Vingio Istorijos: vieta, į kurią gera sugrįžti

Kai turi šunį – savaitgaliais turi važiuoti į parką. Kai parke atsiduri pietų metu – užsinori valgyti. Kai nori valgyti – eini valgyti. (Paprastas gyvenimo ratas)

Kadangi Vingio parke identiška situacija mums nutiko šį savaitgalį, tai papasakosiu apie mūsų viešnagę Vingio Istorijos.

Vingio Istorijos Vilnius

Kada paskutinį kartą šiame parke lankėtės? Ar pastebėjote kaip jis tampa tikru didmiesčio atributu, sugebančiu pritraukti vis daugiau žmonių? Jis jau pulsuoja, o ne egzistuoja.

Visi tie parke sportuojantys žmonės su dviračiais, riedučiais ar tiesiog bėgimo bateliais. Visi tėvai, leidžiantys laiką su savo krykštaujančiais vaikais, arba kiti, lėtai bevaikštantys su savo jau užaugusiomis atžalomis, kurios pasakoja apie savo gyvenimo sunkumus bei laukia patarimo…

Visa tai sukuria nepaprastą aurą, kurią tarsi sargybiniai saugo parke svyruojantys medžiai…

Bet grįžkime prie Vingio Istorijų ir antrojo apsilankymo šioje vietoje (pirmą kartą ten apsilankiau prieš daugiau nei du mėnesius).

Vingio Istorijos Vilnius

Kodėl nerašiau po pirmo apsilankymo? Nes nepatikėjau tuo ką ten radau t.y. man patiko, o iš senesnės patirties su Vingio parko maitinimo vietomis negalėjau patikėti, kad čia galima nusipirkti ne tik valgomų ledų.

Nebandysiu aptarinėti mus pasitikusios Estrados vaizdo ir jos fasado/stogo trūkumų, nes tai ne šios vietos problema. Jie net kažkaip sugebėjo viską užmaskuoti bei sukūrė gana jaukią atmosferą į kurią gera sugrįžti (viduje ir išorėje).

Vingio Istorijos Vilnius

Kažkam šios vietos aplinka gali pasirodyti triukšminga. Ypač sėdint lauke, ypač vasarą ir ypač saulėtą savaitgalio dieną, kai aplink zuja koks tūkstantis vilniečių. Bet prie to tikrai priprantama, gal net žavu (jei sugebėsi įsitraukti į Vingio gyvenimo pulsą, apie kurį jau pasakojau).

Kadangi mus aptarnavo ta pati mergina kaip ir vasarą, tad viskas praėjo tikrai sklandžiai ir jokių pastabų aptarnavimui neturime.

Valgiui užsisakėme Crostini su vištienos kepenėlių briule (3,00 EUR) (baltos duonos skrebučiai, su kepenėlių briule, degintu sviestu ir svogūnų džemu), Chorizo dešlreles (8,00 EUR) (ant grilio keptos Chorizo dešrelės su vyne karamelizuotais svogūnais, morkų piurė ir šviežiomis daržovėmis) bei Viščiuką Tabaka (7 EUR/ pusė viščiuko) (su česnakiniu acto užpilu, kepta kukurūzo burbuole, marinuotu agurku ir marinuotų svogūnų salotėlėmis).

Kaip ir priklauso, pradedam nuo užkandžio su vištienos kepenėlėmis. Tinkamai paskrudinta duonelė (neduria kai kramtai, bet maloniai traška), nuostabus kepenėlių pašteto purumas, svogūnų džemas – tai buvo nepaprastai gerai.

Vingio Istorijos Vilnius
Idealaus skonio užkandis

Regis idealiai atitaikytos kiekvieno produkto proporcijos leido džiaugtis ir atskirai jausti kiekvieną ingredientą, neleisdami niekam uždominuoti. Atvirai sakant, tai buvo vienas geriausių užkandžių, kuriuos pastaruoju metu teko ragauti (ir tik 3 EUR!).

Vingio Istorijos Vilnius

Chorizo dešrelės mums nebuvo naujiena. Žmona eilinį sykį atliko saugų ėjimą t.y. pasirinko savo jau anksčiau ragautą patiekalą. Ar tai pasiteisino? Tikrai taip.

Gal dešrelės galėtų būti kiek aštresnės, bet bendram skoniui mes ir vėl neturime priekaištų. Man net pradeda atrodyti, kad bet kuris patiekalas su svogūnų džemu mane tiesiog nuginkluoja (netiesa, tiesiog jų svogūnų džemas buvo labai gerai paruoštas).

Pradžioje atrodė, kad dėl vyraujančio saldumo morkų piurė ir svogūnų džemas turėtų sunkiai derėti, bet susidūrusios su aštresnėmis dešrelėmis jos labai tiko. Tiesą sakant, piurė net buvo švelnesnė nei tikėjausi ir galėčiau ją lyginti su daug „prabangesnių“ vietų variantais.

Vingio Istorijos Vilnius
Viščiukas Tabaka

Viščiuką tabaka – skanu, bet mažai. Užsakinėdamas pusę porcijos tikėjausi gauti mažiau maisto, bet tikrai ne tiek…

Viščiukas buvo gero skonio, „smagiai“ apskrudęs ir nuolatos traškėjo t.y. lauži – trašką, kandi – trašką, nieko nedarai – traška…

Nepatiko tik svogūnai, kurie meniu buvo pavadinti „svogūnų salotėlėmis“, o lėkštėje radau kelis marinuotus svogūnų žiedus ir tie patys manęs nesužavėjo (pernelyg rūgštūs).

Tad praeitą kartą valgytas Burgeris man kėlė daug geresnius atsiminimus ir sotumo jausmą, nes dabar teko pasitenkinti smagumu valgant ir traškinant.

Apibendrinant – mums patiko ir tikrai rekomenduojame apsilankyti. Kainos nėra pačios mažiausios, bet vertinant maisto kokybę ir pateikimą, jos tikrai to vertos. Mes grįšim!

 

Vertinimas: 9 iš 10
Kaina: 18 EUR (pietūs su užkandžiu dviems)

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *