Tahini: šalta mėsa ant iešmo

Iki metų pabaigos lieka vis mažiau laiko. Vis mažiau laiko lieka ir būtiniems reikalams, iki šio „deadline“, užbaigti.

Žinau, kad visko jau nespėsiu padaryti, bet bent greituoju būdu grąžinu skolą apie Tahini. Maistas nuo iešmo, kurią aplankyti rekomendavo ne vienas komentatorius.

Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Užsukome ten prieš porą savaičių, šeštadienį.

Atvykome ten ~12 val. (skelbia, kad dirba nuo 11 val.), bet regis lankytojų jie dar nepriėmė t.y. apsauginės žaliuzės buvo tik pusiau pakeltos (matyt vyko vaikų ir nykštukų maitinimo valanda).

Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Kelias minutes pastoviniavome prie durų, bandėme apsimesti nykštukais bei pasilenkę žiūrinėjome vidun, kol mus pagaliau pastebėjo ir įsileido – ačiū.

Ten radome kelis staliukus ir kuklų interjerą, bet eidamas valgyti Shawarmos aš nieko prašmatnaus ir nesitikėjau, tad viskas gerai, jokių priekaištų.

Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Pradedame nagrinėti meniu. Maloni mergina paklausia ar mes čia pirmą kartą ir išgirdusi teigiamą atsakymą pataria pažintį pradėti nuo Suktinių (ji tokia maloni, kad tiesiog negalime nepasinaudoti jos patarimu).

Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Užsisakome dvi Shawarmas (suktinius) su Aviena/Jautiena (5 EUR/vnt.) ir dar papildomai, paragavimui, vaikišką porciją Falafelių (3 EUR), nes senokai besidžiaugiau šiuo gėriu.

Po kokių 10-15 min. ant stalo atkeliauja tikrai vaikiška porcija Falafelių – lygiai 2 vienetai. Porcija mažoka, bet mes norėjome tik paragauti, tad dramos nedarome ir pradedame ceremoniją.

Nors praėjo jau daug laiko ir detalių negaliu atpasakoti, bet tiksliai pamenu vieną – šie falafeliai buvo geriausi iš mano ligi šiolei ragautų! Pasakiškai natūralus ir stiprus avinžirnių skonis mus tiesiog pribloškė.

Neapsimetinėsiu rašydamas kaip puikiai su jais derėjo humusas, padažas ar šalia buvusios daržovės (atsimenu, kad viskas ten puikiai tiko, tik nepamenu detalių), bet ranką ant širdies pridėjęs galiu pasakyti, kad Falafelių čia dar tikrai grįšim (ir grįžom su žmona, todėl skaudžiuoju būdu sužinojome, kad sekmadieniais jie nedirba).

Ok, tada po KURIO laiko t.y. neatleistinai daug laiko (žinant, kad mes buvome pirmieji ir vieninteliai klientai), atkeliauja Shawarmos.

Gražios, egzotiškos ir teisingai padalintos į dvi dalis, kad mums būtų patogiau jomis džiaugtis.

Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Pirmasis paragauja mano brolis (aš dar fotografuoju) ir pasigirsta: „man atrodo ar mėsa šalta“? Paragauju pats. Ramiai, suprasdamas, kad mano brolis nerašo apie maistą jį apšviečiu: „ne šalta, o šilta“, gi techniškai skirtumas tarp +10/15 laipsnių ir ~+30 gana didelis, tiesa?

Viskas. Čia galėčiau ir baigti – mėsas buvo vos šilta. Bet nebaigsiu.Tahini, Shawarma, Vilnius, Falafeliai

Kritikai (aš ne kritikas, tik aprašinėju savo potyrius), tie kurie stovite prie Promo ir stebite visų kebabinių savininkus atvykstančius ten apsipirkti, čia jums – valgant buvo ne vienas momentas, kai pradėjau svajoti apie tualetinio popieriaus valgymą. Ir kalbu apie tikrą popierių, net ne apie kebabinių mėsą, kurią jūs taip vadinate. Ir tai darote be faktų, tik šiaip – nu nes gi žinote geriausiai (neneigiu, kad dalis naudoja š…, bet tikrai ne visi).

Kartais pagerėdavo ir net pajausdavau mini malonumą (matyt dėl prieskonių ir daržovių), bet faktas vienas – mes gavome vakar keptą, tada vėl perkeptą ir nedakeptą (šilumos prasme) bei jau gerokai išsausėjusią/ sprangią mėsą. Taip, ji buvo natūrali, su labai gerais/ skoningais rytietiškais akcentais ir t.t., bet tai nekeičia fakto, kad tokios mėsos negalima pateikti.

Primenu, kad čia važiavome ragauti „geriausios“ ir natūraliausios mėsos (anot ne vieno atsiliepimo), bet šiuo atveju net nebuvo įmanoma pajausti skirtumo tarp avienos ir jautienos.

Jei tik ji būtų buvusi šviežiai kepta ir sultinga… Gal kitą kartą? Po kokių 6 mėn., kai pamiršiu mėsos nuoskaudas?

Na, mano brolis kiek atlaidesnis ir po visko sugebėjo pasakyti, kad jam patiko ir čia dar grįžtų Shawarmos, bet aš kurį laiką čia užsakinėsiu tik Falafelius.

Vertinimas: 2 iš 5 (abu už Falafelius)
Kaina: 13 EUR dviems

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *