Toli Toli: Lietuviškas Tikka Masala variantas nesužavėjo

Ir vėl Druskininkai. Jau nebeskaičiuoju kiek šiais metais čia kartų buvome (vien per paskutines tris savaites mes čia antrą kartą), bet kai reikia pabėgti nuo miesto šurmulio, mes visada čia randame užuovėja. Miestelis kuriame net visiems viešbučiams esant užpildytiems 99 proc. tu nematai žmonių, jie tiesiog tau netrukdo.

Nežinau ar dėl poilsio rėžimo, ar dėl to, kad beveik viską čia jau išbandėme (išskyrus Forto Dvarą), bet man kažkaip dažniausiai nėra noro rašyti apie savo potyrius Druskininkuose.

Šį kartą padarysiu išimtį, nes aplankėme senai planuotą, bet vis pamirštamą vietą – Toli Toli / Druskininkai, apie kurią esame gavę daug ir gerų atsiliepimų.

Toli Toli Lietuviška Tikka Masala

Dar dienos pasivaikščiojimo metu rezervavome staliuką ir kaip vėliau paaiškėjo – tai labai teisingas sprendimas, nes ~19 val. pas juos rasti laisvą staliuką praktiškai neįmanoma.

Iš „Toli Toli“ pavadinimo bei meniu suprantu, kad restoranėlis skirtas rytams, o gal tik man taip atrodo? Nes aprašyme jie savęs jokiai konkrečiai virtuvei nepriskiria. Gal todėl ir interjere nesijaučia rytų dvelksmo (kurio mums nereikia). Aplinka sakyčiau atsiduoda jaukaus šeimos restoranėlio atmosfera, skirta romantiškam pasisėdėjimui bei lengviems pokalbiams. Deja, bet dėl jaukumo ir intymios atmosferos interjero nuotraukomis su Jumis nesidalinsiu, tiesiog jų nedariau…

Kaip ir dera šeimyninio restoranėlio aplinkai, aptarnavimas buvo be priekaištų. Nuoširdus, šiltas ir paprastas. Jis buvo ant tiek geras, jog žinias apie tai, kad jie visgi negalės mūsų pradžiuginti sūrio rutuliukai, kad nebeturi Rieslingo ar pilstomo alaus mes priimame kaip savaime suprantamus dalykus ir tai mūsų visiškai nenuvilia.

Toli Toli uzkandziai

Užkandžiui užsisakėme „BAGA GANOUŠ – keptų baklažanų kremą“ (4,7 EUR) kuris buvo patiektas su granatų sėklomis ir kvietiniais paplotėliais. Šis užkandis mus tikrai maloniai nuteikė. Kai pradėjome valgyti rodėsi, kad trūksta druskos, bet vėliau paaiškėjo, mums jos visiškai nereikėjo. Viską išsprendė granatų sėklos, kurios savo aromatu pridėjo trūkstamą detalę šiame kreme.

Toli Toli Lietuviška Tikka Masala

Pagrindinė vakaro vinis turėjo būti „TIKKA MASALA vištiena“ (8,2 EUR), kuri buvo pristatyta kaip 12 val. indiškuoseprieskoniuose marinuota vištiena, troškinta graikiškame jogurte su pomidorais, pateikiama su kuskusu, kedro riešutais ir kaliaropės grežinėliais.

Kai tik sulaukėme jų ant stalo, regis viskas turėjo būti gerai t.y. kvapas buvo daug žadantis (ryškiausiai jutome cinamono dvelksmą), bet atėjo laikas ragauti… Ir?? Ogi nieko… Skonyje iš kvapo liko tik šnipštas… Prieskoniai tarsi kažkur dingo palikdami tik skaniai patroškintą vištieną (be Indijos skonio)… Net aštrumo nebuvo (buvo, bet ne tas). Valgėme ir dalinomės savo padrikomis mintimis kas čia yra. Priėjome prie varianto – Europietiška Tikka Masala, dar labiau pritaikytas Lietuvai t.y. truputi aštrus vištienos troškinys su pomidorais.

Rimtai… Aš nesu didelis Indiškos virtuvės ekspertas, bet esu jos ragavęs ne vieną kartą (ne Lietuvoje, bet ir ne Indijoje) ir žinau, kad valgant jų maistą tu turi jausti 100 skirtingų prieskonių vienu metu ir tuo pačiu metu, lyg pragare, kamuoja velnioniškas aštrumas (dėl aštrumo, tai ne visais atvejais, bet šiuo, turėjo būti kažkas panašaus)… Tą patį patvirtino ir mano žmona, kuri ne kartą lankėsi Indijoje bei žino kokia ta tikroji Indišką virtuvė… Ar buvo neskanu? Ne, buvo skanu ir daug, bet jei mes užsakome Tikka Masala, tai joks kitas variantas mūsų jau nepadarys laimingais…

Toli Toli nuotaika

Kaip ir dera, po valgio paklausia ar mums patiko… Tylime… Merginos akys išsiplečia… Mes pasakome, kad tai nebuvo Tikka Masala ir pradedame blogai jaustis, nes matome, kad mergina nuliūsta, jai tikrai ne vis vien… Kartu padiskutuojame kas yra ta Tikka Masala, ji prisipažino, kad čia sušvelnintas variantas (dėl aštrumo), nes ankstesnis variantas žmonėms buvo „per stiprus“, bet klausimas dėl kitų prieskonių vistiek lieka neišspręstas (pabandykite juos užsakinėti tiesiai iš Indijos, jokie tiekėjai Lietuvoje manau jų neturi)…

Atnešusi sąskaitą ji dar kartą padėkoja už mūsų mintis ir kritiką. Savo ruožtu mes jai irgi padėkojame, mes nebesijaučiame blogai, mes padedame jiems tobulėti ir tikime, kad čia nebuvo paskutinis apsilankymas šiame restoranėlyje (vien dėl aptarnavimo ir jaukumo jausmo, kuris mūsų nepaleido iki paskutinės akimirkos).

Vertinimas: 7 iš 10
Kaina: vakaro sąskaita ~30 EUR (su gėrimais) + arbatpinigiai

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *