Zap’o baras: atgaiva Joniškyje ir nuostabūs kiaulienos šonkauliukai

Lietuvos laukia šviesi ateitis. Kodėl?

Nes aš aplankiau Joniškį, tiksliau vieną iš jame įsikūrusių maitinimo/pasilinksminimo vietų – Zap’o baras ir supratau, kad kitaip negali būti.

Zapo baras

Kodėl aš išvis galvojau, kad mūsų ateities perspektyvos ne tokios geros?

Nes stebint žmones už savo socialinio burbulo ribų, bandant suprasti iš kur atsirado tie Valstiečių rinkėjai, daug kas linkę kaltę versti mažesniems miestams ir juos nuvertinti t.y. TEN BLOGIO IRŠTVA!

Zapo baras

Nė velnio! Jei ir kiti miesteliai turi tokių vietų, kurios gali tiesiogiai konkuruoti su „madingomis“ Vilniaus ar Kauno vietelėmis, tai mūsų tikrai laukia šviesi ateitis… Tereikia palaukti.

Kartos keičiasi, o senojo palikimo besiilgintys gyventojai (ar šiaip lengvai apgaunami) patys pasitrauks. Galų gale, mes turime daugiau kantrybės (ir laiko), tad pergalė – tik laiko klausimas.

Tai kas mane ten taip sužavėjo ir įkvėpė optimizmo? Ogi, šio baro detalės, sukurta nuotaika bei maistas.

Zapo baras Zapo baras

Jų spalvota terasa yra viena geriausių, kurias man teko matyti.

Tiek daug spalvų, bet kartu ir labai viskas stilingai išdėliota bei tai kuria gerą atmosferą.

Skirtingos zonos, stalai, kėdės – mums patiko viskas.

Viduje mažiau „pankizmo“. Jis labiau primena gero Londono Pub‘o interjerą (tik su stalais), tad žinant kaip man patinka Londonas – jis taip pat užskaitytas.

Zapo baras Zapo baras

Kita detalė – aptarnavimas.

Jis buvo labai malonus – šypsena nuo mus aptarnavusios merginos veido nedingo nė akimirkai (kaip užsienyje). Ir svarbiausia – ji tikrai buvo laiminga, o jei jauni žmonės Lietuvoje laimingi, tai reiškia žino, kad gyventi gera ir taip formuoja/plečia/keičia savo socialinio burbulo ribas.

Bet mes ten ne linksmintis atėjome, tad užsisakėme jų pačių rūkytų kiaulienos šonkauliukų (6,5 EUR), picą Zapo Kiauliukas (su plėšyta kiauliena, mozzarela, naminiu BBQ padažu), jų gamybos šaltos arbatos (1,20 EUR) bei taip pat jų gamybos braškinio limonado (1,40 EUR).

Zapo baras

Pirmiausia atkeliavo gėrimai. Gerai, kad jų gamybos, kad natūralūs (limonade braškės man kelis kartus užkimšo šiaudelį), bet man šaltoje arbatoje trūko saldumo. Limonade situacija geresnė, bet gal dar truputi saldžiau? A? Na, bet čia skonio reikalas ir man visai patiko.

Tada atkeliavo šonkauliukai ir jiems tenka didžiausi mano komplimentai bei ovacijos. Senokai jau valgiau tokio gero rūkymo bei skonio šonkaulius. O jei dar prisimenant porcijos dydį…

Zapo baras

Ji buvo tokia didelė, kad net su žmona galėjau dalintis (ji buvo labai laiminga). Ir ne tik porcija didelė, bet ir pačios mėsos netrūko (kaip kitur, kai šonkaulius sudaro tik kaulai).

Jei dar pakeistumėte bulvytes (į savo gamybos) bei Coleslaw salotose panaudotumėte riebesnio majonezo – būtų beveik idealu.

Kalbant apie picą – ji buvo iš aukštesniojo Lietuviškų picų segmento.

Zapo baras

Ant jos buvusios mėsos skonio jau nebereikia komentuoti, nes ją aprašiau prie savo šonkauliukų (taip – tokia pati gera).

Kiek nustebau, kad vietoje fermentinio sūrio, kuris dažniausiai naudojamas šiame segmente, jie panaudojo mozzarelą (ne šviežia, bet tikrai geriau nei fermentinis sūris).

Priedų buvo tikrai daug, jie skanūs, tik mums pritrūko sūrumo. Gal fermentinis variantas kartais nėra taip blogai? Ypač ant Lietuviškų picų segmento (juokauju, mozzarela geriau, ti kreikai išspręsti tą sūrumo klausimą).

Tad kiek netikėtai Joniškyje pasisėmėme pozityvo bei pasimėgavome skaniu maistu. Būsite ten? Užsukite ir išbandykite.
Vertinimas: 9 iš 10 (+1 balas už gerą atmosferą)
Kaina: dviese pavalgėme už 14,70 EUR

Ar skaitei?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *