Uptown Bazaar: Lietuvoje ilgai ieškota vieta

Kur važiuoti pavalgyti, kai nė velnio neįsivaizduoji ko nori?

Tikiu, kad daugelis šią vietą jau žinote, bet mes ją aptikome vos prieš kelias savaites, kai sekmadienio popietei reikėjo kažkur nusivesti draugus iš Kauno.

Kadangi Vilniaus g. jau visiškai okupuota Kauno maitinimo įstaigų, tai mes specialiai patraukėme į Kauno gatvę ir joje įsikūrusį – Uptown Bazaar.

Jau po pirmojo apsilankymo uždaviau sau paprastą klausimą – kodėl aš taip ilgai ignoravau visus teigiamus signalus? Tikrai buvau gavęs ne viena rekomendaciją, bet tik numodavau ranka ir sumurmėdavau panosėje: „meh…“. Tada laukdavau kelionių svetur, kurių metu apsilankydavau kokiame „La Boqueria“ turguje Barselonoje ar „Camden market“ Londone ir pykdavau, kad Lietuvoje tokių vietų nėra.

Na, turime jau pakankamai gerai žinomą Halės turgų, bet kol jis neatsikratys to pigaus šlamšto prekystalių iš Kinijos – jo neužskaitysiu (jau geriau juos visus pakeistų rauginti agurkai ir kopūstai).

Sekmadienio avilys

Uptown – lyg koks avilys, kuriame nuolatos dūzgia žmonių diskusijos ir juokas. To šurmulio tiek daug ir jie taip vienas su kitu persipina, kad regis turi Tave erzinti, bet nejučiomis jame tiesiog pats ištirpsti, paskęsti. Tada pats įsijungi į tą patį sūkurį ir tampi jo dalimi – šeimos nariu.

Nors pati teritorija dar neprilygsta užsienio analogams ir trūksta pasaulio virtuvių įvairovės, bet mūsų poreikiams to pilnai pakanka. Nori picos, Burgerio, o gal Benedikto kiaušinių? Ne? Tai Šnicelio, šonkauliukų ar tiesiog kavos su spurga? Ne? Kažko iš jūros gėrybių ar amerikietiškų sparnelių? Rytinės Mimozos?

Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti (Alyvuogės iš Katalonijos)
Nebūtina valgyti vietoje, galima ir namo parsinešti (Smokas Smokehaus)

Apeini viską pora kartų ir jau priėmęs sprendimą lauki savo maisto (dar niekur neteko laukti maisto ilgiau nei 15 min.).

Per gana trumpą mūsų pažintį spėjau paragauti Smokas – family smokehouse gaminamo Berlyno šnicelio (6,50 EUR + garnyras) – tikrai rekomenduoju. Milžiniška skanaus maisto porcija prie kurios labai tiko jų ruoštos daržovės (tiek salotos, tiek marinuotos daržovės).

Nuostabaus skonio Berlyno Šnicelis iš „Smokas“

Taip pat teko namo išsiveši nuostabiai purių varškės spurgų iš Čiūrerija(rekomenduoju!) bei paskanauti Pepperoni picos (7 EUR), kurią paruošė Time 4 Pizza. Pica buvo skani, tinkamai aštri ir kokybišką, tad ir vėl man telieka ją rekomenduoti.

Pepperoni pica iš „Time 4 Pizza“

Bet jei paklaustumėte kas man ten patiko labiausiai, tai nedvejodamas atsakau – Burger Kiosk paruošti Jautienos Burgeriai su šoninės, viskio ir raudonojo vyno džemu. Labai teisingas skonis su vos, vos išlaviruota riba tarp per didelio saldumo ir gurmaniško skonių derinio (man tiko, kai kam gali ir netikti).

„Burger Kiosk“ šedevras

Nevardinsiu ką jutau jį valgydamas, tad tik pacituosiu kaip jie patys jį aprašo: “aukščiausios kokybės lietuviškos jautienos paplotėlis. Šoninės, viskio ir raudonojo vyno džemas. Naminė brioche sviestinė bandelė. Airiškas red chedar sūris. Traški little gem salota. Traški šoninė, rankų darbo chipotle majonezas, 2 valandas keptas confit pomidoras. Švelnūs marinuoti raudonieji svogūnai su žvaigždiniu anyžiumi. Marinuoti agurkėliai”.

Svarbiausia – visi šie priedai neužgožė jų nuostabiai pageltusios bandelės bei mėsos (mano esminiai kriterijai), tad drąsiai sakau, jog tai vienas geriausių mano ragautų Burgerių (6,70 EUR). Dar labai patiko jų Belgiškos rankų darbo bulvytės (1,99 EUR), tik kad padažas man pasirodė silpnokas t.y. pernelyg paprastas majonezas (tai negali sugadinti bendros nuomonės apie Burgerį).

Desertui – Spurgos iš „Čiurerija“

Tad jei dar čia nebuvote – privalote apsilankyti (pirmą kartą – sekmadienį, ~13 val., kad pajustumėt tai ką rašiau). Nežinau ar mums taip pasisekė su pasirinktu maistu, kad visus iš eilės rekomenduoju, bet ir toliau juos testuosime. Dar labai daug nebandytų vietų liko, tad bent kokius 5 savaitgalius ten galime nuvykti (Benediktai – tu sekantis).

Galų gale, nebūtina ir valgyti, galite tiesiog pasivaikščioti avilyje ir pasisemti gerų emocijų iš šios puikios vietos (gal parsinešti alyvuogių iš Katalonijos ar raugintų daržovių).

REKOMENDUOJU!

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *