SPOT: užkampis, bet valgyti galima

Užkampis miesto centre ar normali vieta? Toks klausimas man kilo atėjus į SPOT, įsikūrusį Balto tilto apačioje (vietoje Mambo Pizza).

Vieta kaip ir nebloga, bet jei nežinai, kad einant tiltu reikia (ir galima) nusileisti laiptais žemyn, tai čia gali niekada ir neužsukti. Laimei – kažkuris jų FB postas man užkliuvo, tad nusprendžiau atvykti čia pamedžioti.

SPOT burgeris

Atėjau pietų metu, bet žmonių buvo vos keli. Tiesa, interjeras sakyčiau labiau pritaikytas vakaro pasisėdėjimui, tad nieko keisto, kad ne pietauti čia žmonės atvyksta. Skambėjo tokia lengva elektro, lounge muzika. Atsisėdau prie lango, kad galėčiau stebėti miesto „dangoraižius“.

Priėjusi padavėja buvo mandagi, mandagiai priėmė mano klasikinio Burgerio užsakymą, tik nepatikslino, kad stalo vanduo yra mokamas (po to kai aš paprašiau paprasčiausio vandens)… Nieko, vanduo buvo visai neblogas, negaila tų 50 centų.

Beje, maža, bet erzinanti smulkmena – man teko pačiam ją stabdyti be nueinant, nes apie mėsos kepimo lygį ji neužsiminė nė žodžio. Tad per prievartą sutarėm, kad man iškeps mėsą man pateiks Medium Rare (suprato ne iš pirmo karto, ko aš noriu).

Burgeris atkeliavo labai greitai (maždaug per 10 min.). Pamenu kaip jį pamačius pirma mintis buvo – didelis, labai didelis… O ar skanus?

Spot burgerio rinkinys

Kaip visada pradedam nuo bulvyčių – neįsimintinos… Bet ant jų buvo druskos, o man tai jau yra šioks toks pliusas. Rūkytų paprikų majonezo padažas buvo toks pats paprastas kaip ir bulvytės. Bet ir čia yra pliusų – toks padažo variantas tikrai geriau nei koks kečupas, tad irgi nesiskundžiu. Paskutinis priedas – Koleslovas a.k.a. Coleslaw. Per saldu… Neblogas mėginimas, beveik viską suvalgiau, bet nepersistenkite su saldumu.

Judam prie Burgerio. Tik pradėjęs jį spausti (ritualas skirtas jo suploninimui ir paruošimas valgymui rankomis) supratau kodėl man bandelė atrodė tokia matyta. Spaudimo metu ji pradėjo skilinėti bei lūžinėjo bandelės viršutinis sluoksnis, todėl prisiminiau apie tokią pačią bėda Tesloje. Galiu lažintis, kad šios dvi vietos turi tą patį bandelių tiekėją (ir jam reikia išmokti užtikrinti savo gaminių kokybę).

Po paruošiamojo spaudimo prasidėjo bandymas jį valgyti. Ar sakiau, kad jis buvo didelis? Nors turiu tikrai didelę Burgerių valgymo rankomis patirtį, bet šis variantas man pasirodė per sudėtingas. Nepadėjo ir bandelės struktūra, tad tik pusę jo įveikiau rankomis, likusią dalį teko įveikti peiliu ir šakute. Gėda? Tikrai taip…

Skonis? Mėsa tikrai nebuvo Medium Rare, neradau nieko raudono. Visgi, nebuvo taip blogai, nes pati mėsa buvo gana gero skonio, nesausa. Tik kodėl ant jos buvo tiek druskos? Aš mėgstu sūriai, bet čia jau buvo per daug. Druska ne vieną kartą sugebėdavo „permušti“ visus ingredientus ir pareikšti, kad ji čia karalius.

Patiko cheddar sūrio ryškumas (Mature?). Taip pat marinuoti svogūnai, jie man priminė Londono dvikovos nugalėtoją. Vienintelis dalykas, kuris man vis trukdė – ta pati bandelė… Šį kartą viską nurašysiu ant tiekėjų ir per daug griežtai nevertinsiu jos, bet kažką daryti reikia… Pakalbėkite su kepykla dėl bandelių viršaus skilinėjimo, nes ši problema privalo būti išspręsta.

Šiaip egzempliorius buvo gana neblogas, nors tobulėti dar reikia (druska, cukrus, bandelė).

Vertinimas: 7,5 iš 10;

Kaina: 5,9 EUR (su bulvytėmis ir Coleslaw)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *