Tores Bravoras: Kalnėnų pasirinkimas Nr. 1 (kai nėra iš ko rinktis)

Aštuoni mėnesiai – būtent tiek laiko man prireikė, kad nueičiau iki mūsų rajono artimiausio valgymo taško bei jį aprašyčiau. Bet mes pagaliau tai padarėme, tad išdidžiai pristatau Pavilnio/Kalnėnų žvaigždę – Tores Bravoras.

Tores Bravoras, Vilnius

Na, žvaigždė jis ne dėl savo aukščiausios klasės virtuvės šefo, interjero ar kitų dalykų, tiesiog daugiau nelabai čia kažko galima rasti.

Tores Bravoras, Vilnius

Nors šio Bravoro išorė gana skurdoka, bet terasoje jie slepia tikrą lobį – įspūdingą vaizdą su begale žalumos ir medžių. To nepasakyčiau apie vidų, kur pasirinktas tipinis, „ištaigingas“, Bernelių užeigos ir CO. interjeras, kur vyrauja medis, retro baldai ir pan. (skonio reikalas, bet mums nelabai).

Tores Bravoras, Vilnius Tores Bravoras, Vilnius Tores Bravoras, Vilnius Tores Bravoras, Vilnius

Gavę meniu pradedame žvalgytis. Kiek nustebau, nes buvau tikras, kad tokia vieta tikrai turės cepelinų ar bulvinių blynų, bet vietoje jų mes randame midijų, anties krūtinėlę, šonkaulių ir Burgerių. Pradedu galvoti, kad čia gal ir nebus taip blogai, nes būtent dėl baimės nusivilti mes šią vietą tiesiog aplenkdavome.

Visgi, vienas ženklas mane kiek neramimo – Burgeris už 9,90 EUR? Jie tikrai mano, kad gali sąžiningai atidirbti šią kainą? Sorry, bet man čia panašu į nesusipratimą, o jo kainą matyt nustatė prisirašę daug skirtingų lapeliu su skaičiais nuo 5 EUR iki 12,50 EUR ir atsitiktinai ištraukė būtent 9,90 EUR. Niekas manęs neįtikins, kad jų Burgeris gali būti tiek vertas. Tiesiog per daug Burgerių esu valgęs panašiose vietose, kad dar kartą pakibčiau ant to: „bet jei tiek pinigų prašo, tai gal geras?“.

Tores Bravoras, Vilnius Tores Bravoras, Vilnius Tores Bravoras, Vilnius Užsisakėme: jų virto alaus (2,50 EUR/500 ml.), gruzdintos duonos su sūrio padažu (3,50 EUR), keptą baklažaną su feta (6,90 EUR) ir Jaučio žandus raudono vyno padaže (10 EUR).

Laukdami maisto ir gėrimų dar kartą įsitikinome kokia skirtinga ir įdomi publika gyvena mūsų apylinkėse. O ji susideda iš Kalnėnų gyventojų ir aplinkinės faunos. Aš net turiu paprastą sistemą, kaip galiu pažinti ar tai Kalnėnas ar prakutęs turgininkas/verslininkas (retais atvejais jie irgi gyvena Kalnėnuose, o ne aplinkiniuose namuose).

Užtenka parduotuvėje stebėti kaip kas atsiskaito už prekes: jei moka kortele – Kalnėnas, jei grynais ir stambiomis kupiūromis – „sąžiningas verslininkas“ arba jo žmona.

Tores Bravoras, Vilnius

Iki atsikraustymo, nesu matęs tiek grynųjų pinigų operacijų kaip čia. Bet yra vienas pliusas, nes Liepkalnio Maximoje pamatęs nusidriekusią eilę prie savitarnos kasų, tu ramiai ją apeini su keliais „atsiprašau“, nes kasos priimančios tik korteles dažniausiai laisvos (kiekvieną kartą!).

Laukdami maisto mes turėjome unikalią galimybę gėrėtis dviejų „verslininkų“ pasirodymu prie gretimo staliuko. Nesu tikras, bet man atrodo jog vienas iš jų buvo kažkuris iš VP Market slaptųjų akcininkų, tik tą dieną vilkėjo kamufliažą t.y. konfliktkę (maikutė be rankovių), apdriskusius šortus ir sandalus – tiesiog nenorėjo, kad jį pažintų.

Jie matyt šventė svarbią pergalę versle, nes vos kiek po 12 val. jau gėrė brendį su alumi, valgė šonkaulius ir vis kalbino padavėjas (regis šventė jau antra diena iš eilės). Tas VP akcininkas lyg lakštingala demostravo savo sklandžią iškalbą bei stengėsi „sumedžioti“ padavėjas sau t.y. prisivilioti jas į savo įmonę skelbdamas kiek jis joms mokės „į rankas“ jei tik jos ateis pas jį dirbti, nes jis gi puikiai išmano kiek jos uždirba (aukščiausio lygio verslininkas!) ir žino, kad jo pasiūlymas yra neatmetamas. Vėliau pradėjo su jomis bendrauti rusiškai, o kai jos negalėjo jam nieko atsakyti, pasipiktino ir liepė išmokti rusų kalbą (taip ir nesupratau – ar priims jas be rusų kalbos, ar ne).

Bet laikinai grįžkime į maisto pasaulį, nes ant mūsų stalo atkeliavo gėrimai ir duona.

Turiu pripažinti, kad alų jie virti moka, o ir kaina visai protinga. Gal tai nebuvo skaniausias alus pasaulyje, bet lyginant su tokio lygmens bravorais – viskas gerai. Mums patiko tiek tamsus, tiek kvietinis pasirinkimas.

Tores Bravoras, Vilnius

Kepta duona gerai iškepta, ne per riebi, traški ir nepjaustė gomurio. Vienintelė problema – sūrio padaže karaliavo majonezas, todėl aš jį pervadinčiau į majonezo padažą. Jo buvo tiesiog per daug, jame buvęs sūris ir žalumynai pranykdavo, tad finale atrodo lyg suvalgei pusę litro majonezo. Vienas pliusas – padažo užtekto ir net liko.

Atkeliavus antriesiems patiekalams tęsiame savo ragavimą.

Tores Bravoras, Vilnius

Žmonos baklažanai atrodo „įdomiai“. Tiek man, tiek žmonai jie kai ką primena, bet vardan profesionalumo aš susilaikysiu ir tiesiog palauksiu kol kažkas komentare tai įvardins garsiai (tikrai tai padarysite). Na, bent porcija buvo milžiniška.

Pats patiekalo skonis buvo neblogas. Gal kiek rieboka, bet valgoma. Įdomu kodėl aprašyme jie nepaminėjo pesto, nes man atrodo, jog jis ten ir užėmė garbingiausią vietą ir tik po jo pajusdavai fetą ir baklažano skonį. Gal fetos aš net kiek pasigedau, todėl sunku vertinti šį valgį.

Tores Bravoras, Vilnius

Jaučio žandai manęs nesužavėjo. Jei jie stengėsi tinkamai juos ištroškinti, kad mėsa būtų minkšta – jiems pavyko. Jei norėjo mane sužavėti bendru skoniu – jie stipriai susimovė.

Tai buvo labai nuobodus patiekalas su nuobodžia bulvių koše. Atvirai sakant, paprasti džiovinti krapai ant bulvių košės būtų „pakėlę jį į kitą lygi“. Net buvau pradėjęs galvoti, kad Burgeris būtų buvęs geresnis pasirinkimas, nes žandai tų sumokėtų 10 EUR visiškai nepateisino. Ir kokia proporcija vyno buvo naudota jį troškinant? Kad ten turėjau jausti vyno natas supratau tik dar kartą atradęs meniu foto. Bet ir vėl – na, bent porcija buvo pakankamo dydžio.

Supratau, kad mūsų intuicija buvo gera ir ne veltui mes tiek laiko čia neatėjome. Vienintelis geras dalykas, tai alus (dėl kainos) ir nuostabus gamtos vaizdas. Bet šie du privalumai atvilioja ir jau mano paminėtą publiką, tad „išeinam ant 0“.

Visgi, jei jums patinka Bernelių tipo užeigos, dievinate HBH, tai tikrai čia ateikite. Šiame segmente jie stovi gana rimtai ir turi ką pasiūlyti. Na, išskyrus cepelinus. Tiesą sakant, esu tikras, kad cepelinai galėjo šią vietą „ištraukti“ (gal net būtų gavę vieną „Čepelin“ žvaigždutę).

Nepamirškite pasiimti piniginės ant pilvo ir grynų pinigų (priima ir korteles, nesupraskite neteisingai), nes visą laiką aš čia jaučiausi tarsi grįžęs į 199X metus, kai mano minėti „verslininkai“ prie gretimo staliuko buvo didis pavyzdys ir siekiamybė visuomenei.

Gal galite kas atidaryti Kalnėnuose normalią vietą? Leiskite mums atsiskaitinėti kortele ir taškyti banko sąskaitose laikomus pinigus. Galite net tą patį kainų lygį palikti kaip ir Tores (šonkauliai 12 EUR???), mes sumokėsime, tik leiskite pasijausti žmonėmis…

Vertinimas: 2 iš 5
Kaina: ~25 EUR už pietus ir gėrimus dviems

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *