

Vertinimas 9,5 iš 10 (0,5 pasilaikau sau, kol nuspręsiu ar norėjau kalendros)
Kaina: 39,50 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *